2024-03-02 28 浏览
I love skewer places because I can order various types of meat and veggies without getting full too quickly, ask for super spicy and enjoy the food with a pint of ice cold beer. BBQ King has lately opened a new branch on Tang Lung Street which is very convenient for me to grab some supper after work.What's more - they're offering buy-one-get-one-free draft beer which includes Suntory and Stella Artois!◆Cervalat Sausage◆Chicken Wings◆Green Chili Pepper◆Napa Cabbage◆Spicy Sea SnailsFood was served

◆Cervalat Sausage
◆Chicken Wings
◆Green Chili Pepper
◆Napa Cabbage
◆Spicy Sea Snails

Food was served efficiently. Skewers were grilled on point, especially the chicken wings which were crispy on the outside and juicy inside. Sweet chili pepper. The chef did put more chili powder on the skewers according to what we requested. Sea snails were slightly mala with a hint of curry. Went exceptionally well with their fresh beer.
2024-03-01 24 浏览
最近天氣凍凍地最啱就食返啲熱辣辣嘢銅鑼灣登龍街開左間串燒王經過門口聞到好香串燒嘅香味入去試一試 都冇失望厚切牛舌心($38)肉質嫩滑而且口感爽彈調味讀做得好惹味日本一口和牛粒($34)好香牛肉味 唔會燒得過熟肉質非常暖滑 調味適中雞軟骨2串($28)表皮燒得好脆口 咬落口感好爽脆日本一口紫薯($18)紫薯本身好甜 燒到有少少脆口食落幾惹味蒜蓉原條茄子($38)有超多蒜 燒得好有鑊氣配埋孜然粉 食落超惹味翠肉瓜($15)🥒表皮燒到有啲焦香 食材本身幾新鮮
最近天氣凍凍地
最啱就食返啲熱辣辣嘢
銅鑼灣登龍街開左間串燒王
經過門口聞到好香串燒嘅香味
入去試一試 都冇失望

厚切牛舌心($38)
肉質嫩滑而且口感爽彈
調味讀做得好惹味

日本一口和牛粒($34)
好香牛肉味 唔會燒得過熟
肉質非常暖滑 調味適中

雞軟骨2串($28)
表皮燒得好脆口
咬落口感好爽脆

日本一口紫薯($18)
紫薯本身好甜 燒到有少少脆口
食落幾惹味

蒜蓉原條茄子($38)
有超多蒜 燒得好有鑊氣
配埋孜然粉 食落超惹味

翠肉瓜($15)🥒
表皮燒到有啲焦香 食材本身幾新鮮
2024-03-01 24 浏览
銅鑼灣地點方便地鐵行出嚟,3分鐘就到啦😊好多選擇既串燒店😍仲有海鮮食添呀🤭生啤仲有買一送一🍻一路食一路同朋友飲下酒幾正🤩五花腩肉串 $30/2串五花肉好抵呀,$30就有兩串😍仲燒得唔錯喎🤭日本一口和牛粒 $34/串咬落去真係好嫩滑,咬落去仲好重牛味添😚台灣腸 $18/條台灣腸佢燒到有少少燶邊好鬼正😋雞軟骨 $28/2 串雞軟骨燒到脆卜卜好好食呀😋配埋啲辣粉一流😚阿拉伯羊肉串 $30/串羊肉串唔膻仲非常之香口🤤椒鹽燒賣 $22/串椒鹽燒賣好好食😋仔仔話燒得啱啱好👍🏻脆香魚腐 $15/串好喜歡呢串,第一次食有脆皮既魚腐🤤娃娃菜 $13/串蒜蓉原條茄子 $38/條呢條茄子🍆超抵食👍🏻超好味😋蒜蓉味好香,配埋燒香大茄子一齊食👍🏻👍🏻👍🏻原味豆漿 $16/枝

生啤仲有買一送一🍻一路食一路同朋友飲下酒幾正🤩

五花腩肉串 $30/2串
五花肉好抵呀,$30就有兩串😍仲燒得唔錯喎🤭

日本一口和牛粒 $34/串
咬落去真係好嫩滑,咬落去仲好重牛味添😚

台灣腸 $18/條

羊肉串唔膻仲非常之香口🤤

椒鹽燒賣 $22/串
椒鹽燒賣好好食😋仔仔話燒得啱啱好👍🏻

脆香魚腐 $15/串
好喜歡呢串,第一次食有脆皮既魚腐🤤

娃娃菜 $13/串

蒜蓉原條茄子 $38/條

原味豆漿 $16/枝
2024-02-28 13 浏览
上星期放工後,與朋友來到位於銅鑼灣登龍街的串燒王晚膳。我們點選了原條火箭魷魚筒、即開新鮮蒜蓉大生蠔、麻辣田雞串、蒜蓉雜菇、虎皮青椒、錫紙花甲粉、川北炒粉絲等,每道菜式都散發著獨特的香氣,勾起我們胃口,讓人忍不住食指大動。 首先,原條火箭魷魚筒以其新鮮、鮮嫩的口感讓人驚艷,燒得剛剛好。再配上即開蒜蓉大生蠔,大啖大啖吃下去,更加提味,絕對是不容錯過的招牌菜。 而麻辣田雞串則帶來一股濃烈的辣味,勾起味蕾的刺激感受,令人回味無窮。蒜蓉雜菇則展現出多種蘑菇結合的豐富口感,讓人在舌尖間得到享受。虎皮青椒的外皮吸引,層次感十足。錫紙花甲粉則讓人感受到海鮮的鮮甜。最後的川北炒粉絲則散發著濃濃的川味,辣而不失鮮美,將中國風味發揮到極致。 無論是口感還是味道,這些佳餚都讓人回味無窮,實在是一場嗆辣又鮮美的美食盛宴,值得推介。

入到去冇人清枱,等咗好耐都冇攞meun畀我哋揀。問佢粉麵餐有咩選擇,又話夜晚已經冇。轉個頭自己又走返入廚房態度冇好差嘅,不過完全冇招呼,唔會有第二次想入去接唔接單就閂咗佢,一係唔好接外賣
入到去冇人清枱,等咗好耐都冇攞meun畀我哋揀。
問佢粉麵餐有咩選擇,又話夜晚已經冇。
轉個頭自己又走返入廚房
態度冇好差嘅,不過完全冇招呼,
唔會有第二次想入去
接唔接單就閂咗佢,一係唔好接外賣
2024-02-23 13 浏览
🍱餐廳:串燒王🏫地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2鋪放工找舊同事喺附近食串燒聚吓舊,絕對係不錯的選擇,我哋點了原條火箭魷魚筒、吉列廣島蠔、阿拉伯羊肉串、薄切牛舌及鰻魚炒烏冬,又是很享受的一餐😃~原條火箭魷魚筒魷魚筒的賣相吸引,金黃色的外皮燒得酥脆,一口咬落去鮮嫩多汁,肉質鮮美,魷魚的香氣真係令我哋回味無窮,喜歡海鮮的朋友不容錯過❤️~吉列廣島蠔廚師掌握的時間剛好,廣島蠔炸得香脆,外層酥脆而內裡鮮嫩,每一口我哋都能品嚐到濃郁的蠔味👍~阿拉伯羊肉串及薄切牛舌羊肉串烤得剛剛好,外皮微焦,內部嫩滑多汁,散發著濃郁羊肉的香氣;薄切牛舌則口感佳,軟嫩而有嚼勁,加了適當的孜然粉,好味😋~鰻魚炒烏冬鰻魚炒得香嫩多汁,融入了烏冬的彈性口感,味道鮮美,吃起來非常滋味!@freda.lau
🍱餐廳:串燒王
🏫地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2鋪

~原條火箭魷魚筒

~吉列廣島蠔

~阿拉伯羊肉串及薄切牛舌

~鰻魚炒烏冬

@freda.lau
2024-02-23 35 浏览
天氣凍凍地,最啱就食返啲熱辣辣嘅串燒㗎啦🔥🔥今日就嚟咗銅鑼灣登龍街呢一間串燒王🍡🍢喺門口都聞到佢嗰浸串燒嘅香味🤤🤤🤤今日我哋就食咗:🤤特級肥牛炒烏冬💚用料非常豐富😍肥牛極之多😘再炒埋洋蔥同埋其他配料🧅🧅加上彈牙嘅烏冬超入味😋😋🩷串燒方面調味啱啱好🥰唔會太鹹😛仲有少少微微嘅香辣味道🤩🤩爽口嘅豬頸肉同雞腎,嫩滑而且口感豐富嘅厚切牛舌心😍😍仲有惹味嘅阿拉伯羊肉串🔥🔥🍆🍆蒜蓉原條茄子蒜蓉味十足🤤🤤茄子超大條😊配上店家嘅調味料同埋蔥蒜香🧄夠晒惹味❣️❣️🍌焦糖燒香蕉🍌燒過嘅香蕉超級香😋😋配上香脆嘅焦糖❤️仲加上朱古力醬🍫作為一個食完串燒之後嘅甜品🍯🍯真係相當圓滿🥰
天氣凍凍地,最啱就食返啲熱辣辣嘅串燒㗎啦🔥🔥

今日我哋就食咗:

🤤特級肥牛炒烏冬💚用料非常豐富😍

🩷串燒方面調味啱啱好🥰
唔會太鹹😛仲有少少微微嘅香辣味道🤩🤩
爽口嘅豬頸肉同雞腎,
嫩滑而且口感豐富嘅厚切牛舌心😍😍仲有惹味嘅阿拉伯羊肉串🔥🔥

🍆🍆蒜蓉原條茄子
蒜蓉味十足🤤🤤
茄子超大條😊配上店家嘅調味料同埋蔥蒜香🧄夠晒惹味❣️❣️

🍌焦糖燒香蕉🍌
燒過嘅香蕉超級香😋😋
2024-02-23 11 浏览
《串燒王》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️好耐都冇去過登龍街🤓竟然發現開咗串燒王🫣 宵夜或者晚餐嘅選擇又多一個~▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 大墨魚咀($28/1串)🔸五花腩肉串($30/2串)🔸豬頸肉($28/1串)🔸牛肉串($28/1串)🔸薄切牛舌($25/1串)🔸雞軟骨&雞腎($78/6串)🔸免治雞肉串($20/1串)🔸 蒜蓉金針菇($45)🔸墨魚丸($22/1串)整體串燒水平幾高🥰 唔會燒得太乾同埋調味都亦都冇太濃其中大墨魚咀食落去幾唔錯🫣下次應該會再去嗌另外可以一試嘅仲有雞軟骨同埋雞腎~cp值幾高😉 七十幾蚊有六串🫣🫣另外作為牛舌控必叫既薄切牛舌完全唔薄😳😂😂 咬落去好爽~蒜蓉金針菇算係比較多嗌嘅燒菇~蒜蓉味滿滿😍好啱送酒😳😳 同埋食落去好似有少少健康🤭冇咁有罪惡感🫣🫣▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️不設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯: 串燒王 (登龍街)📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖#波比出銅鑼灣 #causewaybay #causewaybayfood #銅鑼灣美食 #串燒 #宵夜 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger
《串燒王》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

🔸 大墨魚咀($28/1串)
🔸五花腩肉串($30/2串)
🔸豬頸肉($28/1串)
🔸牛肉串($28/1串)
🔸薄切牛舌($25/1串)
🔸雞軟骨&雞腎($78/6串)
🔸免治雞肉串($20/1串)
🔸 蒜蓉金針菇($45)
🔸墨魚丸($22/1串)

整體串燒水平幾高🥰 唔會燒得太乾同埋調味都亦都冇太濃

其中大墨魚咀食落去幾唔錯🫣下次應該會再去嗌

另外作為牛舌控必叫既薄切牛舌完全唔薄😳😂😂 咬落去好爽~

不設加一收費
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

今次幫襯: 串燒王 (登龍街)
📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

#波比出銅鑼灣 #causewaybay #causewaybayfood #銅鑼灣美食 #串燒 #宵夜 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處
2024-02-22 13 浏览
終於可以係銅鑼灣食宵夜喇😍而家要搵一間開咁夜嘅餐廳一啲都唔容易‼️飲左酒🍻食返啲暖苙苙嘅花甲粉係最正❤️用左日式醬油煮嘅花甲粉,不乏當中嘅花甲鮮甜味,唔記得叫辣,加返啲辣更加惹味~~「燒雞中翼」雞翼嘅size好飽滿,好有肉,充滿孜然粉+辣粉嘅雞皮脆卜卜,好味道「日本一口和牛粒」和牛粒燒得有啲乾,肉質略嫌唔夠肉汁~~「蒜蓉原條茄子」🍆燒原條茄子係最好味的,非常juicy蒜蓉味夠香濃「鹽燒鯖花魚」「燒羊肉串」呢串羊肉好有羊羶味
終於可以係銅鑼灣食宵夜喇😍

而家要搵一間開咁夜嘅餐廳一啲都唔容易‼️

飲左酒🍻食返啲暖苙苙嘅花甲粉係最正❤️
用左日式醬油煮嘅花甲粉,不乏當中嘅花甲鮮甜味,
唔記得叫辣,加返啲辣更加惹味~~

「燒雞中翼」
雞翼嘅size好飽滿,好有肉,
充滿孜然粉+辣粉嘅雞皮脆卜卜,好味道

「日本一口和牛粒」
和牛粒燒得有啲乾,肉質略嫌唔夠肉汁~~

「蒜蓉原條茄子」🍆
燒原條茄子係最好味的,非常juicy
蒜蓉味夠香濃

「鹽燒鯖花魚」

「燒羊肉串」
呢串羊肉好有羊羶味

2024-02-18
宵夜
2024-02-20 6 浏览
同老公去銅鑼灣拍拖後我突然間想食串燒老公知道最近係登龍街開左間新野所以就話去試下7點半去到,唔見有客原本仲諗住因為新開唔多人點之坐低後都無一陣,就瞬間爆滿!仲要勁多外賣😅😅搞到order後都等左輪先上到菜🔆即開新鮮蒜蓉大生蠔(兩隻)好新鮮既生蠔,真係大大隻,蒜蓉醬汁非常香口野味! 🔆蒜蓉扇貝帶子(兩隻)個蒜蓉汁同生蠔個係一樣,帶子都大隻,都係好新鮮! 🔆錫紙花甲粉一開始以為鍚紙盆上菜,但原來係一碗粉花甲好多,仲有娃娃菜同金菇,配粉絲,湯底辣辣地,勁野味!好味到個湯都飲埋! 🔆安格斯牛仔骨、🔆薄切牛舌、🔆脆香雞皮(兩串)牛仔骨:一客得4件,味道不錯,但就小左小小~薄切牛舌:燒到岩岩好,仲有肉汁好juice ! 無過曬火位變乾柴!脆香雞皮:每一串都好足料,好多雞皮,真係燒到脆卜卜,入口勁正,好似食緊薯片咁👍🏻🔆雞全翼(兩串)燒野食點小得燒雞翼!全隻翼食落最滋味,配上燒烤料,好好味! 🔆原條燒粟米又到我至愛既燒粟米,原條燒分件上,粟米好甜,所以點燒都好味! 🔆五花腩肉串(兩串)五花腩在食燒肉時真係不得不吃,燒到脆卜卜既外皮,加埋啲燒烤料,真係very juice ! 🔆原條火箭魷魚筒等左最耐
同老公去銅鑼灣拍拖後
我突然間想食串燒
老公知道最近係登龍街開左間新野
所以就話去試下

7點半去到,唔見有客
原本仲諗住因為新開唔多人
點之坐低後都無一陣,就瞬間爆滿!
仲要勁多外賣😅😅
搞到order後都等左輪先上到菜

🔆即開新鮮蒜蓉大生蠔(兩隻)

好新鮮既生蠔,真係大大隻,蒜蓉醬汁非常香口野味!

🔆蒜蓉扇貝帶子(兩隻)

個蒜蓉汁同生蠔個係一樣,帶子都大隻,都係好新鮮!

🔆錫紙花甲粉

一開始以為鍚紙盆上菜,但原來係一碗粉

🔆安格斯牛仔骨、🔆薄切牛舌、🔆脆香雞皮(兩串)

牛仔骨:一客得4件,味道不錯,但就小左小小~

🔆雞全翼(兩串)

燒野食點小得燒雞翼!全隻翼食落最滋味,配上燒烤料,好好味!

🔆原條燒粟米

🔆五花腩肉串(兩串)

🔆原條火箭魷魚筒

等左最耐,好彩都有驚喜,無燒到變柴枝,反而好厚肉多汁,好好味🤤

以新開黎講真係不錯,環境同食物質素都好好,而家係openeice 訂座仲可以有88折discount,真係值得一試!
食物⭐️鰻魚炒飯,食到一粒粒鰻魚,炒飯都炒得好乾身好香😍😍⭐️肥牛炒烏冬,肥牛都好有味,烏冬麵質好彈牙,有咬口😍⭐️棉花糖餅乾,棉花糖同餅乾一齊食真係超級夾,棉花糖有甜味餅乾有鹹味,好鍾意食啲鹹甜鹹甜嘅嘢,好開胃😍⭐️燒香蕉,香蕉來做串燒別有一番風味,出邊亦都比較少食到,好特別啊😍⭐️燒年糕,年糕係鹹鹹地,我覺得都整得好好食,外脆內軟🙌🏼餐廳位於食肆林立嘅登龍街,地舖好容易搵,而且又想食啲正餐彤又想食啲串燒,就啱晒,因為呢又有炒飯炒麵,亦都有串串食,推介大家都可以過嚟試吓😃
食物
⭐️鰻魚炒飯,食到一粒粒鰻魚,炒飯都炒得好乾身好香😍😍
⭐️肥牛炒烏冬,肥牛都好有味,烏冬麵質好彈牙,有咬口😍
⭐️燒年糕,年糕係鹹鹹地,我覺得都整得好好食,外脆內軟🙌🏼

2024-02-12 31 浏览
銅鑼灣新開左串燒店,又多個地方食宵夜🤣串燒種類繁多,有海鮮、肉類、蔬菜、錫紙系列、丸+腸類、甜品、特色炸物佐酒小食、主食和啤酒。錫紙系列我叫咗蒜蓉雜菇,唔係只得蒜蓉咁平凡,仲有自家秘製醬汁,加不少分,而且份量好大份,成個錫紙裝滿晒,好抵食。海鮮類嘅魷魚鬚彈牙爽口,拍得住大排檔風味嘅椒鹽魷魚鬚!丸類墨魚丸脹卜卜,鮮味十足,內臟類揀咗豬大腸,咬口得嚟好香口。芝士年糕中間嘅流心芝士香濃幼滑,內裏煙靭。當然唔少得嘅仲有雞軟骨、雞皮同雞翼呢個串燒三寶,每次食串燒都必點,香脆可口,加埋調味粉更加惹味。
銅鑼灣新開左串燒店,又多個地方食宵夜🤣

海鮮類嘅魷魚鬚彈牙爽口,拍得住大排檔風味嘅椒鹽魷魚鬚!
芝士年糕中間嘅流心芝士香濃幼滑,內裏煙靭。

2024-02-08 50 浏览
我的宵夜飯堂開到第六分店,看完球賽順道一試小店實行簡約風格,店面搖曳著日本燈籠亮光店內牆上掛着不同款式的霓虹燈裝飾,充滿玩味新將優惠!外賣自取及堂食全天八八折!惠顧主食套餐享罐裝汽水一罐生啤$48一杯!買一送一!有Stella Artois或Suntory供選擇海鮮蒜蓉扇貝帶子蒜香濃濃,熱辣惹味肉類美國特級牛小排肉質緊實飽滿,啖啖滿足感脆香雞皮烤得香脆,每桌皆設鐵板保持串燒溫度必叫蔬菜類!韭菜鮮香爽脆,不會燒得太乾主食錫紙花甲粉配料十足,湯底吸收所有鮮味
我的宵夜飯堂開到第六分店,看完球賽順道一試
小店實行簡約風格,店面搖曳著日本燈籠亮光
店內牆上掛着不同款式的霓虹燈裝飾,充滿玩味
生啤
海鮮蒜蓉扇貝帶子蒜香濃濃,熱辣惹味
蒜蓉扇貝帶子
肉類美國特級牛小排肉質緊實飽滿,啖啖滿足感
美國特級牛小排

脆香雞皮烤得香脆,每桌皆設鐵板保持串燒溫度
脆香雞皮
必叫蔬菜類!韭菜鮮香爽脆,不會燒得太乾
韭菜
主食錫紙花甲粉配料十足,湯底吸收所有鮮味
錫紙花甲粉
2024-02-07