《丼道 - 上水》上水其實都幾多嘢行,買化妝品護膚品要平嘅話一定會過嚟上水藥房買🤭行完街,梗係要搵地方醫肚啦,行過上水廣場有一間食丼飯嘅餐廳,餐廳裝修風格都幾文青,簡約嘅木設計令人坐得好舒服,我同媽咪坐咗喺靠窗嘅卡位,由於兩個人都係口痕想食少少嘢,所以我哋叫咗一個丼飯再加甜品,再叫左兩杯飲品,作為下午茶剛剛好呀💁🏻‍♀️火炙三色丼 $156 + $38升級套餐我哋將個丼飯加$38升級做套餐,入面包埋前菜同飲品,前菜小食有沙律同埋自選一款小食,我哋就揀咗三文魚刺身,而飲品方面,媽咪揀咗芒果蒟蒻多多沙冰三色丼入面有左口魚、三文魚刺身同埋蒲燒鰻魚,三款都係油分比較多嘅魚生,食落好肥美👍🏻壽司飯帶微微醋酸,食落好開胃,普遍嚟講啲魚生都幾新鮮,套餐入面有埋沙律同麵豉湯,兩個人都夠食啊💁🏻‍♀️Tiramisu 北海道3.6牛乳雪糕芭菲 $68其實本來都係想食甜品為主,不過見佢啲丼飯好似幾出色,所以都留咗位先埋😆 Tiramisu帶有酒味,不過唔算太濃郁,配埋吉士醬同埋朱古力粉個味道都唔會太甜,反而有陣蛋香味🥰一杯嘅份量都幾大㗎💁🏻‍♀️3.6牛乳軟雪糕凍咖啡 $34平時都係意式雪糕配黑咖啡,呢度用牛奶
《丼道 - 上水》

💁🏻‍♀️火炙三色丼 $156 + $38升級套餐

💁🏻‍♀️3.6牛乳軟雪糕凍咖啡 $34

平時都係意式雪糕配黑咖啡,呢度用牛奶軟雪糕去配搭,牛奶雪糕都幾香滑,入口奶味重,配上無糖黑咖啡解膩之餘仲取代咗牛奶嘅角色,攪勻咗之後相比起牛奶咖啡嘅味道更加香滑味濃
2024-11-30
新界區平民餐廳比較多,但是日本餐廳就比較少見,今次就嚟位於上水廣場的日本餐廳試試佢哋嘅午餐。鰻魚丼🍱嚟到見差唔多每台客人都點鰻魚,一於試試。丼入面喺整條鰻魚!!鰻魚烤至金黃,外焦內嫩,肉質鮮美而多汁,搭配上特製的醬汁同香脆紫菜更突出鰻魚鮮味!再加埋煮到啱啱好嘅溫泉蛋,蛋黃的香濃與鰻魚的鮮味,十分match 🫰🏻特上海幸丼🦐一碗丼飯有齊新鮮的海膽、三文魚、三文魚籽、帆立貝和赤蝦!全部都喺我最鐘意嘅魚生🥹海膽的鮮甜,三文魚肥美,搭配巨型帆立貝同赤蝦。加埋粒粒晶瑩剔透的三文魚籽,絕對岩曬小奢華的lunch 。因為太飽食唔到甜品,如果下次有機會可以食埋佢哋嘅招牌雪糕芭菲甜品就好啦。丼道 (上水廣場) (上水)上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖#丼道 #丼道DonCurry #DonCurry #上水 #上水美食 #上水好去處 #居酒屋 #日本菜 #丼飯 #咖喱 #上水廣場 #hk #hkfoodie #foodiehk #sheungshui #landmarknorthhk #學生優惠 #午市套餐

鰻魚丼🍱
嚟到見差唔多每台客人都點鰻魚,一於試試。

特上海幸丼🦐

丼道 (上水廣場) (上水)
上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖

📍丼道😍上水超高質日本餐廳👍~吉列豬扒咖喱飯😍咖喱汁非常香濃😘有別於一般日本咖喱👍吉列豬扒外皮酥脆😘內裏嫩滑👍~北海丼😘新鮮好味嘅刺身飯😍帆立貝勁大粒😘三文魚勁新鮮🥳海膽入口即溶🤤大蝦非常鮮甜🤤👍食到停唔到口🤪🤪~北海道3.6牛乳雪糕😛採用意大利Gelato雪糕粉😛配上香濃嘅北海道3.6牛乳炮製而成既雪糕😍加上超高質嘅雪糕脆筒😘~芒果蒟蒻多多☺️超好味嘅特飲😍芒果味非常香濃🥳👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定會再嚟啊😍📍港鐵上水站A4出口 步行約3分鐘丼道 (上水廣場) (上水)上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖
📍丼道😍

~芒果蒟蒻多多☺️
超好味嘅特飲😍芒果味非常香濃🥳👍

餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定會再嚟啊😍

📍港鐵上水站A4出口 步行約3分鐘

丼道 (上水廣場) (上水)
上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖
餐廳闊落,有大大嘅落地窗景,服務員態度親切,菜品方面選擇多樣,味道都相當唔錯,下午茶時間超抵食,值得一試!✨滑蛋吉列大蝦拼吉列蠔丼好推介呢個,滑蛋超厚,柔軟綿密,係甜甜嘅調味,搭配金黃酥脆嘅大蝦同蠔,海鮮鮮味十足!份量十足!✨照燒雞扒鍋燒烏冬照燒雞扒嫩滑,搭配熱騰騰嘅鍋燒烏冬,順滑又彈牙,吸收咗甜甜嘅湯汁,非常適合冬天~✨三文魚刺身(2件)套餐加配嘅三文魚非常新鮮,肉質鮮嫩,鮮甜~✨明太子雞翼(2隻)同樣係套餐加配,雞翼外皮香脆,內裡肉質多汁,明太子嘅風味濃厚~✨3.6牛奶軟雪糕可樂特飲呢個搭配都好新奇,牛奶軟雪糕係點睛之筆,奶味香甜,口感順滑~

✨滑蛋吉列大蝦拼吉列蠔丼

✨照燒雞扒鍋燒烏冬

✨三文魚刺身(2件)
套餐加配嘅三文魚非常新鮮,肉質鮮嫩,鮮甜~

✨明太子雞翼(2隻)

✨3.6牛奶軟雪糕可樂特飲
2024-11-29 198 浏览
今晚和老公在上水買東西,逛完就找間乾淨的餐廳吃個晚飯,這餐廳頗有日本簡約氣氛,又坐得舒服。【鰻魚丼】鰻魚經過烤製,外皮微焦帶有焦香,內裡鮮嫩多汁,刷上日式醬汁後鹹甜適中,搭配香氣撲鼻的日式米飯、紫菜和溫泉蛋,多重口感和滋味。【滑蛋吉列豬扒丼】吉列豬扒炸得酥脆,內裡豬肉依然多汁,搭配滑嫩的蛋液覆蓋於米飯上,香濃的醬汁滲入每一粒米飯,口感層次豐富又帶飽足感。【Tiramisu北海道3.6牛乳芭菲】融合了日式與義式元素的甜品。北海道3.6牛乳的濃郁奶香與提拉米蘇的咖啡苦甜交織,芭菲冰涼滑順,提拉米蘇忌廉夾著浸了咖啡酒的餅乾,很是滋味。【熱棉花糖朱古力】熱騰騰的濃郁朱古力上有一舊大大的棉花糖,當棉花糖融化進朱古力中時,甜度恰到好處,帶來溫暖又濃郁的味覺體驗。

2024-11-26
2024-11-28 1343 浏览
餐廳有點像日式的家庭餐廳,菜單上有挺多的選擇,有各種丼飯,咖哩飯,刺身,烏冬等菜式,而且味道都挺不錯的,有驚喜!鰻魚丼(98元)升級套餐(38元)鰻魚丼給了最肥美的前段,肉挺厚的,吃起來入口即化,滿滿蒲燒鰻魚的香味,吃的時候再拌上溫泉蛋,口感更滑嫩,味道更香濃!套餐選了三文魚,一共兩片,油花不錯,口感嫩滑。還有沙律和湯,飲品有熱茶,或其他飲品加配。照燒雞扒鍋燒烏冬(98元)升級套餐(38元)鍋底是鰹魚湯,加上嫩滑的稻庭烏冬和主角照燒雞扒,再配上溫泉蛋和其他配料。吃起來陣陣鰹魚香,雞扒味道鹹香嫩滑。這個套餐就選了炸餃子,剛剛炸起,非常香脆,裡面是菜肉餡。雜錦刺身定食(148元)這個定食挺豐富的,除了有刺身,還有吉列炸蠔和甜品雪糕!刺身的質素比想像中的要高,特別是三文魚,非常肥美,接近魚腩的質素了!赤蝦亦非常大隻,口感彈牙鮮甜。烏冬是嫩滑的稻庭烏冬。最重要是還有甜品雪糕,雖然是小版,但都是這裡的特色牛乳雪糕,味道挺香濃的。凍紅豆抹茶牛乳(半價轉飲18元)紅豆抹茶這個搭配不會出錯,香甜的紅豆加上帶點澀的抹茶,味道剛好,不會太甜。凍Oreo朱古力牛乳(半價轉飲18元)朱古力挺濃香的,加了Ore

鰻魚丼(98元)升級套餐(38元)

照燒雞扒鍋燒烏冬(98元)升級套餐(38元)

這個套餐就選了炸餃子,剛剛炸起,非常香脆,裡面是菜肉餡。

雜錦刺身定食(148元)

凍紅豆抹茶牛乳(半價轉飲18元)

凍Oreo朱古力牛乳(半價轉飲18元)
朱古力挺濃香的,加了Oreo碎,味道會甜一點,口感奶滑。

雪糕甜筒(標準)(28元)
的確是比定食的要大一點!

2024-11-26
2024-11-06 317 浏览
今日去咗丼道食晚飯,晚上8:30 依然坐滿席,佢嘅味道一直都發揮得好穩定出色。今晚點咗火灸三色丼,入面分別有灸燒三文魚、左口魚同埋鰻魚。三種魚生都好新鮮,特別鰻魚係又大件又厚肉,佔了整個碗2分1。魚生燒得恰度好處,亦不會太乾身。淋上些少醬油,完全感受到魚的鮮味和融入。沙律菜作為前菜來講,都算是好大一碟,上面淋了芝麻醬,開胃醒神。三文魚親子丼,鮮甜的三文魚配上三文魚籽,賣相搶眼奪目。淋上少許醬油,夾上三文魚刺身和白飯一起配搭,加上爆汁的三文籽,呢個套餐實惠味道豐富。

2024-10-30 310 浏览
上水廣場的「丼道」,午膳時間都座無虛席,今天晏少少食午餐,剛好趕上兩點開始的下午茶時段。餐廳光潔開揚,時尚簡約風格,座位寬敞,中間設有島形吧枱。下午茶包括:主菜、湯和飲品,更可以半價升級其他飲品。“和風咖喱炸雞飯”即炸雞塊,外皮酥脆,裏面的雞肉仍保持鮮嫩,十分難得。配上微辣的日式咖喱、薯仔、甘筍,特別滋味。“滑蛋吉列大蝦拼蠔丼”吉列蝦及吉列蠔炸得香脆,蝦肉和蠔都鮮美甘甜,滑蛋炒得香滑,配上加入醬汁的珍珠米飯,脆、滑、香集於一碗。“牛肉湯烏冬拼炸餃子”肥牛肉份量不少,肉質幼嫩,肥瘦適中。炸餃子調味適中,有口感,配上爽滑烏冬,非常美味。“味噌湯”味道濃郁,有昆布和豆腐皮。“和風雪糕脆窩夫”賣相精緻,牛奶抹茶扭紋雪糕,奶味特別香濃,加上脆皮窩夫及脆脆米,又軟又脆,雙重口感。“芒果蒟蒻多多”芒果汁加入益力多、新鮮芒果碎肉及蒟蒻,創意配搭,味道天然。“熱摩卡”香濃摩卡咖啡,朱古力和咖啡味道相得益彰。用親民價享用和風美食,難怪經常都客似雲來。

“和風咖喱炸雞飯”
“滑蛋吉列大蝦拼蠔丼”
“牛肉湯烏冬拼炸餃子”
“味噌湯”
味道濃郁,有昆布和豆腐皮。
“和風雪糕脆窩夫”
“芒果蒟蒻多多”
芒果汁加入益力多、新鮮芒果碎肉及蒟蒻,創意配搭,味道天然。
“熱摩卡”
香濃摩卡咖啡,朱古力和咖啡味道相得益彰。
用親民價享用和風美食,難怪經常都客似雲來。

和風咖喱炸雞飯

滑蛋吉列大蝦拼蠔丼
牛肉湯烏冬拼炸餃子
芒果蒟蒻多多、熱摩卡
2024-10-30 239 浏览
今次呢間餐廳真係好正,話說今晚同媽媽去左上水廣場3樓嘅丼道食日本野,延續去日本個鋪癮,味道同質素不失喺日本當地食。價錢仲要好抵,唔會貴過深圳。晚市加定食都只係百零蚊,有齊哂刺身、烏冬、照燒雞扒丼、炸物同埋飲品和麵豉湯,仲要加埋雪糕添,抵到不得了。顧名思義當到梗係要試下佢嘅丼飯啦,佢用個隻珍珠米好有飯香,而且粒粒都晶瑩剔透彈牙,照燒雞扒皮脆而肉軟淋,老人家食都讚不絕口,配埋個超鮮味湯烏冬加埋小食真係一流。跟餐嘅刺身仲有一隻大嘅赤海蝦,非常新鮮,平時一份今日刺身喺其他壽司舖叫都要成100蚊。我地點左綠茶雪糕茶味好濃郁亦都好香滑雪糕筒都好脆個餅底好味,非常性價比極高嘅一餐飯。小食嘅打生蠔香脆而且入邊好多汁,鮮嫩無比,食到唔想停。炸餃子就係正宗嘅日本菜肉餃子,皮薄餡靚。呢間裝到真係樣樣都好食。如果要講性價比真係有100分。原來裝個APP仲有會員優惠,哩個價錢簡直係家常便飯價錢,一定會再嚟又再嚟過。

小食嘅打生蠔香脆而且入邊好多汁,鮮嫩無比,食到唔想停。
炸餃子就係正宗嘅日本菜肉餃子,皮薄餡靚。
呢間裝到真係樣樣都好食。如果要講性價比真係有100分。
2024-10-29
  • 綠茶雪糕
  • 烏冬
2024-10-14 380 浏览
經過上水廣場這邊,剛好想吃吃久違的日式料理,於是就來到了「丼道」這間新派洋食料理屋!餐廳裝修簡約雅致,內部以淺木色的木材為主,營造出柔和而舒適的氛圍~鰻魚丼💰HK$98鰻魚肥美大條,肉質細膩,表面還佈滿了甜中帶咸的醬汁,增添了鰻魚的風味!米飯的表層亦充滿惹味的芝麻紫菜碎碎,並附有溫泉玉子,這個配搭的拌飯味道一流~滑蛋吉列蠔拼大蝦丼💰HK$82吉列蠔外層酥脆,帶有海洋的鮮味!吉列大蝦層次分明,讓人感受到蝦肉的鮮嫩與脆皮的酥脆!滑蛋鮮甜嫩滑,還夾雜著爽脆的洋蔥,整體口感更加多元化~和風雪糕脆窩夫💰HK$58牛乳味雪糕香甜幼滑,與香草的香氣相輔相成!配料有白玉、紅豆和抹茶蕨餅,底層還有玉米片和可可脆米等等,口感多姿多彩~芒果蒟蒻多多💰HK$36芒果蒟蒻多多是一杯芒果益力多沙冰,底層還有很多芒果肉和芒果蒟蒻,味道酸酸甜甜,非常清爽~餐廳菜色設計獨特,將經典的日式料理完美地呈現出來,加上舒適的環境和友善的服務,絕對是一個吃飯小聚的好地方~

鰻魚丼💰HK$98

滑蛋吉列蠔拼大蝦丼💰HK$82

和風雪糕脆窩夫💰HK$58

芒果蒟蒻多多💰HK$36
芒果蒟蒻多多

芒果蒟蒻多多
2024-10-08 291 浏览
其實這裏已經不是第一次去吃,記得第一次去吃的時候食物水準並不太合我心意,但是今次再去吃的時候竟然給我一個驚喜,無論食物和服務都變得比之前好,這是一個值得稱讚的👍👍👍👍———————-我們叫了兩個晩餐,再加了一個小吃,這裏的晚餐也不錯,份量也足夠,而且餐內有飯和烏冬各一碗,可以兩款都有得吃👍。有湯,有小吃、有甜品🍧、也有飲品🥤⋯⋯😋1️⃣原味香蔥豚肉迷你丼餐:🐷香蔥豚肉迷你丼:豚肉味道帶鹽香又夾著的羊葱好惹味,一口飯拼一口豚肉,十分好吃🍜迷你湯烏冬🧉味噌湯🍲🥟炸餃子…即炸熱辣辣脆卜卜🍦雪糕甜筒:青春抹茶的味道🍵有機烏龍蜂蜜凍茶:冰冰凍凍的清甜—————🐔照燒雞扒迷你丼餐🍗照燒雞扒迷你丼,雞肉軟熟,飯吃得煙煙靱靱的口感🍜迷你湯烏冬🧉味噌湯🥟炸餃子🍦雪糕甜筒.. 雲呢拿味道軟滑不太甜🍵有機烏龍蜂蜜凍茶——————小吃:🍖骨付腸:滋味小吃,香口好味————————舒適環境.. 食物吃得津津有味😋其實開心🥳簡單就在我身邊食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.. 鍾意寫..留下美好回憶——————
———————-

🍦雪糕甜筒:青春抹茶的味道
🍵有機烏龍蜂蜜凍茶:冰冰凍凍的清甜

—————
🐔照燒雞扒迷你丼餐
🍗照燒雞扒迷你丼,雞肉軟熟,飯吃得煙煙靱靱的口感
🍜迷你湯烏冬

食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.. 鍾意寫..留下美好回憶
——————
2024-10-02 1260 浏览
在上水廣場購物後,看到日式餐廳「丼道」環境雅致、舒適,就决定進入享用晚餐。和風晚市定食有多個款式選擇,我較喜歡照燒雞扒迷你丼&湯烏冬味噌湯、炸餃子、雪糕甜筒、芒芒、果蒟蒻多多。照燒雞扒迷你丼~話雖迷你丼,但都是滿滿的一飯碗,配合湯烏冬,相信連大胃王也可以滿足,雞扒和香甜的照燒汁,軟綿的珍珠米飯,配合得美味無窮。炸餃子~金金黃黃的脆皮餃子,菜肉饀料鮮嫩多汁。湯烏冬~清而不淡的湯烏冬跟鳴門卷,別具風格。味噌湯~很傳統的海帶、魚乾鮮味。雪糕甜筒~牛奶與抹茶扭紋軟雪糕是最佳餐都甜品。芒果蒟蒻多多~香鮮芒果粒粒和蒟蒻粒粒,有咀嚼口感,甜甜酸酸,冰冰涼涼,十分消暑開胃,而且跟餐有半價優惠。滑蛋吉列豬扒丼~日式的滑蛋口感較濕潤,伴有洋葱絲,吃到洋葱絲的甜味,甜味也滲入珍珠米飯,非常可口,吉列豬扒外脆肉滑。炸芝士年糕~香香脆脆的芝士年糕蘸少許沙糖吃,味道更豐富。蜜味脆魷魚~很有驚喜的蜜味脆魷魚,酥脆之餘,蜜味減少了油膩,而且魷魚肉質嫩滑,我們再安哥一碟!凍oreo朱古力牛乳& 3.6牛乳軟雪糕凍咖啡~都能同時滿足凍飲和甜品的雙贏!YUAH!

照燒雞扒迷你丼

炸餃子~金金黃黃的脆皮餃子,菜肉饀料鮮嫩多汁。
炸餃子

湯烏冬~清而不淡的湯烏冬跟鳴門卷,別具風格。
湯烏冬

味噌湯~很傳統的海帶、魚乾鮮味。
味噌湯

雪糕甜筒~牛奶與抹茶扭紋軟雪糕是最佳餐都甜品

滑蛋吉列豬扒丼

炸芝士年糕~香香脆脆的芝士年糕蘸少許沙糖吃,味道更豐富。
炸芝士年糕

2024-10-02
炸餃子
湯烏冬
味噌湯
炸芝士年糕
蜜味脆魷魚
喺上水真係無乜特別幾間好出色嘅食店🤔所以每次諗食咩,佢都會係其中一個選擇✅食過好幾次,都依然保持到水準發揮👍🏼؄🪐 特上海幸丼海膽|三文魚|三文魚籽|赤身|平目魚背帆立貝|大赤蝦|玉子相當豐富嘅一個魚生海鮮丼飯😍每款魚生都各自發揮到佢哋嘅特性👍🏼應有嘅鮮甜、魚油香、爽口度都好齊全😋鍾意魚油嘅有三文魚同平目魚背🐟鮮甜嘅有海膽、赤身、帆立貝,爽口就有三文魚籽同大赤蝦做代表🦐做法上唔複雜,但係魚生嘅選擇就會好影響整個丼飯,呢個丼飯簡單得黎但好夠味道🤤§🪐 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯一個較為清新啲嘅選擇🤓面頭鋪滿三文魚,加入咗淡香嘅茶湯後🫖混合埋蟹肉蟹膏,香氣撲鼻🦀熱辣辣嘅茶漬飯味道唔會太濃厚,主要靠三文魚帶出基底嘅味道🐟如果想清清地食一個晏晝的話佢係一個唔錯嘅選擇👍🏼§🪐 和風雪糕脆窩夫每次嚟都會好期待食佢嘅甜品😆今次就揀咗食呢個雪糕脆窩夫🧇以食飽正餐嚟講,份量都真係幾多,雪糕揀咗扭紋,兩隻味有齊晒🍦伴隨仲有小丸子、蕨餅同紅豆餡🫘味道唔會太甜,做埋尾嘅甜品就啱晒🤪؄上水選擇唔係好多,希望佢可以愈做愈好食😋等我哋唔洗再諗爆頭要食乜🤣؄🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
食過好幾次,都依然保持到水準發揮👍🏼
🪐 特上海幸丼
海膽|三文魚|三文魚籽|赤身|平目魚背
帆立貝|大赤蝦|玉子

§
🪐 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯

一個較為清新啲嘅選擇🤓
三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯
熱辣辣嘅茶漬飯味道唔會太濃厚,主要靠三文魚帶出基底嘅味道🐟
如果想清清地食一個晏晝的話佢係一個唔錯嘅選擇👍🏼
§
🪐 和風雪糕脆窩夫

每次嚟都會好期待食佢嘅甜品😆
和風雪糕脆窩夫
伴隨仲有小丸子、蕨餅同紅豆餡🫘
和風雪糕脆窩夫
味道唔會太甜,做埋尾嘅甜品就啱晒🤪
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2024-09-07
2024-09-13 557 浏览
岩岩去完日本仲係好掛住當地既美食 今日特別想食D精緻既日本料理 專登來上水廣場呢間丼道止下思念之瘾餐廳裝修是西洋日本風 有空間感 木系設計令人帶有溫馨和諧感 凡單點主餐牌丼飯或和風咖哩飯/烏冬就可以升級套餐, 都幾抵, 有齊沙律、味增湯、刺身或餃子、烏龍蜂蜜綠茶或半價轉配其他特飲、好豐富!✨鰻魚丼 (升級至套餐)鰻魚夠哂肥厚! 燒烤過保持住鮮甜多汁! 上面淋左D鰻魚汁及芝麻 再加入一隻日本流心溫泉蛋 撈埋日本米飯一齊食真係好正!✨和風咖哩牛肉飯(升級至套餐)牛肉份量多 軟林多汁有牛味! 吾會好肥 撈埋咖哩汁甜甜地好開胃! 小朋友大愛!✨餃子皮薄餡料多 煎到好香脆! ✨ 凍白桃有機烏龍茶 / 荔枝蜂蜜椰果蘆薈粒梳打夏天飲真係好清新解暑!

餐廳裝修是西洋日本風 有空間感 木系設計令人帶有溫馨和諧感

✨鰻魚丼 (升級至套餐)

✨和風咖哩牛肉飯(升級至套餐)

✨餃子
皮薄餡料多 煎到好香脆!

✨ 凍白桃有機烏龍茶 / 荔枝蜂蜜椰果蘆薈粒梳打
夏天飲真係好清新解暑!
2024-09-12
2024-08-26 453 浏览
有朋自遠方來,想搵坐得舒適、整潔嘅餐廳歡聚一下。7點幾攞飛,15分鐘左右唔算等太耐。掃QR code落單,晚餐時間上菜都算快。第一次幫襯唔知原來自助拎水見職員都忙,咁我自助拎多份碗筷三文魚茶漬泡飯套餐好香,睇落份量好似好少,其實個碗有啲深度,加上係泡飯,好似食極都未食晒咁哈哈迷你照燒雞扒飯+迷你湯烏冬套餐小食揀咗煎餃子🥟唔錯,雪糕🍦可以揀餐後上。雞扒嫩滑、飯係日本米,好好味麵豉湯同烏冬就標準啦~骨付腸有咬口,原來係豬肉,有少少油脂唔柴炸紫薯栗子餅幾好食,唔會太甜亦唔乾雞肉串(😂唔記得菜名)佢係雞肉mix雞軟骨,啲雞軟骨偏大粒。最失望係醬汁好咸整體嚟講CP值係唔錯,下次試吓其他菜品先。
見職員都忙,咁我自助拎多份碗筷

迷你照燒雞扒飯+迷你湯烏冬套餐
麵豉湯同烏冬就標準啦~

骨付腸
有咬口,原來係豬肉,有少少油脂唔柴

炸紫薯栗子餅
幾好食,唔會太甜亦唔乾

雞肉串(😂唔記得菜名)
佢係雞肉mix雞軟骨,啲雞軟骨偏大粒。最失望係醬汁好咸

整體嚟講CP值係唔錯,下次試吓其他菜品先。
迷你照燒雞扒飯配迷你湯烏冬套餐
骨付腸,炸紫薯餅,雞肉串