2013-10-30
最近發現公司附近開左間新食肆, 剛巧有朋友生日, 就提議去呢間串燒店試試吧! 我們一行七美女, 合共點左十九款串燒 實在多到不能盡錄, 講講Signature dish 吧!!!麻辣雞翼 - 我本身唔鍾意食辣, 但都覺得非常美味, 辣度適中, 食晒隻雞翼, 麻麻地嘅感覺仍流離於口腔之間, 相信這就是齒頰留香吧黑豚鞍 - 肉質嫩口彈牙, 它的秘製肉汁真係頂呱呱, 味道甜甜地再配合本身嘅肉汁, 巧Juicy 啊燒虎蝦 - 大家一見到隻蝦咁大隻已經雙眼發光, 爆多芝士, 超香啊! 肉質鮮甜爽口! 正!!! 仲要細心地剥左一半穀, 好樣我地食得更有儀態, 抵讃!!!其他食物, 如茄子, 燒蠔, 牛舌, A4 牛都有米芝蓮般嘅水準, 香口惹味, 同時保持食物本身嘅汁, 真係令人回味啊!另外, side dish 亦見心思, 有木魚絲, 紅椒絲, 蕃茄仔作陪碟, 令原本美味嘅食物更錦上添花最後一定要提提香檳好飲, 除紅, 白酒外, 連啤酒都有幾款選擇, 啱晒我地啲酒鬼 飲飽食醉後, 埋單只係$320- per head, 超值!我已經約左朋友下星期再食過! 哈~
我已經約左朋友下星期再食過! 哈~