2024-12-17 12 浏览
街上好似少見左東海堂,東大街呢間算好大間。今日有餅卡多,諗住入黎呢度換個蛋糕,點知見到周圍都係貓貓產品,即刻就心心眼。好多產品都寫住可以加購,咁我就問店員A:有冇限住每次最多可以換幾多樣?點知店員A好緊張咁話:你用餅卡唔可以換呀。我心諗,我都冇提出要用餅卡換貓產品,只係想知一次可以加購幾多樣野,於是再問多次條問題,個店員先答我話可以換五件。最搞笑係,另一個店員B又勁大聲問呢個店員A:「佢問乜野?」店員A就喺我面前好大聲話我想換貓產品,跟住兩個人又重複話唔可以用餅卡換。我果下真係O左咀,我只係好簡單問可以換幾多樣野,從來冇問可唔可以用餅卡換,但點解兩個店員不斷強調?聽到真係好煩...最後我是但換左個蛋糕就算,想換貓產品嘅興致已經冇晒!本身好欣賞東海堂出品,因為好多款式包裝又靚,但啲店員就好應該要再培訓下,佢地應該要盡力了解顧客需求,而唔係大大聲答非所問,令人難堪。

點知店員A好緊張咁話:你用餅卡唔可以換呀。

最後我是但換左個蛋糕就算,想換貓產品嘅興致已經冇晒!

石板街蛋糕

2024-12-12
3 分钟 (外卖自取)
石板街蛋糕
2024-09-28 19 浏览
筲箕灣東海堂裝修後,我都好少喺呢度買麵包。今日經過,就買定個麵包做早餐啦。🥖吞拿魚竹輪包個牌標記為新產品,姑且買來試一試。排隊俾錢等咗好耐,原來而家店員會將你個包放入紙袋,然之後摺一下,再貼上綠色label。係美觀咗,但店員麻煩咗,顧客又唔耐煩咗😅。隔咗一晚夜先食,竹輪包住吞拿魚,但竹輪比較硬身,吞拿魚味道又唔係太突出,麵包口感係微煙韌,密度高,微甜。上邊的黃色醬應該係芝士。我比較鍾意食口感軟熟的麵包,呢款新產品唔太啱我。
筲箕灣東海堂裝修後,我都好少喺呢度買麵包。

今日經過,就買定個麵包做早餐啦。
🥖吞拿魚竹輪包

個牌標記為新產品,姑且買來試一試。
係美觀咗,但店員麻煩咗,顧客又唔耐煩咗😅。

我比較鍾意食口感軟熟的麵包,呢款新產品唔太啱我。
2022-10-11 275 浏览
呢啲季節最岩就係食日本青提🫶🏻又爽又甜,配搭去蛋糕度真係一絕,估佢唔到咁夾。東海堂既麵包蛋糕從來都唔會失望 加埋呢次既限定青提更加欣賞,再配埋批底 轉個頭就清哂啦~~🤭
呢啲季節最岩就係食日本青提🫶🏻
又爽又甜,配搭去蛋糕度真係一絕,
估佢唔到咁夾。

東海堂既麵包蛋糕從來都唔會失望
加埋呢次既限定青提更加欣賞,
再配埋批底 轉個頭就清哂啦~~🤭
2020-06-25 448 浏览
店舖装修漂亮,也是东海堂铺中少有有饮品卖的铺。买了炭烧红豆㗎啡比自己,好有炭烧味又够浓,配上甜甜的红豆,不但有得饮也有得食,好正。买了青苹果寒天给我太太,这杯饮品感觉清新,佽品内的啫喱是加分,使这杯更有口感,赞。
外卖自取
  • 炭燒紅豆㗎啡
2020-05-09 198 浏览
依款新口味既蛋糕係薰衣草味黎,整體成個蛋糕都有淡淡既薰衣草味 都算易入口,但係層cream我都唔算太鐘意,4個人食岩岩好,唔會食淨!價錢相對都算可接受既價錢黎,但未必再試第二次
外卖自取
2019-10-04 341 浏览
筲箕灣東海堂搬左上地面,而且又大間左,仲有即沖飲品,沙冰,特色飲品賣,仲有即焗蛋白蛋撻,酥皮包點賣,早上仲會有熱辣辣即制三文治早餐,真係好方便,而家價錢都平。👍🏻🤣😂由於係屋企附近,每日都會行過,就比佢個甜品櫃吸引住🍰🧁🥧🎂見到有個布甸,行近啲睇原來係布甸燒,真係估唔到東海堂都會有布甸燒賣🍮實在吸引到引唔住要買返個試食,布甸軟綿綿,再配上有少許蛋糕質感,再加上我最好焦糖味,簡直係絕配呀!👍🏻同時買布甸燒時,發現有盒裝蛋糕都好吸引,於是又買埋黎試,黑糖蛋糕唔太甜,有黑糖味,唔錯唔錯!雲石蛋糕好香牛油味,口感豐富,又係唔錯選擇,用黎做早餐,下午茶一流。
由於係屋企附近,每日都會行過,就比佢個甜品櫃吸引住🍰🧁🥧🎂
$20 (其他)
2019-05-11 250 浏览
上次喺附近搵食的時候,見到佢個裝修圍板黑色一片,喺個圍板上面有啲彩色繽紛的蛋糕,仲以為會開間正的甜品舖啦! 點知係東海堂。新開張都冇做任何優惠,只係得買一件產品加$12蚊,就可以換購任何甜品,呢個優惠其他分店都有做緊喎!榛子千層酥喺個餅櫃的時候,我已經覺得佢好新鮮,買到返屋企雪咗一陣,雖然棒子腍咗,不過個千層酥 好脆,蛋糕亦都好鬆軟,咖啡味都可接受,唔錯。朱古力雲石片裝蛋糕保存期只係得幾日,味道和質感都幾好,個蛋糕係有啲微濕。

榛子千層酥

朱古力雲石片裝蛋糕
保存期只係得幾日,味道和質感都幾好,個蛋糕係有啲微濕。