2023-12-20 84 浏览
這家店生意很好,吃的人很多,人來人往,服務員很勤快,動作也很快很麻利。要了一個懷舊魯肉飯,一碗讓人回味無窮的經典米飯。白飯上鋪滿了鮮嫩多汁的滷肉,每一片肉都入味且軟爛,帶來肉質的鮮美口感。紅燒牛筋腩,一碗美味的米粉。濃稠的湯汁混著軟嫩的牛筋和滑口的腩肉。牛筋具有柔軟的口感和嚼勁,腩肉鮮嫩多汁,入口即化。米粉浸泡在湯汁中,充滿了濃郁的滋味。熊貓布丁蛋糕甜點不僅可口,還有著可愛的外觀,很能帶來美好的心情。

2023-12-19 66 浏览
今日要同大家分享一個絕對值得一試嘅餐廳——九份飽!呢度嘅食物唔止平民價錢,仲有特色裝修,真係超吸引人啊!首先,勁推薦嘅係佢哋嘅香酥排骨飯。排骨炸得好香脆,個骨頭裡面啲肉都好多汁,每一口都令人嘆為觀止!配上香噴噴嘅飯,真係飽口又滿足!絕對係一碟令人回味無窮嘅經典!如果你鍾意牛筋腩同刀削麵,呢度嘅紅燒牛筋腩刀削麵絕對係你嘅首選!牛筋腩燉得好軟好入味,每一口咬落去都係嘅滋味,真係鮮嫩到爆!刀削麵更加彈牙,配上濃郁嘅湯頭,一碗足以令你心滿意足!而家嚟講吓滷味拼盤,九份飽真係豪邁豐富!例如豆腐干、雞翅、豬耳同滷蛋等等,每一款都醬香味美,真係令人垂涎三尺!食完一個拼盤,個肚都飽飽哋!最後,要講吓餐廳嘅裝修。九份飽嘅裝修獨具特色,充滿懷舊感,令人彷彿穿越返去舊時代。簡單而又有韻味嘅環境,令食飯嘅體驗更加愉快。總括而言,九份飽絕對係一個平民價錢,特色裝修,美食無敵嘅餐廳!如果你鍾意香酥排骨飯、紅燒牛筋腩刀削麵同滷味拼盤,呢度絕對係你嘅不二之選!快啲嚟一試,絕對唔會令你失望!

2023-12-13
等候时间
20 分钟 (堂食)
因為朋友住喺附近,幾次去佢屋企都係嗌呢個外賣。最主要嚟講係性價比好高,台灣嘢又一定好食香口,就算有小朋友都啱我哋下晝去食,其實都幾多人,環境幾似台灣嗰種古早小店位置都幾容易玩,同地鐵站距離3分鐘左右香酥排骨,即叫即炸,有少少鹽酥味道超正個人嚟講最鍾意就係呢碗,紅燒牛筋腩油麵同平時紅燒牛肉麵比起味道很濃郁,而且價錢只係$60左右非常合理有幾次夜晚行過都幾多人,建議時間提早少少去取位,環境衛生都OK,比起附近的商場價錢性價比高很多

我哋下晝去食,其實都幾多人,環境幾似台灣嗰種古早小店

位置都幾容易玩,同地鐵站距離3分鐘左右

香酥排骨,即叫即炸,有少少鹽酥味道超正

個人嚟講最鍾意就係呢碗,紅燒牛筋腩油麵
同平時紅燒牛肉麵比起
味道很濃郁,而且價錢只係$60左右
非常合理

• 鹽酥雞
  • 肉鬆起司蛋餅
  • 紅燒牛筋腩油麵
2023-12-17 42 浏览
黃埔風味十足的台灣菜✨🦥‼️☀️一間以台灣特色佈置為主題的台灣菜,性價比高,菜式Full,價錢抵吃!人氣高企,很受歡迎,門口人龍長長。《香酥排骨米粉》$52香濃酥嫩的排骨入口溶化,口感鬆軟美味。米粉台灣米粉,口感順滑,保持住米的香味,性價比高!《懷舊魯肉飯》$45滷肉粒粒分明,飯的部份不會過於軟爛,保留一點濕度,淋上滷肉汁後,口感很豐富,而滷肉口感相對則較鬆軟,很好吃,而且很大碗!《大腸包小腸》$35香腸比例肥瘦適中,肉質鮮甜Q彈, 米腸不會過於軟爛,吃得到米粒的口感,是一樣很有特色的小吃!《薯餅火腿蛋餅》$35台式蛋餅入邊加了脆卜卜的薯餅,令其口感非常豐富,鬆軟順滑,又脆口!必吃之一呀!好吃 《珍珠奶茶》$23《鳳梨紅茶》$10飲品方面,有大量台式飲品,其中一部份的飲品今餐只需加$10,抵!
黃埔風味十足的台灣菜✨🦥‼️☀️

《香酥排骨米粉》$52

《懷舊魯肉飯》$45

《大腸包小腸》$35

《薯餅火腿蛋餅》$35

《珍珠奶茶》$23
《鳳梨紅茶》$10
2023-12-15 54 浏览
之前見到呢間新開,次次經過都大排長龍,今日襯早左收工,就去食!!食物種類好多,環境都好靚,好岩打卡!香酥雞扒魯肉飯雞扒切開左,方便進食,而且好香脆! 魯肉肥瘦分明,全部都好入味,送飯一流!薯餅火腿蛋餅呢個係我既no.1 推介,蛋餅好足料,有埋薯餅,多左層口感。除左原先個汁,仲有台式辣醬! 酥炸花枝丸冇諗過係咁大粒,入面係好足料,咬落去唔會全部係炸粉咁,每粒都真材實料。台灣腸一定要配埋蒜片食!地瓜球呢個份量勁多!!!! 每粒都好煙韌,上面仲有D梅粉。野飲勁多選擇,可以自行選擇甜度! 叫左胚芽奶茶同埋蜂蜜檸檬蘆薈,2款都好飲!
食物種類好多,環境都好靚,好岩打卡!

薯餅火腿蛋餅

酥炸花枝丸

台灣腸一定要配埋蒜片食!

地瓜球
呢個份量勁多!!!! 每粒都好煙韌,上面仲有D梅粉。

2023-12-15 40 浏览
前排同朋友經開,知道開左間台式餐廳即刻約去試下,早少少去唔洗排隊裝修好有心思,滿滿既台灣懷舊味道紅燒牛腩油麵牛腩口感都幾軟淋,仲有紅蘿蔔、白蘿蔔同菜湯底味道適中,估唔到配油麵都幾夾香酥雞扒魯肉飯雞扒大大件,炸到香脆魯肉肥瘦相間 粒粒分明 燜到好軟爛成碗飯充滿油香,表現不錯滷味拼盤 有豬耳,雞翼,雞蛋,豆腐幾入味,個人最愛豬耳價錢唔貴,幾抵食起司蛋餅 蛋餅一啲都唔油膩,簡簡單單只加芝士鹹鹹香香,醬汁調味亦恰到好處
前排同朋友經開,知道開左間台式餐廳
即刻約去試下,早少少去唔洗排隊

裝修好有心思,滿滿既台灣懷舊味道

紅燒牛腩油麵

牛腩口感都幾軟淋,仲有紅蘿蔔、白蘿蔔同菜

湯底味道適中,估唔到配油麵都幾夾

香酥雞扒魯肉飯
雞扒大大件,炸到香脆
魯肉肥瘦相間 粒粒分明 燜到好軟爛
成碗飯充滿油香,表現不錯

滷味拼盤
有豬耳,雞翼,雞蛋,豆腐
幾入味,個人最愛豬耳
價錢唔貴,幾抵食

起司蛋餅
蛋餅一啲都唔油膩,簡簡單單只加芝士
鹹鹹香香,醬汁調味亦恰到好處

2023-12-12 39 浏览
QQ 地瓜球賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧地瓜球有紫薯和蕃薯兩款,同樣炸得外層酥脆,內餡軟糯又煙韌,嚼感一流。食落紫薯款式較甜美,蕃薯則偏鹹香,各有特色同樣美味,誠意推薦。玉米起司蛋餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蛋餅煎得乾身焦脆,蛋漿均勻地分佈在薄餅上,每一啖都能品嘗到濃郁的蛋香,非常可口。蛋餅內餡填滿了爽甜的玉米粒和惹味的超司,食落滋味馥郁又不失清新,十分不俗。台灣香腸賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧台灣香腸外層薄脆,入口帶有甜絲絲的蜜糖滋味,非常迷人香口。夾雜附上的蒜片一起食用,蒜香味道四溢,鹹鮮又馥郁,令人回味無窮。熊貓布丁蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧布丁蛋糕以可愛趣緻的熊貓作造型,一旁伴以色彩繽紛的棉花糖和車厘茄,賣相非常搶眼吸睛,令人愛不釋手。布丁蛋糕上層布丁柔軟順滑,下層蛋糕鬆軟綿密,甜度合適不會過膩,十分理想。芒果多多蘆薈、百香果紅茶賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧飲品可按喜好挑選甜度和冰量,十分貼心。飲落果味濃香,果甜出眾,清新的茶底令整體不會過膩,伴食炸物小食良選。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳納入大量台灣地道元素作裝飾,高掛的霓紅燈籠、經典的老舊招牌、填滿九份街道景
QQ  地瓜球
QQ 地瓜球

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

芒果多多蘆薈、百香果紅茶

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳納入大量台灣地道元素作裝飾,高掛的霓紅燈籠、經典的老舊招牌、填滿九份街道景色的牆畫,濃厚的台灣風情令人一見難忘,打卡必選。

🐧❤️結語:QQ 地瓜球份量多味道好,誠意推薦👍
下午茶
QQ  地瓜球
2023-12-11 44 浏览
-九份飽係黃埔最近新開既台式餐廳😏聽聞佢夜晚排晒長龍! 所以今次我就簡左係晏就LUNCH去食😆雖然都係一樣要等… 不過好快就排到我啦haha🤣間餐廳既環境同埋氣氛都好好 真係有小小似係台灣到食野咁ar🥳-懷舊魯肉飯(細) 💰$35唔係講笑 睇到張圖都應該feel到個飯真係好好食😭😍上面d魯肉肥而唔油膩. 夾埋啖飯 正呀😝通常出面d店食飯都會得好小汁. 但係呢間岩岩好~可以啖啖飯都有肉+汁🤩雙層起司蛋餅💰$33雖然呢個個賣相冇其他咁吸引~但係佢都係好好食😳D芝士係可以拉到絲! 個皮又唔會軟林林😘~鹽酥雞💰$38一定一定一定要叫黎食!!!炸個層粉好薄 又香口 入面d雞又好味唔乾身!😆👍🏼同埋重點係份量比想像中多好多. 最後我地係差d食唔晒tim😱~蜂蜜綠茶(A主餐 +$10)招牌奶茶(+20)野飲方面就一般啦, 冇話好驚喜~ 就係有番相關既味道咁lo😉不過都抵飲既 因為都幾大杯下!🤭@jiufenfull 📍船澳街99F號黃埔新邨佳富樓地下4N號舖#hkfoodie #香港美食 #chillchu尖沙咀 #性價比餐廳 #荃灣區 #生日飯 #hkig #hkfood #hkfoodblogg
九份飽係黃埔最近新開既台式餐廳😏
雖然都係一樣要等… 不過好快就排到我啦haha🤣
懷舊魯肉飯(細) 💰$35
唔係講笑 睇到張圖都應該feel到個飯真係好好食😭😍
上面d魯肉肥而唔油膩. 夾埋啖飯 正呀😝
雙層起司蛋餅💰$33
雖然呢個個賣相冇其他咁吸引~但係佢都係好好食😳
D芝士係可以拉到絲! 個皮又唔會軟林林😘~
鹽酥雞💰$38
一定一定一定要叫黎食!!!
炸個層粉好薄 又香口 入面d雞又好味唔乾身!😆👍🏼
蜂蜜綠茶(A主餐 +$10)
招牌奶茶(+20)
不過都抵飲既 因為都幾大杯下!🤭
@jiufenfull
📍船澳街99F號黃埔新邨佳富樓地下4N號舖
#hkfoodie #香港美食 #chillchu尖沙咀 #性價比餐廳 #荃灣區 #生日飯 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #黃埔 #期間限定 #打卡一流 #抵食之選 #台灣野 #魯肉飯 #鹽酥雞
2023-12-10 38 浏览
約了朋友放工去黃埔晚飯,原來黃埔也開了九份飽。即使是平日的晚飯時間亦要排隊,看來頗具人氣,幸好等了10分鐘左右便能入座。海苔肉鬆起司蛋餅 - 煎得薄脆的蛋餅包著海苔、肉鬆及略溶的拉絲芝士 ,多重口感, 餡料滿滿的,每口都是滋味。鹽酥雞 - 炸得香脆,一口一粒剛好,惹味又不會過鹹。紅燒牛筋腩米粉 - 牛筋腩炆得夠腍,很入味,份量又多,米粉掛上不少湯底,還有清甜蘿蔔作中和,飽肚之選。追加了滷汁青菜。這裡還有芋圓,有煙韌的紫、黃蕃薯芋圓、珍珠和小湯圓,及嫩滑的豆腐花和仙草,材料豐富。台灣小食、主菜、甜品一應俱全,食完唔止九份飽!

海苔肉鬆起司蛋餅 -

鹽酥雞 -
炸得香脆,一口一粒剛好,惹味又不會過鹹。

紅燒牛筋腩米粉 -

追加了滷汁青菜。

台灣小食、主菜、甜品一應俱全,食完唔止九份飽!
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-12-09 33 浏览
每次嚟到紅磡呢度經過呢間台灣食店都覺得裝修好靚好特別,每次都係好多人喺出邊排隊,今次見人唔會太多,就嚟咗試吓呢間台灣菜🙂紅燒牛筋腩油麵呢個湯底簡直正到爆,非常濃郁,紅燒牛筋腩好腍,而且朔晒濃郁嘅湯底,入晒味,完全唔需要落任何調味料都已經覺得好好味懷舊滷肉飯(小)滷肉飯亦都係非常出色,冇諗過小小的一碗飯,都可以咁用心去做,上邊嘅滷肉鋪滿整碗飯,而且每一粒滷肉都好入味,非常濃郁,而且好香,一啖飯裏面有唔同嘅口感真係超級讚酥炸花枝丸呢個酥炸花枝丸真係超級正,用咗香葉去炸,外皮脆脆卜卜,內裏熱辣辣而且好多墨魚肉,值得encore地瓜拉餅呢個可以話係當甜品食都得,因為地瓜甜甜地,好似食緊紅豆窩餅咁,味道唔錯茉香奶茶,冬瓜檸檬蘆薈兩杯飲品都各有特色,而且唔會太甜個人覺得呢間台灣菜真係比較出色,唔怪得知人頭湧湧每晚都排滿晒隊,值得推介

紅燒牛筋腩油麵

懷舊滷肉飯(小)

酥炸花枝丸

地瓜拉餅

茉香奶茶,冬瓜檸檬蘆薈
兩杯飲品都各有特色,而且唔會太甜

2023-11-21
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-12-08 32 浏览
我同老婆最愛台灣野食,所以經常去台灣旅行,係咁食係咁食,香港都好多台灣餐廳,今日試九份飽,有朋友食過都強烈推薦。海苔肉鬆起司蛋餅:真心都幾大舊下,入邊包左好多料下,芝士味同蛋味好夠。 酥炸魷魚:新鮮炸起,唔厚粉,無炸到過晒火,唔會un,都易入口,最怕咬極都咬唔開同一浸油味。 胚芽奶茶:我硬係覺得飲台式奶茶係凍飲,唔揀熱,同行有人叫左熱既奶茶飲,少糖,佢話唔錯,面上佈滿胚芽。 QQ地瓜球:呢個真心好食,甜甜地,唔會炸到硬晒,qq地,入面有餡同有話梅粉芝士奶蓋紅茶(凍):叫左少甜,芝士奶蓋响面,有浸泡泡咁,甜甜地有甜士味,紅茶好正常。 懷舊魯肉飯(小):台灣既食物代表,一碗好食既魯肉飯就可以定到間舖既生死。呢間都幾好食,最緊要係用細細粒既珍珠米,用普通個d,白米,硬係覺得無咁好食就算同一個料。魯肉我覺得最緊要有肥肉,最怕好似肉燥咁,呢碗做到啦。有唔少肥肉,個汁都好似响台灣食個d, 鹽酥雞:都係新鮮炸起,唔厚粉,有d咬口。 台灣擔仔麵:同行話唔錯。黑糖珍珠奶茶:黑糖味夠,珍珠有咬口,煙un。 紅燒牛筋腩米粉:紅燒牛麵,台灣另一代表食物。最重要就係個湯,呢度都好濃,筋腩煮得都淋,入味。 香酥排

鹽酥雞:都係新鮮炸起,唔厚粉,有d咬口。

台灣擔仔麵:同行話唔錯。

黑糖珍珠奶茶:黑糖味夠,珍珠有咬口,煙un。

香酥排骨米粉:排骨另上可以加分,最怕連埋湯浸到淋哂,排骨都係唔厚粉,唔會太乾,仲有小小肉汁。

2023-12-07
  • 地瓜球
  • 鹽酥雞
2023-12-07 33 浏览
前日黃埔做野食晏又試下搵間未去過嘅呢間台灣味小店成日見人龍今日唔知係咪早左10分鐘竟然唔洗排 即刻有位小店位置唔多 裝修有啲心思嘅台灣古早味點左紅燒牛筋腩米粉肉呢唔係用牛𦟌 所以佢寫明係牛筋腩唔係紅燒牛肉但炆得好入味 肉都唔柴嘅 湯底滷汁個味都係有誠意 食完又唔覺好口乾仲有啲酸菜係面👍🏻 味道ok性價比ok啦 $60 係比其他地方平嘅 朋友食擔仔麵 湯底望落清淡但都有鮮味份量都夠嘅 配上肉燥味道剛剛好見到隔離枱食嘅肉燥飯肉燥望埋去都靚樣下次試下先
前日黃埔做野

下次試下先

2023-12-05
  • 擔仔麵
2023-12-06 37 浏览
之前成日聽朋友講呢間台灣餐廳🇼🇸,食物味道好正宗😈,搞到我心思思一直好想試❤️,而家餐廳係黃埔開左分店😎,好近我公司附近,所以我一於收工約埋細妹去試下🤩餐廳裝修風格貫徹餐廳名字,以九份為主題❤️,橫樑上掛滿紅紅燈籠🏮,牆壁分別佈置成九份特色商店及戲院📽,非常有台灣風味☺️- 紅燒牛筋腩米線🍜 $60 (另+$10轉刀削麵)湯底濃郁,帶有陣陣藥材及牛香味🥰,做到清甜以不膩,飲落去好暖胃☺️,闊身刀削麵煙韌有咬口👍🏻,掛湯很好,牛腩🐮經過紅燒後肉質軟嫩🤣,透明軟燸牛筋炆得很入味😗,膠質滿滿☺️,加上紅蘿蔔🥕、菜心、芽菜等配料,食落去真係幾舒服👍🏻- QQ地瓜球🍠 $37新鮮炸起的地瓜球口感煙韌軟糯👅,分別有紫薯及番薯🍠兩款口味,一咬開已經食到天然濃郁紫薯及番薯香味😝,表面更灑滿梅子粉😎,鹹甜配搭令人想一口接著一口食😋- 玉米起司蛋餅🫔 $33軟糯蛋餅配上香濃拉絲芝士🧀及甘甜粟米粒粒🌽,味道很有層次,內餡份量豐富,差不多每口都食到芝士🧀、雞蛋🍳、粟米粒粒🌽,真係啖啖滿足🤣- 炸甜不辣😍 $37甜不辣份量很多,香炸酥脆甜不辣入口煙韌軟糯😏,帶有鮮味及少量椒鹽香,旁邊更可配上辣醬提高台灣風味😳- 凍鳳梨紅

- 紅燒牛筋腩米線🍜 $60 (另+$10轉刀削麵)

- QQ地瓜球🍠 $37

- 玉米起司蛋餅🫔 $33

- 炸甜不辣😍 $37

- 凍鳳梨紅茶🍍🥤 $10 (另+$3珍珠及+$3愛玉凍)
✨凡點選A主餐,+$10可配B1飲品
鳳梨紅茶入口順滑😎,配上煙韌珍珠、愛玉凍增加口感,味道清新又解膩🥰

餐廳食物選擇多😙,每樣都抵食大份又好味😋,難怪新店開張已經客似雲來😛,睇來我的口袋台灣餐廳名單又多一間啦🥳

📍九份飽 - 黃埔
紅磡船澳街99F號黃埔新邨佳富樓地下4N號舖
@jiufenfull

另有分店:九龍灣 / 屯門 / 北角

#justlingggxd_台菜
#justlingggxd_黃埔
每次去完台灣🇹🇼都會好掛住台灣菜🥹 一直見到黃埔新開左間台灣菜 每次經過都大排長龍!收工就即刻衝去食!【懷舊魯肉飯(小)】$35魯肉肥瘦均勻!略嫌唔夠多魯肉汁,但同台灣食到嘅無分別🤤【香酥排骨麵】$52排骨超級鬆軟 炸完肉質仍然多肉汁唔會好乾身!麵質好香口~【玉米起司蛋餅】$33芝士做到拉絲效果!啖啖都食到粟米真係好正!👍🏻 【大腸包小腸】$35好耐都無食過 一大份就一定會比糯米塞飽個肚🤪 呢個份量係切成兩小份 又可以過下口癮又唔會好飽!調味都好足夠 不過可惜嘅係腸仔係切片~【百香果綠茶】跟餐+$10【愛玉仙草奶茶】$25兩杯飲品都可以自選甜度!有台灣茶飲店嘅味道!

【懷舊魯肉飯(小)】$35
魯肉肥瘦均勻!略嫌唔夠多魯肉汁,但同台灣食到嘅無分別🤤

【香酥排骨麵】$52
排骨超級鬆軟 炸完肉質仍然多肉汁唔會好乾身!麵質好香口~

【玉米起司蛋餅】$33
芝士做到拉絲效果!啖啖都食到粟米真係好正!👍🏻

【大腸包小腸】$35

【百香果綠茶】跟餐+$10
【愛玉仙草奶茶】$25
兩杯飲品都可以自選甜度!有台灣茶飲店嘅味道!
2023-11-29 597 浏览
之前都試過九龍灣,今次黃埔開分店再encore 香酥雞扒魯肉飯味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:雞扒炸得好香口,肉汁都保留到。而肉燥飯,醬汁少左啲啲,不過味道上幾好食,分量都夠兩個女仔食。主食黎計,cp值幾高海苔肉鬆起司蛋餅味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:係一款我會必叫嘅蛋餅。餡料份量幾多,配上甜醬油,辣椒醬😌肉鬆係脆身啲個款。炸甜不辣味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:原先上碟嘅時候見佢一兜唔算好多,不過食極都未食得完。甜不辣有幾款又長條型同扁身,幾款唔同嘅口感👍🏻👍🏻再配上九層塔一齊去炸,正😄滷汁青菜味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:原來佢嘅青菜係生菜,再配上滷肉飯既汁,冇咁單調冬瓜茶味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:冬瓜茶有得揀甜度,既可以飲到冬瓜茶嘅味道亦唔會太甜大腸包小腸味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:大腸包小腸比想像中精緻,不過如果兩個人食就啱啱好,一啖一嚿👍🏻👍🏻👍🏻📌九份飽 (黃埔新邨佳富樓) (紅磡)紅磡船澳街99F號黃埔新邨佳富樓地下4N號舖#香港女生 #生活日常 #吃貨人生 #九份飽 #平民美食 #台灣美食 #香港美食 #黃埔美食 #紅磡美食 #紅磡美食推介 #❤️
之前都試過九龍灣,今次黃埔開分店再encore

味道:🌕🌕🌕🌕🌘

海苔肉鬆起司蛋餅
味道:🌕🌕🌕🌕🌗

炸甜不辣
味道:🌕🌕🌕🌕🌖

滷汁青菜
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
評價:原來佢嘅青菜係生菜,再配上滷肉飯既汁,冇咁單調

冬瓜茶
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
評價:冬瓜茶有得揀甜度,既可以飲到冬瓜茶嘅味道亦唔會太甜

大腸包小腸
味道:🌕🌕🌕🌕🌘

📌九份飽 (黃埔新邨佳富樓) (紅磡)
紅磡船澳街99F號黃埔新邨佳富樓地下4N號舖