話說HAPPY FRIDAY同牛奶仔都想食好小小, 知道旺角新開咗間串串燒BY SEASON PLUS一於去試下GOGOGOGO~黎得SEASON PLUS又點會得蠔食?今日黎食串燒!~~ʕ •ᴥ•ʔ飲品啤酒紅酒白酒汽水應有盡有串燒點小得燒茄子,好夠蒜啊而已燒到剛剛好,唔會太乾或者唔熟,YUMMY YUMMY。第二個上嘅你雞泡魚乾,估唔到居酒屋有嘅嘢呢度都有,而且水準同一般居酒屋食嘅有得揮!串燒點小得豬牛蝦,款款都係9$!唔係講笑!9$ 串咋!炸蠔同餃子配埋沙律醬真係好似搵到生命天子咁,一拍即合,熱辣辣上碟,即叫即炸!連好有特色嘅燒秋葵都有?加埋芝麻,惹味度+50%!如果有埋芝麻醬就PERFECT池。之後就到燒韮菜出場!調味粉配埋韮菜,沒有抗拒的理由。最後估唔到係咁有驚喜嘅燒午餐肉!切到長長方方,食落四邊都好脆口,大讚!而雞皮墨魚滑係見到佢有👍🏻係旁邊先叫嘅,雞皮燒到充滿油香,包住墨魚滑,每一啖都係享受。如果要挑剔就只能挑剔通風啦,可能係OPENKITCHEN食完個身係有啲臭嘅,不過食得串燒就預咗啦價錢合理,位置又方便,仲要好多選擇,沒有不去的原因!

GOGOGOGO~

黎得SEASON PLUS又點會得蠔食?
今日黎食串燒!~~ʕ •ᴥ•ʔ

飲品啤酒紅酒白酒汽水應有盡有

串燒點小得豬牛蝦,款款都係9$!唔係講笑!9$ 串咋!

之後就到燒韮菜出場!調味粉配埋韮菜,沒有抗拒的理由。

最後估唔到係咁有驚喜嘅燒午餐肉!
切到長長方方,食落四邊都好脆口,大讚!

如果要挑剔就只能挑剔通風啦,可能係OPEN
KITCHEN食完個身係有啲臭嘅,不過食得串燒就預咗啦

價錢合理,位置又方便,仲要好多選擇,沒有不去的原因!

2019-06-14
2019-06-25 85 浏览
一間主打生蠔同串燒,生蠔迷一定要試試~—————————————————————$9一隻生蠔,最少要order 半打以上。啲生蠔好肥美,好多都大大隻,洗得好乾淨,食落唔會有沙。依家有優惠推廣,歡樂時段(5pm-7pm;10pm-2pm)只需$99 就可以揀10串串燒(只可揀當中三款,雞腎幾爽口,豬頸肉燒得幾juicy ),仲要配埋2枝啤酒,可以同朋友chill 住食串燒,好正,最緊要有1664同埋Hoegaarden 👍 食唔到辣既朋友都係唔好挑戰微辣,絕對係會比想像中既辣。其他款式既串燒都係最平$9就食到,幾抵食。推薦雞皮($38)好薄身食落好香脆,牛舌($28)夠爽口。其他款式仲有錫紙系列,炸物等。牛油蒜蓉金針菇($28)好香,份量都幾多。魷魚圈($38)炸得好脆,食落唔會好重油益味。椒絲蒜蓉茄子🍆($38)超爆多蒜蓉,好香,茄子燒得岩岩好,辣味吸曬落啲茄子,好惹味。Instagram :@noodles_queen_food🍚: natalietongym 大眾點評:米線皇后Facebook: noodles_queen👉🏻#跟住皇后去旺角
一間主打生蠔同串燒,生蠔迷一定要試試~
—————————————————————

,牛舌($28)夠爽口。
其他款式仲有錫紙系列,炸物等。牛油蒜蓉金針菇($28)
好香,份量都幾多。魷魚圈($38)
炸得好脆,食落唔會好重油益味。椒絲蒜蓉茄子🍆($38)
🍚: natalietongym
大眾點評:米線皇后
Facebook: noodles_queen
👉🏻#跟住皇后去旺角
2019-06-17
2019-06-24 67 浏览
喺旺角行街,行行下見到好多紅色燈籠掛咗喺lee間餐廳門口,一望餐廳名先知原來係出名生蠔好抵食嗰個品牌,不過呢間一反平時食生蠔配西餐嘅食法,呢到食生蠔係配串燒,幾特別,又見好耐冇食過生蠔,所以就入去食吓。餐廳位於大廈地庫,入到餐廳都見到有好多位。望一望餐牌,梗係叫生蠔食咗先啦。呢度只要嗌一枝紅/白酒就可以優惠價換購生蠔。我哋就嗌咗枝白酒,再加$50就食咗一打精選生蠔,真係幾抵食。隻隻蠔都新鮮,仲脹卜卜又creamy,本身好想再嚟多round,但係因為啲串燒都好抵食,所以就留肚食串燒。串燒任何時段都做緊$68有10串,10串入面可以最多揀3款唔同嘅,而我哋就揀咗燒生蝦、多春魚同埋雞軟骨。燒生蝦味道同口感都唔錯,多春魚燒到脆卜卜,但又唔苦,雞軟骨唔會燒到好乾,脆夾爽口。另外仲叫嗌咗蜆、芝士腸、羊柳同牛柳。蒜蓉蜆鮮甜多汁。羊肉同牛肉都好平,$9已經有一串,而且食落都幾惹味。性價比都幾高嘅餐廳,絕對物超所值!!
餐廳位於大廈地庫,入到餐廳都見到有好多位。

性價比都幾高嘅餐廳,絕對物超所值!!

2019-06-21 117 浏览
今日收夜,稔住同同事一齊去消夜,經過旺角彌敦道呢間串燒店開到凌晨二點,於是就入去試下啦。一入到去已被串燒香味吸引住。佢主打川式串燒,而且價錢超抵食,仲有Happy Hour,任選啤酒兩支和串燒十串,只需要$99除此之外,佢仲可以以$68任選十串串燒,有雞牛豬海鮮等可以簡。最意想不到原來仲有新鮮生蠔,而且價錢一啲都唔貴,於是急不及待叫咗法國生蠔試下先。嘩,成隻手掌咁大隻,先至係三十零蚊,入囗即溶,而且好鮮甜,一啲都唔腥👍嚟到佢嘅主角川味串燒了,我哋叫咗雞軟骨和牛肉。佢落咗好多孜鹽粉和芝麻,未入囗已被佢嘅香味吸引到流口水😋佢哋用咗越南虎蝦,成支筆咁大,而且加咗好多孜鹽粉,好食到連蝦殼都損埋😋見到meau嘅精選推介蒜蓉韓國蜆,於是叫咗一份嚟試。每一隻蜆都好大隻,而且好鮮甜,味道不錯👍椒絲蒜蓉茄子,面頭鋪滿蒜蓉,食落好野味,值得推介👍我還叫咗蒜泥大元貝,竟然有驚喜喎,味道好㚒,蒜肉又唔會搶走元貝嘅鮮味最後還叫咗佢嘅糖心菠蘿,估唔到係咁大件,而且超甜,好多汁食到尾聲,我都好想再encore佢嘅生蠔,於是稔住平平哋試下佢嘅中碼生蠔啦,嘩😱超鮮甜,入口即化,自己一囗氣食咗半打,強烈推介👍總括嚟講,食

椒絲蒜蓉茄子,面頭鋪滿蒜蓉,食落好野味,值得推介👍

最後還叫咗佢嘅糖心菠蘿,估唔到係咁大件,而且超甜,好多汁

總括嚟講,食物環境不錯,好抵食,適合三五知己慢慢一路嘆一路傾計,而且佢哋餐廳服務非常好,服務員好有禮貌,下次有機會一定會同朋友一齊嚟😍
2019-06-20 67 浏览
今晚和朋友特意出旺角逛街和吃晚餐,屈指一算,朋友一年多沒來過旺角,旺角的變化對她來說極之大,恍如隔世。逛完街後,我們去了巴士站附近的串串燒吃燒物,吃完後可以直接乘巴士回家嘛。串串燒除了主賣燒物外,亦有生蠔供應,我們一人點了一隻法國吉拉多生蠔No.0過過生蠔口癮。吉拉多生蠔相當肥美,檸檬汁更把它的鮮味提出來,激盪出不一樣的美妙生蠔海味。難得串燒有日本雞泡魚干可吃,當然要一嚐它的滋味。雞泡魚干口感乾脆實在,鹹甜鹹甜的,在等待其他燒物上桌時,我們不自覺一口接一口吃過不停。串燒最便宜9元起,牛柳,羊脊柳,豬頸肉率先上桌,牛柳油脂豐沛,爽彈的豬頸肉絕對是燒物店必點之選,羊脊柳灑上川式微辣的調味,相當對味。我們超推薦雞皮蝦滑,雞皮鋪在蝦滑上香烤,極致酥脆,一點也不油膩,反而很下酒。蝦滑鮮味十足,且爽滑無比,跟雞皮一拍即合。吃串燒怎會不吃燒海螺片和牛舌,牛舌令人著迷的部分就在於大火燒烤之後,外層會有點焦脆焦脆的,但是內裡依然很軟嫩,海螺片頗有彈勁,鮮美度破表。牛油蒜蓉翡翠螺非常肥嫩,烤完後沒有縮水,令我這個海鮮控興奮不已,咬下去真是鮮甜又多汁,沒氣質的吃也要說一聲這海螺太爽口呢。肉類,海鮮吃得七七八

肉類,海鮮吃得七七八八,該是吃點蔬菜均衡營養,我們主要點了雞脾菇,燒金針菇,椒絲蒜蓉茄子和糖心菠蘿。雞脾菇與燒金針菇的火喉實在拿捏得太好,咬下去仍是水份多多,保留它們的水嫩感。

椒絲蒜蓉茄子跟糖心菠蘿可謂是蔬菜燒物三甲之選,一大根的椒絲蒜蓉茄子鋪上密密麻麻的蒜蓉和椒絲,香氣撲鼻,外脆內柔嫩,汁多惹味。留待最後才吃的糖心菠蘿的甜滋滋正好去除蒜蓉的口氣,也能解放我們的飽膩感,一舉兩得。

想不到原來旺角有這麼高質的串燒美食!串串燒的店舖位置在旺角和太子中間,其實非常易找~我們首先就被$68 十串特價串燒所吸引,不過只可以選3款串燒。頭一次我們選了牛柳、豬頸肉及雞軟骨,雖然每串都不是超大份,但火喉夠,而且味道很好,所以真的很推薦。第二次我們則點了豬頸肉及雞軟骨(各5串)雞軟骨真的很美味!!另外也推薦日本雞泡魚干($38)之前其實已經在別家吃過,口感像魷魚干,味道有少少甜甜的,非常有咬口,如果喝啤酒的話,應該會超夾(๑>ᴗ<๑)日本和牛粒($38)很Juicy,牛味香濃,而且不油膩!雞皮蝦滑($28)及雞皮墨魚滑($28)超正!雞皮脆卜卜,裡面的蝦滑和墨魚滑則很滑,蝦滑的味道比墨魚滑濃郁,兩款都好好味!蒜泥大元貝($28)熱辣辣超正!大元貝真的很大,感覺完全沒有「縮水」!元貝肉質不硬,而且更吸收了蒜泥的香味!!椒絲蒜蓉茄子($38)燒得超好味!蒜蓉鋪滿整條茄子!牛油蒜蓉金針菇($28)好香牛油味,雖然金菇會攝進大牙內🙈🙈但因為我太喜歡牛油味加金菇了~所以還是吃到一根也不剩!
想不到原來旺角有這麼高質的串燒美食!
串串燒的店舖位置在旺角和太子中間,
其實非常易找~

我們首先就被$68 十串特價串燒所吸引,
不過只可以選3款串燒。
頭一次我們選了牛柳、豬頸肉及雞軟骨,
雖然每串都不是超大份,
但火喉夠,而且味道很好,
所以真的很推薦。
第二次我們則點了豬頸肉及雞軟骨(各5串)
雞軟骨真的很美味!!

另外也推薦日本雞泡魚干($38)
之前其實已經在別家吃過,
口感像魷魚干,
味道有少少甜甜的,
非常有咬口,
如果喝啤酒的話,
應該會超夾(๑>ᴗ<๑)

日本和牛粒($38)
很Juicy,
牛味香濃,
而且不油膩!

雞皮蝦滑($28)及雞皮墨魚滑($28)
超正!
雞皮脆卜卜,
裡面的蝦滑和墨魚滑則很滑,
蝦滑的味道比墨魚滑濃郁,
兩款都好好味!

蒜泥大元貝($28)
熱辣辣超正!
大元貝真的很大,
感覺完全沒有「縮水」!
元貝肉質不硬,
而且更吸收了蒜泥的香味!!

椒絲蒜蓉茄子($38)
燒得超好味!
蒜蓉鋪滿整條茄子!

牛油蒜蓉金針菇($28)
好香牛油味,
雖然金菇會攝進大牙內🙈🙈
但因為我太喜歡牛油味加金菇了~
所以還是吃到一根也不剩!

2019-06-18 157 浏览
在旺角要找一間清清靜靜包羅萬有的餐廳實在是十分困難,好不容易在旺角和太子交界中找到這一間位於地庫的串串燒肉店,便膽粗粗走下去試試看。由於這間燒烤店位於旺區,以為它一定裝修馬虎,甚至烏煙瘴氣,豈料這裡的裝修是一絲不苟,充滿格調,不得不立即開支白酒和半打生蠔去襯托這間高情調的餐廳!問問店員有甚麼推介,店員首推這個雞泡魚魚干,果然十分香口,一流の佐酒小食!另外,炸薯條和魷魚圈也是餸酒美食!當然,來串燒店絕對一定要點點串燒,這個串燒餐包羅萬有,價廉物美:一客不夠再來一客:特別推介這個燒雞皮和雞翼,香口而不油膩!這個燒蝦也十分美味!吃了很多肉類就來一點素食吧!這兩個菇菇也燒得很香!可是……吃完素食又要再吃海鮮;吃完生蠔又要再吃炸蠔!

另外,炸薯條和魷魚圈也是餸酒美食!

一客不夠再來一客:

特別推介這個燒雞皮和雞翼,香口而不油膩!

這個燒蝦也十分美味!

吃了很多肉類就來一點素食吧!

這兩個菇菇也燒得很香!可是……

吃完素食又要再吃海鮮;
吃完生蠔又要再吃炸蠔!
2019-06-18 46 浏览
這天朋友相約於旺角吃東西,這次朋友安排了一同吃串燒, 餐廳位於旺角和太子中間, 地理上還算方便,由地鐵站步行過去,路程約需五分鐘左右。 餐廳主打串燒, 我更發現餐廳正在做大優惠,happy hours 99元10串串燒及兩支啤酒, 真是性價比十足。 最可惜的是我錯過了,還好還有68元10串這個優惠。 優惠串燒有多種不同選擇,而我就點選了牛,雞軟骨及豬, 當中最欣賞的就是雞軟骨,一來是個人最愛,二來他燒得恰到好處, 更可選擇辣或不辣,真貼心。

最近是令人沉重的日子。本想晚上支援的老鬼們一面茫然,事已至此,我們也只好借酒解憂愁。我們先點了兩枝啤酒。一枝Asahi ($28),一枝1664 blanc ($28)。本季限定,特價串燒 ($68/10串)牛柳 雞軟骨 燒海螺片雞髀肉 燒生蝦 豬頸肉部份可以以餐形式選叫,有辣有不辣,不辣是鹽燒,略帶鹹香,能顯出食物的鮮味。雞髀菇素食串燒首選!日本和牛粒特別有肉味,鹽味將和牛肉的香味的牛脂香油感逼出來!蒜蓉韓國蜆/椒絲蒜蓉茄子味道香濃小辣,不錯!一餐的時間,不錯的串燒,好讓老鬼們聚下,暫時一解憂愁,也要討論今後的去向,以及好好協助其他人。

本季限定,特價串燒 ($68/10串)
牛柳 雞軟骨 燒海螺片
雞髀肉 燒生蝦 豬頸肉

雞髀菇
素食串燒首選!

日本和牛粒
特別有肉味,鹽味將和牛肉的香味的牛脂香油感逼出來!

蒜蓉韓國蜆/椒絲蒜蓉茄子

味道香濃小辣,不錯!

2019-06-15 115 浏览
放工之後諗住同朋友去食宵夜見價錢唔貴就入左去非常不錯既串燒店,有北京風味。HKD68有10串 有辣同唔辣簡,喜歡食辣既朋友更加要試下。兩個人唔係叫左好多野有炸廣島蠔、燒牛柳、豬脊、雞脾肉、雞泡魚干、燒菠蘿、烤螺、大啡菇、韭菜、芝士帶子、蒜蓉帶子、茄子;每樣叫咗少少,份量唔大,最後都食得好飽。我自己就鐘意個燒雞泡魚干,味道似魷魚🦑干,但又比較容易咬開。炸蠔都好好食,即炸即上。本來以為燒牛柳好韌,食落都好軟熟;雞脾肉都好滑;螺都新鮮,食落冇黴味,容易拔出黎;最後叫左燒菠蘿作為甜品結尾,清甜解油膩。雖然我地冇叫酒,但見隔離臺叫左生蠔香檳set,睇落好正,價錢亦唔貴,下次可以試下。夜晚想同朋友食宵夜飲返杯傾吓計,呢度都係一個唔錯嘅選擇,因為佢每樣餸都係慢慢上,夠熱同新鮮,而且環境唔嘈,唔會趕住要你走,可以傾足成個晚。最後賣單每人200,下次encore可以約多d人朋友叫埋啤酒白酒,相信會更抵。
放工之後諗住同朋友去食宵夜
見價錢唔貴就入左去
非常不錯既串燒店,有北京風味。
兩個人唔係叫左好多野

豬脊丶牛柳
茄子
燒雞泡魚干
2019-06-12 74 浏览
是日陪弟弟到金都商場準備他的婚禮事宜,順道在太子附近晚餐🥣,見到呢間串串燒 by season 好吸引,就walk in入左去,可能是平日關係不是太多人,不用等太久就可以點東西吃了😋餐廳以點餐紙形式點餐🍴餐廳有個超抵既串串燒套餐 9蚊一串,有幾款仲係68蚊10串Tim ,正😋成個串燒可以揀麻辣同埋辣度,我地就揀左川式微辣🍢68蚊有10串,係0係個list 入面任揀揀3款既,我地揀左:🔸牛肉串 X ❸好野味可以選微辣,牛肉燒得腍身又juicy!🔸多春魚 x ❹多春魚燒得酥脆成條食份外滋味,肉質爽滑😋🔸雞軟骨 X ❸好香脆滿滿孜然味道,夠野味!食到停唔到口呢,好快68十串巳被吃光光了😋🔸蜜糖燒雞皮皮燒得脆脆,帶小小鹽味及蜜糖檸檬香味,雞皮燒得好香加埋孜然粉味又帶小小麻辣,好食😋🔸蒜茸燒帶子帶子夠鮮味又大隻,蒜茸勁多夠灑香口野味,燒得剛剛好無敵組合黎👍🏻👍🏻🔸蒜茸茄子勁多蒜茸加上麻辣味道,香口又野味重口味的我們岩灑💕🔸秋葵 x 3條個人對秋葵有情意結,加了小小川辣味道的它,完全係跟平時食開的不同,特別👍🏻🔸蜜糖燒菠蘿水果燒物最好食就係燒菠蘿,外層加了蜜糖,甜甜酸酸又夠fresh🍍🔸吉列蠔大大

🔸牛肉串 X ❸
好野味可以選微辣,牛肉燒得腍身又juicy!

🔸多春魚 x ❹
多春魚燒得酥脆成條食份外滋味,肉質爽滑😋

🔸雞軟骨 X ❸

🔸蜜糖燒雞皮

🔸蒜茸燒帶子

🔸蒜茸茄子
勁多蒜茸加上麻辣味道,香口又野味重口味的我們岩灑💕

🔸秋葵 x 3條

🔸蜜糖燒菠蘿

🔸吉列蠔
大大隻的蠔熱騰騰端出來,皮脆脆蠔都幾鮮味同creamy ,正!蠔粉必試😋

🔸和牛粒
牛肉七成熟,加了七味粉好野味!牛肉腍身juicy, good👍🏻

🔸燒韮菜
每次吃燒物都不能錯過這一道的!微辣又帶小小菜既鮮甜,岩灑我口味👍🏻👍🏻😋

🔸燒翠肉瓜
有小小蜜糖味,甜甜地都幾多汁唔亁身,不錯👍🏻

🔸燒大虎蝦
肉質幾爽口又大隻,啖啖肉微辣仲帶出鮮味出黎😋

🔸燒生蝦
生蝦好入味🍢肉夠爽口,有芝麻同孜然麻辣,野味😋😋

個人認為呢間串串燒 🍽 🍡🍢抵食又有質!可以再encore 呢👍🏻🍻

2019-06-10
  • 和牛粒
  • 燒帶子
  • 菲菜
  • 雞皮
  • 燒茄子
  • 炸蠔
2019-06-12 44 浏览
多數都是吃西餐才有生蠔,生蠔加串燒的組合是第一次見。與旗下分店一樣,如叫一支酒,即可使用換購價食生蠔,先來半打美國中碼生蠔,鮮甜可口,溫度冰涼,生蠔即叫即開,每枱必點!燒雞皮燒得金黃,香脆可口,配酒一流,滋味非常。燒茄子蒜香味濃,非常惹味,帶點辛口,濕潤順滑。燒牛舌油香重,焦香可口,口感爽而不韌,必吃!蒜蓉雜菌雜菌包括雞脾菇、冬菇、金菇等,輕盈健康之選,蒜味十足。選擇很多,價錢相宜,還算不錯。👍🏻👍🏻
多數都是吃西餐才有生蠔,生蠔加串燒的組合是第一次見。

與旗下分店一樣,如叫一支酒,即可使用換購價食生蠔,
先來半打美國中碼生蠔,
鮮甜可口,溫度冰涼,生蠔即叫即開,每枱必點!
燒雞皮
燒得金黃,香脆可口,配酒一流,滋味非常。
燒茄子
蒜香味濃,非常惹味,帶點辛口,濕潤順滑。
燒牛舌
油香重,焦香可口,口感爽而不韌,必吃!
蒜蓉雜菌
雜菌包括雞脾菇、冬菇、金菇等,輕盈健康之選,蒜味十足。

選擇很多,價錢相宜,還算不錯。👍🏻👍🏻
2019-06-12 32 浏览
嗰日喺旺角接個朋友收工,閒逛期間見到一個熟悉嘅位置開咗間新嘢😯😯原來係食串燒,仲要$9/串only!!於是今晚諗唔到食咩好就嚟呢度試下🤣入到餐廳睇menu 原來仲有$68/10串嘅set😱😱This is crazy !!!不過set可以揀嘅款式係少啲,但咁抵食我哋都決定叫返一set!我地嗌咗3串豬脊、3串牛柳同4串豬頸肉~~單點嗌咗好多串🤣🤣🤣🤣有豬腩肉、雞軟骨、雞腎、牛丸、雞翼、和牛粒、台灣腸、茄子、魷魚圈、翠肉瓜、雜菌同餃子!老實講,我覺得單點嘅食物質素係高少少😆先講講我最鍾意食嘅幾款🥰🥰豬腩肉肥瘦適中,又唔會燒得太乾😚牛丸雖然係半粒半粒上 但十分juicy!雞翼大大隻啖啖肉!魷魚圈份量好多!真係啱一大班人食,仲要稍為放涼咗都仲好脆!真係必點!另外都order咗幾款 $38嘅小食:見好多人都點咗呢個雞軟骨餃子🥟🥟,呢個係我意想不到嘅!真係幾出色!外皮煎得香脆,裡面肉汁豐富,加埋有咬口嘅雞軟骨好夾!,保持肉汁之餘調味適中,讚!椒絲蒜泥茄子都唔錯,茄子夠冧身~~ 不過其實都係食調味架嘛!蒜泥真係超好食!雜絲蒜泥雜菌一份都幾多,好多菇菌類!my favorite!

豬腩肉肥瘦適中,又唔會燒得太乾😚

牛丸雖然係半粒半粒上 但十分juicy!

雞翼大大隻啖啖肉!

魷魚圈

餃子
椒絲蒜泥茄子
雜絲蒜泥雜菌
  • 雞軟骨
同友人食生日飯慶祝,恰好大家都唔套想食西餐! 就黎左串串燒 食串燒飲啤酒傾下計。店位於彌敦道近太子,地下落一層!門外掛滿串燒燈籠🏮營業至凌晨兩點。入到去發現而家做緊個$99 優惠~歡樂時段:自選串燒10 串+自選啤酒2支唔飲酒仲有更平$68/10串 串燒選擇!都真係幾抵! 所有優惠都不設限量!鍾意叫幾多份都得~而其他散叫串燒部分都只係$9/串!每日 #精選生蠔 $9隻 今日精選來自南非的生蠔,味道同size都正常水準啦~ 絕對抵食!燒菠蘿 $18大大件有份量,燒過的菠蘿食落juicy更甜。椒絲蒜蓉茄子 $38 微辣有芝麻香,幾惹味。蒜蓉韓國蜆$28份量挺多,蒜蓉味幾香。唯燒得較乾左d!特價串燒相對細串d, 特別在於燒生蝦用左刺身果隻蝦肉去燒,$9/2隻性價比都可以。燒牛舌 $28 有3塊,口感爽口彈牙。燒豆卜 (特價串燒)燒得脆口!串燒份量雖細串d, 但啤酒有成11款選擇!(1664blanc、hoegarden、asahi、象啤、嘉士伯、青島純生) 不能盡錄~總括而言都幾抵食,值得推介!

店位於彌敦道近太子,地下落一層!
門外掛滿串燒燈籠🏮營業至凌晨兩點。

入到去發現而家做緊個
$99 優惠~歡樂時段:
自選串燒10 串+自選啤酒2支

每日 #精選生蠔 $9隻

燒菠蘿 $18
大大件有份量,燒過的菠蘿食落juicy更甜。

椒絲蒜蓉茄子 $38
微辣有芝麻香,幾惹味。

蒜蓉韓國蜆$28
份量挺多,蒜蓉味幾香。唯燒得較乾左d!

燒牛舌 $28
有3塊,口感爽口彈牙。

燒豆卜 (特價串燒)
燒得脆口!

總括而言都幾抵食,值得推介!
2019-06-10
庆祝纪念
生日
  • 精選生蠔
2019-06-11 86 浏览
之前都有去過呢個品牌既其他分店食,因為佢地既生蠔真係好抵食!知道佢係旺角開左一間又有串燒食又有生蠔食既分店,所以就黎試下!這間分店沒有生蠔餐,但是只要點一枝紅酒或白酒,就可以用換購價$50有一打精選生蠔,非常抵食!精選生蠔$50/1打,雖然係咁平,但係生蠔絕對唔hea,呢款生蠔食落好creamy,海水味都幾濃!美國中碼生蠔$18/隻,中意食生蠔既我地,仲點左另外一款生蠔試下!呢款差不多有半隻手掌咁大,味道冇另一款咁濃,但好新鮮!這裡的串燒都好抵食,指定款式$68/10串,其他的也不算很貴!燒生蝦$9/串,生蝦整到串燒原來都幾好食,幾爽口!雞翼 $18/2隻,雞翼燒得皮脆,肉質嫩滑!牛油蒜蓉翡翠螺 $48,蒜蓉味都幾濃,螺肉爽口!糖心菠蘿$18,菠蘿唔會好酸,多汁鮮甜!總括黎講,每人$350左右已經食到生蠔,飲到白酒,仲有串燒食,值得再黎呀!

精選生蠔

美國中碼生蠔

燒生蝦
燒生蝦$9/串,生蝦整到串燒原來都幾好食,幾爽口!
雞翼
雞翼 $18/2隻,雞翼燒得皮脆,肉質嫩滑!
牛油蒜蓉翡翠螺
牛油蒜蓉翡翠螺 $48,蒜蓉味都幾濃,螺肉爽口!
糖心菠蘿
糖心菠蘿$18,菠蘿唔會好酸,多汁鮮甜!

2019-06-08
精選生蠔