元朗又新街附近開的分店,旁邊可以買炸燒賣,炸雞等小食紙袋包裝芝士哈密瓜包 $4x抵玩指數:😋可能由於不是趁熱立即品嚐,哈密瓜的包比較難咬,芝味亦不足。下次應該試下配上哈密瓜雪糕食。不過,抵讚的係店主會詳細說明,如何外賣回家後,保持食物的美味。題外話,他的炸燒賣幾抵食,10元7粒

元朗又新街附近開的分店,旁邊可以買炸燒賣,炸雞等小食

紙袋包裝

芝士哈密瓜包 $4x

抵玩指數:😋

題外話,他的炸燒賣幾抵食,10元7粒
2017-08-28 147 浏览
起日本無食過 果日經過係新開張無耐 唔算多人 等左一陣就有得食啦他有幾款唔同口味的雪糕揀 好似係雲呢拿 朱古力同綠茶 賣$38 我揀咗蜜瓜味就貴啲 $43個包係新鮮出爐 攞上手好辣手 裏面夾住一舊冰凍雪糕 好正呀 不過本人有敏感牙齒 所以食得有啲辛苦 雖然係好味 但小貴 如果有特價做都會再食

個包係新鮮出爐 攞上手好辣手 裏面夾住一舊冰凍雪糕 好正呀
不過本人有敏感牙齒 所以食得有啲辛苦
雖然係好味 但小貴 如果有特價做都會再食
2017-08-14 352 浏览
本身係銅鑼灣開第一間店既時候都無乜興趣就覺得係一間好自大既店舖哈哈!竟然自稱世界第二好食今日行過見到元朗都開左分店,又無乜人排隊就一試哩個囂張既傢伙!我就揀左港女至愛綠茶🍵個包出爐好辣手 皮脆 雪糕凍 外脆內軟 一凍一熱嗚嗚 我輸了好好食如個真係要講唯一既不足就係綠茶味唔夠濃不過我都要收翻🙇之前話佢自大同囂張既言論如果你地本身同我都係同一個諗法比佢機會佢去試下啦 你一定唔會失望🤤
本身係銅鑼灣開第一間店既時候都無乜興趣

就覺得係一間好自大既店舖

哈哈!竟然自稱世界第二好食

今日行過見到元朗都開左分店,又無乜人排隊

就一試哩個囂張既傢伙!

我就揀左港女至愛綠茶🍵

如果你地本身同我都係同一個諗法

比佢機會佢去試下啦 你一定唔會失望🤤
外卖自取
2017-08-11 308 浏览
今日去元朗親身去試呢個密瓜包, 未試之前有啲好奇 麵包入面加雪糕, 試完之後 感覺超正 麵包咬落去超 軟熟, 值得一提 蜜瓜包係由日本直接 空運嚟, 如果唔想加雪糕 可以 淨買蜜瓜包 簡直值回票價
2017-08-11 258 浏览
係日本食過一次好好食,估唔到會開到黎香港❤個包蜜瓜味好濃而且囗感軟綿綿~再加上凍冰冰蜜瓜味雪糕,冰火交融感覺超正😋😋味道同係日本食個陣係一樣🍔不過要食快D~因為d雪糕遇到熱的包包融得好快LoL😅不過裝包包個袋好強勁~~~話說我食得好慢,慢到裝到一堆雪糕水都無穿無爛😏日本野係唔同d丫下~~~!!!我正係試左一隻雪糕味,好似仲有其他味道簡,搵日再試埋其他味~勁推介!!!!!!!!!!!😂😂
係日本食過一次好好食,估唔到會開到黎香港❤
2017-08-11
5 分钟 (外卖自取)
2017-08-09 244 浏览
個蜜瓜包超正,新鮮焗起脆卜卜又好香,加埋哈蜜瓜雪糕做餡,真係冇得頂,個包既份量又十足,夠哂大個,而啲雪糕都爆哂出黎,食慢啲都整到成手都係,下次再食可以試下其他雪糕口味,應該都會吾錯
哈蜜瓜雪糕包
哈蜜瓜雪糕包
2017-08-05 697 浏览
無意間發現元朗竟靜悄悄來了個不速之客-來自日本,佢認第二無人敢認第一的「世界第2好味雪糕蜜瓜麵包」,驚喜不已,當晚立馬衝去一嘗其風味!店舖位於元朗有食街之稱的又新街,店舖位置也算是當眼位,不會很難找;店面設計是可愛的蜜瓜綠,遠看已經能感覺這裏處處滲透絲絲甜甜滋味。店舖旁邊是熟食店。門口小招牌貼著「試業中」,原來來訪日正是試業第4天。能在其正式開業前先拔頭籌,領先嘗試,非常興奮!因爲來到時已經很晚,櫥櫃內只剩下4個新鮮菠蘿包,慶幸還能趕在它賣完之前吃上一口!店員把新鮮出爐菠蘿包放在木板上,把包橫切一半,然後把大大份的冰凍蜜瓜雪糕塞進菠蘿包。麵包暖暖的,裡面口感鬆軟、底部食落似脆脆曲奇般,帶滿滿牛油香、加上咬落鬆脆,配上軟軟冰凍蜜瓜味的雪糕,冰火交融,超正!

菠蘿包

店員把新鮮出爐菠蘿包放在木板上,把包橫切一半,
蜜瓜雪糕菠蘿包
然後把大大份的冰凍蜜瓜雪糕塞進菠蘿包。
2017-08-04
$42 (宵夜)
菠蘿包
2017-08-03 461 浏览
📢竟然在元朗發現蜜瓜包😨😨➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖原本諗住去食雞蛋仔,點知行行下發現有間鋪頭新開🤔望真啲發現竟然係之前好多人排隊嘅蜜瓜包呀😆係元朗開咗2日咋,仲係試業中🤔梗係襯冇咁多人排隊嘅時候食啦😂#蜜瓜雪糕蜜瓜包 ($42)店員將蜜瓜包中間切開,再夾入雪糕,再係雪糕上插塊曲奇😆佢地都好貼心咁提醒個包係新鮮出爐好熱😚一拎到上手真係好熱😱😱蜜瓜包好脆,熱辣辣嘅蜜瓜包中間夾住凍冰冰嘅雪糕🤤雪糕嘅蜜瓜味都幾香😆.⭐溫馨小提示📌 店舖有匙羹仔提供,大家可以匙羹食咁啲雪糕先,咁就冇咁易食到周圍都係㗎啦😚ig: big_eat_monster
📢竟然在元朗發現蜜瓜包😨😨
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
原本諗住去食雞蛋仔,點知行行下發現有間鋪頭新開🤔
望真啲發現竟然係之前好多人排隊嘅蜜瓜包呀😆

#蜜瓜雪糕蜜瓜包 ($42)
店員將蜜瓜包中間切開,再夾入雪糕,再係雪糕上插塊曲奇😆
佢地都好貼心咁提醒個包係新鮮出爐好熱😚
一拎到上手真係好熱😱😱