2022-11-25
好耐冇飛好掛住日本食燒肉嘅感覺,咁岩同朋友經過揾到呢間好有日本裝修嘅餐廳,友人提早一天訂枱去試吓蟹籽沙律-以青瓜絲配沙律醬,加上蟹籽增加咗口感,成嗰沙律好清爽開胃螢光魷魚刺身六本-營光魷魚大大隻飽滿之外頗鮮,食落帶點爽口特選牛肉盛我同朋友都覺得呢嗰set幾好,可以一次過試晒唔同部位嘅牛,肉味和質感都有區別,而且份量足每款有四塊,肉質唔鞋又唔韌,岩晒我呢嗰牛魔1️⃣上品和牛肩肉-牛肉油脂分佈平均,肉質鬆軟而且牛肉味濃2️⃣上品和牛肉眼芯-充滿油花既和牛,入口好滑3️⃣上品牛胸腹肉-雪花平均,油香較重,口感軟腍4️⃣汁燒牛肉-燒汁甜甜地,令經燒後嘅牛肉更香口封門柳呢款牛肉味幾濃,油脂較少,外面燒得乾身入面肉味香,食落唔會韌,咬落都幾淋蕯摩雞腿肉巳去骨嘅雞腿肉,未燒前巳感到雞腿肉好嫩滑,燒完之後仍感到肉質厚實富彈性北海道元貝鮮甜嫩滑,飽滿多汁厚實鮮甜,加上牛油更惹味牛油粟米粟米清甜爽脆,鐵板燒後添一份油香,味道層次更豐富菠蘿燒得外層微焦,食落每件都好juicy,今晚好滿足
螢光魷魚刺身六本-營光魷魚大大隻飽滿之外頗鮮,食落帶點爽口
特選牛肉盛
1️⃣上品和牛肩肉-牛肉油脂分佈平均,肉質鬆軟而且牛肉味濃
2️⃣上品和牛肉眼芯-充滿油花既和牛,入口好滑
3️⃣上品牛胸腹肉-雪花平均,油香較重,口感軟腍
4️⃣汁燒牛肉-燒汁甜甜地,令經燒後嘅牛肉更香口
封門柳
蕯摩雞腿肉
北海道元貝
鮮甜嫩滑,飽滿多汁厚實鮮甜,加上牛油更惹味
牛油粟米
粟米清甜爽脆,鐵板燒後添一份油香,味道層次更豐富
菠蘿
燒得外層微焦,食落每件都好juicy,今晚好滿足