2024-05-10 136 浏览
尖沙咀酒吧「狗毛」竟然開埋餐廳,梗係約埋朋友去試下啦⋯呢間火鍋店位於寶勒巷,非常易搵。餐廳環境舒適寬敞,而家follow 社交平台同share 社交平台 post,湯底仲有優惠添!而且麻辣鴨血或蜂巢豆腐仲可以任食⋯我哋揀咗胡椒豬肚湯鍋,湯底香濃美味,滋味十足。美國特級牛小排打邊爐點可以無牛肉!牛肉脂肪分佈均勻,肉質細嫩,牛味香濃,口感非常之好!黑豚肉片脂肪與瘦肉分佈成五五比,但脂肪爽口而不油膩⋯美國桶蠔桶蠔大大隻,肥美多汁,絕對係打邊爐嘅好配搭!手打墨魚滑墨魚滑爽滑彈牙,飽滿緊實,仲保留咗原粒墨魚,口感一流⋯台灣頁丸口感彈牙,濃厚嘅肉質風味同細膩嘅香菇香氣,味道非常有層次 。竹笙竹笙亦係打邊爐必備之選!脆嫩爽口,吸收晒湯底精華,好食到停唔到口。麻辣鴨血口感嫩滑Q彈,麻辣可口,非常過癮。總括而言,火鍋配料新鮮、高質。餐廳除咗打邊爐之外,仲有埋泰菜選擇,下次一於過嚟試埋泰菜先!
尖沙咀酒吧「狗毛」竟然開埋餐廳,梗係約埋朋友去試下啦⋯

美國特級牛小排

黑豚肉片
脂肪與瘦肉分佈成五五比,但脂肪爽口而不油膩⋯

美國桶蠔
桶蠔大大隻,肥美多汁,絕對係打邊爐嘅好配搭!

手打墨魚滑
墨魚滑爽滑彈牙,飽滿緊實,仲保留咗原粒墨魚,口感一流⋯

台灣頁丸

竹笙

麻辣鴨血
口感嫩滑Q彈,麻辣可口,非常過癮。

2024-05-07
用餐时段
2024-03-20 840 浏览
#fafafoodblog打邊爐 #fafafoodblog尖沙咀呢間火鍋好正 食材新鮮又有酒飲 sapporo啤酒 10pm前買一送一 . 打邊爐10 點後8折 , 全日打邊爐4個湯底免費 有 d 特別正既湯底好似麻辣雞煲同 花膠雞煲都有半價 🍴麻辣惹味雞煲 268 蚊🐥雞煲炒得好香 醬汁正常份量 帶 d甜同香辣 雞肉足料入味彈牙 🍴醬料 兩位56 蚊醬料好多 xo醬好香脆 🍴牛肉粒 中 58 蚊🐂牛肉粒好入味 牛肉香濃 🍴金錢鍵 中68 蚊🐂金錢鍵 比較煙 un彈牙 入味 🍴鮮鵝腸半份68 蚊好爽口新鮮既鵝腸🍴桂花蚌半份68 蚊新鮮彈牙既桂花蚌 而且都抵食 🍴炸魚皮半份28 蚊🐟🍴即炸響玲68 蚊🔥好香脆既即炸響玲 而且都好多舊🍴水魚裙邊半份48 蚊新鮮水魚 食落彈牙似魷魚 🍴紅薯粉48 蚊🍜好爽口有口感既薯粉 Score 平均分< 8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~
🍴醬料 兩位56 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#狗五至尊火鍋九毛
尖沙咀寶勒巷26 至36 號華寶大廈 LG樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
====================

2024-03-20
第一次嚟呢度打邊爐,無諗過係咁高質,好有驚喜湯底揀咗蕃茄薯仔濃湯鍋同麻辣鴨血鍋,兩個湯底都好正,蕃茄薯仔濃湯啲著仔好甜好綿密,麻辣鍋辣度適中美國精選封門柳($238) - 牛味勁香濃,大小同厚薄都啱啱好,食唔停蜂巢豆腐、鮮腐竹、冬瓜片(各$20) - 好抵食好大份,洗得乾淨,又唔怕話有雪味手打四寶丸($108)、自家鮮蝦雲吞($38) - 勁高質,用料新鮮,咬落好彈牙鴨血幾實淨,唔怕散,口感唔錯店員介紹隱藏食法封門柳點有孜然味嘅辣粉,好食泰式生蝦($128) - 有泰菜提供已經好驚喜,質素仲要幾高,生蝦好新鮮,口感實淨,咪道鮮甜乾炒牛河($98) - 河粉口感好似喺泰國食嘅一樣,特別煙韌,調味亦好好,唔會好油膩椰汁糕味道香濃,中間有西米、芋頭同粟米,味道好夾好豐富,甜度啱啱好醬料($28/位) - 價錢公道,款式勁多,連XO醬都有提供,仲有橙味凍水,好解渴Follow佢哋IG仲送免費鴛鴦湯底,想要特別啲嘅湯底都有半價,鴨血同蜂巢豆腐仲係任添鋪位好大,裝修好有台灣火鍋店嘅感覺,座位同通道都好闊好乾淨,抽風同冷氣都好夠,食得好舒服,QR code落單又方便,店員又有耐心詳細介紹,值得一讚
第一次嚟呢度打邊爐,無諗過係咁高質,好有驚喜

鴨血幾實淨,唔怕散,口感唔錯

店員介紹隱藏食法封門柳點有孜然味嘅辣粉,好食

九五至尊火鍋 尖沙咀今次嚟到尖沙咀呢間火鍋店唔單止有火鍋食,仲有刺身同泰國菜,超多選擇,而且餐廳仲做緊優惠只要follow IG同share就免費送湯底,仲可以揀鴛鴦鍋!免費湯底有四款,除咗呢四款之外其他嘅湯底可享半價,超級抵食首先要讚嘅係餐廳嘅醬料選擇好多,醬料吧喺正餐廳正中間,而且仲擺滿咗兩張枱,客人多嘅時候都可以分開兩邊去拎,唔使等我哋揀咗麻辣鴨血鍋同蕃茄薯仔濃湯鍋,麻辣湯底好香,但唔會太辣,而且入面鴨血嘅份量超級多食極都仲有。而蕃茄薯仔濃湯鍋都好出色,見到湯底呈現好濃嘅紅色,蕃茄味超級濃郁,建議淥嘢食之前飲返兩碗😋火鍋食材嘅選擇都好多,價錢都唔貴,甚至比起好多火鍋店平得黎份量多,豬牛羊雞唔同肉類都有,牛肉方面我哋試咗安格斯三角肥牛,一上枱就見到賣相好吸引,肉質嫩滑牛味突出脂肪比例恰到好處,推薦😋另外仲有牛柏葉牛肚等內臟,配麻辣湯食一流,而丸類大部份都係餐廳手打嘅,我哋試咗蝦丸,口感好彈牙,味道鮮甜,好推薦除咗火鍋之後,我哋都試咗三文魚刺身,切得幾厚,可以作為前菜開胃。另外仲試咗炸蝦餅,應該都係餐廳自己手打嘅,口感彈牙,外層炸得金黃酥脆,點泰式辣醬食一流。最後甜品方面我哋叫咗楊枝
九五至尊火鍋 尖沙咀

除咗火鍋之後,我哋都試咗三文魚刺身,切得幾厚,可以作為前菜開胃。另外仲試咗炸蝦餅,應該都係餐廳自己手打嘅,口感彈牙,外層炸得金黃酥脆,點泰式辣醬食一流。最後甜品方面我哋叫咗楊枝甘露,我諗應該冇乜火鍋店可以食到🤣比較特別
環境寬敞舒適,店內裝修很有風格,還有VIP 房提供 。這裏除了可以品嚐到中式火鍋,並揉合味感多變的泰菜 。餐牌種類非常多,服務態度好,上菜速度很快,放心去!現在餐廳做優惠,在Instagram 和Facebook 打卡會有免費湯底贈送!食物推介: 泰式蒜香牛肉粒: 嫩滑的一口牛柳,再配上泰式蒜香,味道令牛肉顯得更香濃泰式春卷: 脆口的外層加上木耳及粉絲還有肉碎餡,熱辣脆口之餘,也是非常的下酒菜。所有火鍋肉類都很新鮮,手切牛肉軟綿綿,肥瘦均勻,而且牛味很濃~

食物推介:

2024-06-06
呢間餐廳新開張環境好乾淨,啱晒大班朋友嚟打邊爐或者食泰菜!都好多地方可以滿足到兩邊朋友嘅願望!醬料 -好多選擇,而且空間好大唔使同人迫!麻醬超級重花生味古法沙嗲湯 - 呢個湯底係新出嘅而家做緊優惠,只要跟住宣傳單張share 呢間店舖ig post 就可以有免費湯底!皮蛋芫荽湯同埋呢個新出嘅湯底都可以免費!呢間餐廳啲沙嗲湯唔輸俾主打沙嗲湯嘅火鍋店😃沙嗲充滿花生香味!濃郁香濃,湯底濃稠醇厚,唔辣甜甜地嘅南洋風味。牛舌片 - 質地柔軟,入口即化!粉紅色嘅時候就最正美國特級牛小排 - 超級啱打卡,仲有乾冰好有仙氣!肉質嫩多汁,沒有明顯的肥肉,但係都好腍!美國精選封門柳 - 牛肉味濃厚沒有一條條難咬嘅筋!口感細緻豐滿。午餐肉 - 咸香!外層微焦酥脆,龍眼蜜 - 微甜而不膩,帶有龍眼清香燒蒜茸生蠔 - 超級大嘅右手把咁大,而且係黐實個殼嘅!包保新鮮!蠔肉鮮嫩彈牙,蒜香濃郁誘人,口感香滑鮮美。麻辣鴨血 - 口感柔軟滑嫩,麻辣香氣撲鼻,Q彈爽口。蜂巢豆腐 - 外脆內嫩,淡淡的豆香,用嚟塑咖喱汁一流!燒羊肉串 - 肉質鮮嫩,調味料充滿香茅味!甜甜地之餘帶有微微羊肉香氣,表皮微焦風味爆燈。
呢間餐廳新開張環境好乾淨,啱晒大班朋友嚟打邊爐或者食泰菜!
都好多地方可以滿足到兩邊朋友嘅願望!

醬料 -好多選擇,而且空間好大唔使同人迫!麻醬超級重花生味

牛舌片 -
質地柔軟,入口即化!
粉紅色嘅時候就最正

美國特級牛小排 -

午餐肉 -
咸香!外層微焦酥脆,

龍眼蜜 -
微甜而不膩,帶有龍眼清香

燒蒜茸生蠔 -

麻辣鴨血 -
口感柔軟滑嫩,麻辣香氣撲鼻,Q彈爽口。

蜂巢豆腐 - 外脆內嫩,淡淡的豆香,用嚟塑咖喱汁一流!

燒羊肉串 -
2024-06-06 0 浏览
今次我嚟到一間最近人氣好高嘅火鍋嘅餐廳,佢地依家做緊推廣優惠,部分湯底免費,高級湯底亦有半價,而且鴨血和蜂巢豆腐任食,相當吸引。我地試咗花膠螺頭老雞鍋,呢個湯底用咗大量嘅花膠同螺頭,再加上原隻老雞,湯底非常濃郁而且清甜,啲花膠煮到軟滑入味,螺頭亦都煮得非常鮮嫩,呢個湯底真係一口接一口停唔到,而且滋潤養生。🐓再嚟就係手切本地牛,呢度嘅手切本地牛真係好新鮮,每片牛肉都切得厚薄均勻,保留住牛肉嘅鮮味同油脂。牛肉煮完之後入口即溶,牛味濃郁,而且唔會韌。🥩食完牛就試下海鮮,鮮海蝦都係必試嘅菜色,非常新鮮,每隻蝦都好大隻,肉質彈牙鮮甜,煮完之後啲蝦肉依然保持住佢嘅鮮味。🦐再介紹下鮮鮑魚仔,呢度嘅鮑魚仔嘅肉質彈牙,咬落去有種天然嘅海鮮甜味。🐚麻辣鴨血係呢度嘅另一個特色,呢個鴨血用上咗四川嘅麻辣醬汁,辣味十足但唔會過火。鴨血嘅口感非常滑嫩,而且不用下鍋,直接可以食得。🌶️最後介紹一下椰汁糕,呢度嘅椰汁糕用咗新鮮嘅椰奶製作,口感非常細滑,而且椰香味濃郁。每一口都可以感受到濃濃嘅椰香同甜味,作為飯後甜品真係再適合不過。🍮

2024-06-04 0 浏览
今日放工去左尖沙咀朋友介紹嘅火鍋店 -九五至尊火鍋狗毛,裝修主要用紅黑色,好大間鋪,座位唔少又好闊落,坐得好舒服。店舖仲有包廂,當晚聽到有其他客人喺房唱K,仲有一大班人打邊爐包廂都幾正。整體感覺好好,店員服務好好,會主動換碟同加湯。店員先介紹依加有咩優惠,跟住自己用QR code落單,只要follow 社交平台同share post就有免費湯底,仲可以揀鴛鴦鍋,都唔洗額外加錢,另外啤酒都做緊優惠。我地點左蕃茄薯仔濃湯&莞茜皮蛋豆腐湯底。湯底好足料,睇得出真材實料,味道都好好,唔會因為係免費就減料。海鮮拼盤$298叫左細size,一上枱已經覺得好吸引,分量好多,有蜆、鮑魚、扇貝、海蝦及蟶子。全部都大大隻,望落都覺得好新鮮,好鮮甜,呢個海鮮拼盤CP值好高,真心推薦!本地手切牛$268只係叫左中size都好大碟,雪花分布均勻,厚薄適中,好重牛味,好正!手打蝦丸 $58/半份半份有四粒,粒粒都好大,好有口感同彈牙,幾好食。三黃雞肉 $38/半份份量都幾多,雞肉好新鮮。萵筍 $20/半份冰菜 $48泰式拼盤 $168無諗過火鍋店都有泰菜食,仲要係好食! 拼盤有驚喜,即叫即整,上枱熱辣辣,分量好多

海鮮拼盤$298
本地手切牛$268
手打蝦丸 $58/半份
半份有四粒,粒粒都好大,好有口感同彈牙,幾好食。
三黃雞肉 $38/半份
份量都幾多,雞肉好新鮮。
萵筍 $20/半份
冰菜 $48
泰式拼盤 $168
無諗過火鍋店都有泰菜食,仲要係好食! 拼盤有驚喜,即叫即整,上枱熱辣辣,分量好多,有蝦餅、春卷、魚餅、雞卷及班蘭葉包雞,全部都好食。下次黎再試下其他泰菜。
手打檸檬茶$48
檸檬茶好大杯,用左檸檬同青檸,好香好飲。
2024-05-29 41 浏览
日前好鍾意打邊爐嘅帶我去左尖沙咀寶勒巷嘅「九五之尊狗毛」,整體用餐體驗好好,值得推介。餐廳裝修精緻,用餐環境舒服,店員亦好nice。Like佢地社交平台的話,就可以享受湯底優惠,蕃茄薯仔湯底、冬陰功湯底、麻辣湯底、同埋胡椒豬肚湯底都免費,而且可以鴛鴦鍋!我地當晚就選擇左前兩者。呢間餐廳嘅湯底好香,而且味道好好!牛肉同海鮮係打邊爐必備嘅,而當晚我地點左本地手切牛非常正,牛味爆棚,口感一流!海鮮拼盤好大盤,有齊鮑魚、大蝦、龍蝦同蜆,超豐富呀!特別一讚係隻澳洲龍蝦好鮮甜,而且啖啖肉!手打蝦丸好爽口,裡面真啖啖蝦肉,高分之作!飲品選擇頗多,日本生啤仲做緊優惠,但我地覺得打邊爐飲可樂超爽,所以叫左coke zero。

餐廳裝修精緻,用餐環境舒服,店員亦好nice。

手打蝦丸好爽口,裡面真啖啖蝦肉,高分之作!

2024-05-20 97 浏览
呢排天氣咋暖還寒約朋友食飯 佢話要打邊爐帶咗我去九五至尊火鍋狗毛個名好特別🤣離好遠都見到「狗毛」2隻字🤣佢有2個area 一邊係飲酒為主 大家收工可以嚟chill下另一邊係火鍋 都幾大坐得幾舒服成個餐廳以黑紅色為主 感覺有啲神秘又夠質感呢到staff都好熱情 會介紹最抵嘅食法又會不停留意住收碟加湯 非常之貼心❤️除咗有火鍋 仲有好多特色泰國菜 呢個mixture幾特別😋而家follow 社交平台+喺社交平台打卡就可以有4款免費湯底可以揀連鴛鴦湯都係免費 勁抵👍🏻要咗胡椒豬肚湯+冬蔭功湯2款都好香好濃郁 真材實料胡椒提起豬肚嘅鮮味 加埋酸菜、腐竹、豬骨 勁多料 湯料勁好食冬蔭公湯香而不辣 唔係好食辣嘅朋友都食到醬料區設計得非常靚 有好多醬料/配料而且有2邊 唔洗驚人逼人點咗幾款火鍋配料安格斯三角肥牛$188中size已經好大份 2個人食綽綽有餘上枱時有乾冰 好啱打卡肥牛顏色鮮嫩 雪花分布平均 勁靚淥兩淥就食得 食落去好嫩滑 牛味湧出嚟 好正!海鮮拼盤$298又係細size都非常大份 有好多蜆、大大隻鮑魚、鮮甜嘅扇貝、爽彈嘅海蝦、滑溜溜嘅龍躉款款都好新鮮好高質 唔需要加醬料已經好夠鮮、好香
呢排天氣咋暖還寒

安格斯三角肥牛$188
中size已經好大份 2個人食綽綽有餘
上枱時有乾冰 好啱打卡
肥牛顏色鮮嫩 雪花分布平均 勁靚
淥兩淥就食得 食落去好嫩滑 牛味湧出嚟 好正!

海鮮拼盤$298
又係細size都非常大份
有好多蜆、大大隻鮑魚、鮮甜嘅扇貝、爽彈嘅海蝦、滑溜溜嘅龍躉
款款都好新鮮好高質
唔需要加醬料已經好夠鮮、好香
簡直係物超所值 推薦大家必點!

鮮鵝腸$58/半份
好爽彈 份量都比想像中多

萵筍$20/半份
食落好爽脆 抵食!

全日火鍋仲可以任食麻辣鴨血同埋蜂巢豆腐
超!級!抵!食!

而且質素仲非常高質 鍾意食鴨血同豆腐嘅朋友不容錯過!

一場嚟到 點都要試下佢啲泰式嘢
要咗一串牛肉串、一串羊肉串@$18
2款都燒得好香 香口惹味 羊肉香而不臊

要多個蟹肉炒粉絲$108
又一高質之作!
可以按自己口味揀少油/少咸
蟹肉勁多 鋪滿晒粉絲上面
即叫即炒 食得出有鑊氣
有好多配料 蛋絲、香芹、蘿蔔、香蔥、紅椒、黃椒
五顏六色 色香味俱全

手打檸檬茶$48 勁大杯🤣
入邊有檸檬同青檸 好香好清甜
最啱慢慢打邊爐慢慢飲
呢度仲keep住播80-90後嘅廣東歌
勁好vibe
食物、環境、服務都好高質 推薦俾大家!
2024-05-20 62 浏览
九五至尊火鍋-門口超華麗的裝潢,十分氣派。進店內,座位闊落黑紅色的主調令人聯想起麻辣火鍋。除了火鍋外也有不少特色小食。先試試前菜,他們的泰式生蝦清新爽口,讓人一試難忘。可感覺到生蝦都是新鮮的,配上特別調教的醬汁鮮味無窮。串燒部分,燒羊肉串、燒雞腎串和燒牛根串各具特色,肉質鮮嫩,口感極佳,絕對是肉食愛好者的最愛。麻辣鴨血鍋湯底是九五至尊火鍋的招牌之一,辛辣香濃,入口暖身。黃喉和手打墨魚滑都是火鍋的必點食材,口感Q彈,帶有海鮮的鮮味,搭配湯底更加美味。此外,美國精選封門柳和冰菜的品質都令人滿意,新鮮的食材讓火鍋更加美味可口。蜂巢豆腐和麻辣鴨血可免費任加,食到飽都可以。最後,以龍眼蜜作為飲品選擇,清甜可口,是用來解渴的絕佳選擇。總的來說,九五至尊火鍋不僅提供豐富多樣的食材,還有優秀的服務和舒適的用餐環境,是一個值得一試的火鍋店。

夜晚同老公行過尖沙咀寶勒巷,見到呢間打邊爐只要follow 佢社交平台 同出post就可以有免費湯底,再睇下menu d 野食,有打邊爐之外,仲有泰國嘢食,價錢又相宜,就入去食晚餐。一坐低,店員就介紹個被社交平台 出post free湯底同啤酒Sapporo 買一送一的promotion,原來送嘅湯底仲可以揀鴛鴦鍋,有四款揀,我哋揀左麻辣鴨血鍋同蕃茄薯仔濃湯鍋,兩個湯底都好濃郁,配料都好多,特別推介蕃茄薯仔濃湯,入面有蕃茄之餘,仲有粟米薯仔,幾足料;另外叫埋兩杯Sapporo啤酒,飲住啤酒打邊爐,爽到爆🙈🙈見menu 配料選擇有好多😍😍花多眼亂,好多配料都可以揀半份,啱晒想試多啲唔同嘢嘅人👍👍美國精選封門柳(中)$238用乾冰嘅煙襯托住,好有儀式感,好大碟👍牛味夠三黃雞肉(半份) $38份量都算幾多,雞肉好新鮮。黑豚肉片(半份) $58冇豬肉個啲臭味,肥瘦均勻,好食。脆鯇片(半份) $38好爽脆,起肉起到冇骨,大讚👍鮮魷(半份) $38好新鮮,唔韌,好易入口。鮮鮑魚仔 $38 叫左兩隻,$38 又估唔到咁大隻,又鮮味又抵食。手打墨魚丸(半份) $58有四大粒,真係好大粒🤤🤤呢個真係超級

美國精選封門柳(中)$238
用乾冰嘅煙襯托住,好有儀式感,好大碟👍牛味夠

三黃雞肉(半份) $38
份量都算幾多,雞肉好新鮮。

黑豚肉片(半份) $58
冇豬肉個啲臭味,肥瘦均勻,好食。

脆鯇片(半份) $38
好爽脆,起肉起到冇骨,大讚👍

鮮魷(半份) $38
好新鮮,唔韌,好易入口。

鮮鮑魚仔 $38
叫左兩隻,$38 又估唔到咁大隻,又鮮味又抵食。

手打墨魚丸(半份) $58
有四大粒,真係好大粒🤤🤤呢個真係超級好食,中間仲有一粒粒嘅墨魚,好有口感同彈牙🤤🤤

甜粟米(半份)$20
唔好睇佢平平無奇嘅外表,點知食落係超甜超juicy😍😍

冬瓜片(半份)$20
正常嘅好味

另外仲叫咗三串串燒,分別係燒雞全翼,燒雞皮,燒鱔,全部都燒到好香口,特別係個燒鱔,一入口啲魚油係口腔入面爆發🤤🤤😍😍

餐廳空間感非常闊落,又乾淨,抽風好,食完個身都冇味,好適合一大班朋友邊吹水邊打邊爐,邊飲下啤酒,食下泰菜。

另外要大讚店員服務好好,主動換碟同refill 湯👍👍
  • 手打墨魚丸
2024-05-16 50 浏览
火鍋店有promotion,喺社交平台 like同share,可以免費或半價叫唔同嘅火鍋湯底,我就揀咗半價雞煲。叫咗個雞煲火鍋, 雞件嘅份量都好多,肉質彈牙,醬汁香濃,加埋唔同雜菜,有洋蔥、芹菜、辣椒等等提香。食完美味雞煲得好,加豬骨湯底轉火鍋。黃喉片,厚度適中,非常爽口彈牙。桂花蚌,份量多,非常爽口,非常鮮味。本地手切牛,雪花分布均勻,牛肉味濃郁。桶蠔,有八隻,隻隻非常飽滿,蠔味濃郁。筍件,叫咗半份,份量幾多下,爽口新鮮。食埋最後脆口炸魚皮,滿足一餐。

食完美味雞煲得好,加豬骨湯底轉火鍋

黃喉片,厚度適中,非常爽口彈牙。
桂花蚌,份量多,非常爽口,非常鮮味。
本地手切牛,雪花分布均勻,牛肉味濃郁。
桶蠔,有八隻,隻隻非常飽滿,蠔味濃郁。
筍件,叫咗半份,份量幾多下,爽口新鮮。
食埋最後脆口炸魚皮,滿足一餐。
2024-05-10 32 浏览
The Hair of Dog 狗毛旗下火鍋店 九五至尊裡面黑色格調為主 紅色只是點綴地方夠大 裝修簡單不失格局打邊爐最驚食到成身「邊爐味」?呢到既爐邊有抽風系統 源頭吸走哂「邊爐味」呢個真心緊要 有時著到靚一靚 最怕成身味 去下場活動都唔方便成個過程換左兩次碟 勁細心 Follow本店社交平台並share 社交平台 Post送免費湯底 好抵!😂 雞煲就可以半價食左個麻辣惹味雞煲 有專人幫你炒雞食完再換個麻辣鴨血鍋 勁多一嚿嚿鴨血 朋友都讚好鮮海蝦 手打墨魚滑 火鍋配料足料質素高蟹肉炒粉絲 海鮮炒飯燒牛肉串 燒雞肉串 孜然燒 香口惹味
The Hair of Dog
狗毛旗下火鍋店 九五至尊

裡面黑色格調為主 紅色只是點綴
地方夠大 裝修簡單不失格局
打邊爐最驚食到成身「邊爐味」?
呢到既爐邊有抽風系統 源頭吸走哂「邊爐味」
成個過程換左兩次碟 勁細心
食左個麻辣惹味雞煲 有專人幫你炒雞
食完再換個麻辣鴨血鍋 勁多一嚿嚿鴨血 朋友都讚好

鮮海蝦 手打墨魚滑 火鍋配料足料質素高
蟹肉炒粉絲 海鮮炒飯
燒牛肉串 燒雞肉串 孜然燒 香口惹味

2024-05-08 45 浏览
呢間打邊爐一次過可以滿足好多個願望!有泰式小食同菜式,仲有多款高質火鍋配料,一大班人去嘅話,仲可以包房,叫返打啤酒,一路唱K🎤一路chill!餐廳環境夠晒闊落,用上比較華麗嘅裝修,大廳嘅枱都好大,叫多幾款菜都完全擺得落!🈹而家只要like+follow佢哋個社交平台,仲可以送埋湯底,超抵!------------------------------叫咗個雙拼湯底,冬陰功x蕃茄薯仔湯,鍋底配料都唔少,而且質感夠濃稠,仲要免費送,超抵食!🦐冬陰功湯底酸辣,充滿香茅香氣;🍅蕃茄薯仔湯超足料,夠鮮甜好開胃!🥓◖美國精選封門柳(大)◗ $338封門柳拼盤大大盤,每片都有返一定厚度,脂肪均勻,肉味比較濃郁,淥一淥就食得!🐟◖脆鯇片(半)◗ $38有五大片脆肉鯇,口感夠爽脆,但小心會有細骨~🦑◖手打墨魚丸(半)◗ $58墨魚丸真係必叫!有四大粒,成個乒乓波咁大,咬落真係夾雜住啖啖墨魚肉,口感夠彈牙,好食!🦐◖手打蝦滑◗ $88蝦滑食到有蝦肉,鮮味都夠,但唔太鍾意佢口感比較腍,相比墨魚丸遜色少少~🥬◖娃娃菜◗ $38娃娃菜放落蕃茄湯度煮,吸晒啲湯,酸甜入味🍜◖紅薯粉◗ $38係比較幼身嘅紅薯粉,放入蕃

🥓◖美國精選封門柳(大)◗ $338

🐟◖脆鯇片(半)◗ $38
有五大片脆肉鯇,口感夠爽脆,但小心會有細骨~

🦑◖手打墨魚丸(半)◗ $58

🦐◖手打蝦滑◗ $88

🥬◖娃娃菜◗ $38
娃娃菜放落蕃茄湯度煮,吸晒啲湯,酸甜入味

🍜◖紅薯粉◗ $38
係比較幼身嘅紅薯粉,放入蕃茄湯度煮到腍,吸晒啲湯底精華,入味有口感!

除咗火鍋之外,仲叫咗啲泰式串燒,燒得夠乾身充滿炭燒香氣,調味偏甜有少少喇沙嘅味道,幾鍾意!而且每串個價錢都唔貴,基本都冇伏,入面牛肉雞肉同羊肉都係必食!🤤

💕牛肉串 $18
💕雞肉串 $18