2013-10-30 24 浏览
最近發現公司附近開左間新食肆, 剛巧有朋友生日, 就提議去呢間串燒店試試吧! 我們一行七美女, 合共點左十九款串燒 實在多到不能盡錄, 講講Signature dish 吧!!!麻辣雞翼 -  我本身唔鍾意食辣, 但都覺得非常美味, 辣度適中, 食晒隻雞翼, 麻麻地嘅感覺仍流離於口腔之間, 相信這就是齒頰留香吧黑豚鞍 - 肉質嫩口彈牙, 它的秘製肉汁真係頂呱呱, 味道甜甜地再配合本身嘅肉汁, 巧Juicy 啊燒虎蝦 - 大家一見到隻蝦咁大隻已經雙眼發光, 爆多芝士, 超香啊! 肉質鮮甜爽口! 正!!! 仲要細心地剥左一半穀, 好樣我地食得更有儀態, 抵讃!!!其他食物, 如茄子, 燒蠔, 牛舌, A4 牛都有米芝蓮般嘅水準, 香口惹味, 同時保持食物本身嘅汁, 真係令人回味啊!另外, side dish 亦見心思, 有木魚絲, 紅椒絲, 蕃茄仔作陪碟, 令原本美味嘅食物更錦上添花最後一定要提提香檳好飲, 除紅, 白酒外, 連啤酒都有幾款選擇, 啱晒我地啲酒鬼 飲飽食醉後, 埋單只係$320- per head, 超值!我已經約左朋友下星期再食過! 哈~
, 合共點左十九款串燒

麻辣雞翼
燒虎蝦

我已經約左朋友下星期再食過! 哈~
2013-10-27
庆祝纪念
生日
麻辣雞翼
燒虎蝦
2013-10-29 25 浏览
幾個朋友一齊入去呢間餐廳就係喜歡佢戶外有煙食可以吹下水食下煙、點知入到去戶外已經無曬位,咁好啦、坐室內啦,叫店員戶外有坐留返俾我地,十五分鐘之後野食到,咁啱出面又有位,出去坐先食物質素ok,因為我喜歡食辣佢D野夠味,推介牛舌和火辣牛丸,食左接近三個鐘都無俾人趕走因為入夜人唔算多
食物質素ok,因為我喜歡食辣
佢D野夠味,推介牛舌和火辣牛丸,食左接近三個鐘都無俾人趕走
因為入夜人唔算多
  • 火辣牛丸
  • 牛舌
竟然比我搵到間咁正既串燒!!收工同埋一大班同事同啲客係附近飲完野,就去附近睇下有咩食,見到呢間串燒門口超多人!行入去問下要等幾耐,個waitress話會盡快安排!咁我地就等下啦,點知傾傾下計 7,8分鐘就入到去啦!!因為只可以up8張相既關係,有好多環境同食物相都up唔到,唯有分開upload入到去,餐廳以黑白色為主,佢唔似一般既串燒店既裝潢咁簡單!設計比較有格調,亦唔似串燒店咁咁嘈!呢間即使同客去食都唔會顯得CHEAP!!正!!!高級既裝潢,惹味的串燒!!點左超級多野食!一開始啲野食黎到,太香搞到太肚餓。。完全唔記得影相。。我地全部都係食肉獸同埋食海鮮獸哈哈!!!所以叫左好多肉類同海鮮!!一開始黎既串燒而又一定要推介既係:車厘茄蒜燒煙肉卷,蒜燒雞脾姑煙肉卷,煙肉燒蠔卷等等,同埋各種既肥牛卷都要叫!!因為呢間啲肥牛好靚,啲汁燒得好入味,唔同類型既肥牛卷都好match!!very good!!唔駛講,食串燒,雞肉牛肉羊肉豬肉串係必嗌架啦!特別係A4和牛牛柳粒!!!超級好味!!!!!好明顯係食得出同平時既牛柳好唔同,餐廳老闆一定係有花心機既挑選!!平時既牛柳應該要咬好多下先吞到,但呢個我咬
竟然比我搵到間咁正既串燒!!

平時既牛柳應該要咬好多下先吞到,但呢個我咬到5下都唔知有無,已經係我個口入面軟化哂....呢個每次黎都一定要食!!!

沙嗲醬燒豬頸肉
啲肉質好好,好林!叫左兩碟
豬頸肉
秘製肉汁燒黑豚鞍
必食之選!!呢個因為大多人order,所以比其他串燒遲黎,但佢無因為多人嗌所以質素下降..叫左兩碟,兩碟都好好食!!!!!!!!!!又一件肉質享受既食品...肉質軟林林,但一啲都唔肥
芝麻燒雞翼
雞翼都係食串燒既必食既野啦..唔駛多講!order!
芝麻雞翼
煙肉芝士廣島蠔
好重既芝士味,但又唔會蓋到蠔既鮮味,芝士煙肉既下一層,仲要小小芝士汁,一啖食放左個蠔入口之後,加倒埋仲有小小既芝士汁..簡直一流!!!
燒日本鰻魚
厚肥的鰻魚!!好食^^!
鰻魚
煙肉芝士脆燒扇貝
蒜蓉燒夠風味,煙肉芝士燒夠香!!
煙肉芝士脆燒扇貝
鰻魚汁燒比目魚
入口即溶的比目魚....平時啲人燒到得層皮係有味,入面完全無味...呢個唔同!即使食到最後一層肉...都依然好有味道
鰻魚汁燒比目魚
啲食物又好,唔係一般既串燒..價錢仲要唔太貴.一級的食物,一級既服務態度,一級既環境
一定會再黎食!!仲一定會成日黎!!
2013-10-18
豬頸肉
芝麻雞翼
鰻魚
2013-10-19 14 浏览
原來係條行仔入面有間串燒店,地方幾特別,仲有個露天,位對於喜歡吸煙嘅我當然坐outdoor啦!!雖然張枱吾大,但係D員工收碟好快所以吾會好逼!!一行3人食左個麻辣燒雞翼超正夠麻夠辣!!牛舌超彈超爽!燒扇貝D芝士超正!茄子太細碟要order兩次!!!芝士牛柳好好味芝士味好農!!仲有食左個黑豚鞍同D貝殼類都OK!!食物 環境 加員工服務態度一定要再食再食雖然三個人食左$6xx
原來係條行仔入面有間串燒店
!!牛舌超彈超爽!
燒扇貝D芝士超正!茄子太細碟
要order兩次
2013-10-17
因先前聽到朋友介紹, 抱住一試無防既心態去幫襯, 但估唔到有驚喜, 呢間位於山林道既串燒小店, 店舖雖不太顯眼, 但入到店內你會發現別有天地,店舖走型格路線, 簡潔舒適, 並有露天坐位,可與朋友在舒適環境下享用美食, 而且水食物水準高, 配搭亦非常有心思必食推介:燒黑豚鞍 - 肉厚多汁, 而且介上花紋, 睇得出店主很有心思, 有酒店水準燒A4和牛牛柳 - 肉質細嫩, 屬必食之選燒麻辣雞奕- 我本身好怕一d只係一味死辣既食物, 但呢個雞奕做得啱啱好, 辣得黎又可以食到雞味bb露荀, 加上木魚絲, 同露荀出奇地夾燒茄子舖上紅椒絲, 賣相精緻, 加上絲絲辣味, 非常野味燒生蠔亦非常新鮮juicy可惜我已經食得太飽, 已經食唔落燒大虎, 但睇到隔離台食, 賣相非常吸引, 下次一定會再黎試其他食物
燒黑豚鞍
燒A4和牛牛柳 - 肉質細嫩, 屬必食之選
A4和牛牛柳
麻辣雞奕
bb露荀, 加上木魚絲, 同露荀出奇地夾
燒bb露荀
燒茄子舖上紅椒絲, 賣相精緻, 加上絲絲辣味, 非常野味
燒茄子
燒生蠔亦非常新鮮juicy
蒜蓉燒生蠔
题外话/补充资料: 值得一提係店員服務好, 非常細心, 一坐低會主動俾一個籃子放手袋
2013-09-29
用餐优惠