2019-07-15 64 浏览
呢度主打親民價格嘅鐵板燒套餐每款都係二人前今次試咗佢哋新出嘅鐵板大蝦套餐首先有雙色刺身同埋木魚絲蟹子沙律刺身有甜蝦同三文魚 食落新鮮沙律都非常可口香草龍脷柳軟滑可口而且調味非常充足 食落去表皮好香脆先拔頭籌嘅有老虎大蝦 真係足足有一隻手板咁大隻 分量十足蝦肉鮮甜無比 爽口彈牙美國安格斯肉眼扒五成熟師傅煮嘅時候加入酒再點火場面非常震撼有氣派牛肉肉質鮮嫩 而且肉味非常突出煙肉黃金炒飯惹味可口師傅加入蛋漿令炒飯更香香味撲鼻非常吸引之後就到日式炒時菜清清腸胃 蔬菜鮮甜新鮮是日甜品係雞蛋布丁 口感幼滑又香濃

呢度主打親民價格嘅鐵板燒套餐

蔬菜鮮甜新鮮

是日甜品係雞蛋布丁
口感幼滑又香濃
2019-07-10 469 浏览
今日約左朋友係旺角行街,大家都想搵個舒服既地方坐下,搵開飯見到有鐵板燒,決定試一試佢!睇下佢性價比係咪真係咁高!黎到有幾枱,我地安排坐 Bar 枱,可以睇住師傅煮野,睇 Menu 都妹抵食!我地叫餐😋首先黎左個沙律,湯同埋刺身,但我想講...北寄貝熟架 🤪 同朋友笑左一陣!北寄貝都好鮮甜,唔錯!今日係靚女師傅煮俾我地食,師傅手法利落,唔駛係新師傅!唔錯 👍🏻首先係尤魚,師傅整既熟度剛剛好!調味亦好夠 👍🏻👍🏻 尤魚好易就咬開,有咬口!唔錯 👍🏻 我鍾意師傅整既冬菇,又唔會太乾!之後師傅見我地食到差唔多,可以整下一個,北海道元貝,好大粒呀 🤩 估唔到呢個價錢咁抵食!元貝師傅用味啉同少少醬油調味,最尾仲大量牛油!勁邪惡呀!超好食!元貝甜到想 encore 🤣之後就到牛扒,師傅話件扒有兩個口感,所以佢分開黎煎!一邊有咬口,一邊好淋,唔錯!5成剛剛好!冇過火,調味可以濃少少,淡口左!但都 👍🏻之後到三文魚扒炒烏冬,呢個配答怪怪的 🤣🤣 千奇唔好掛住吹水遲食,三文魚好易鯹味!靚女師傅請左我地食個蕉糖多士,勁好味呀!外脆內軟!多謝!最後食埋個菜,勁飽仲有個鮮奶布甸

北寄貝都好鮮甜,唔錯!

靚女師傅請左我地食個蕉糖多士,勁好味呀!外脆內軟!多謝!

最後食埋個菜,勁飽

仲有個鮮奶布甸
2019-06-27
跟朋友好耐無見,約左佢放工一齊食晚飯,去到大家都近的旺角搵食, 友人找來這間鐵板燒,價錢相宜,於是朋友就Book枱來!呢間餐廳位於地鐵站附近,步行去不用五分鐘~店內設有鐵板燒吧枱位及普通座位,店內不算好大,但座位之間都有適當的空間,我跟友人就坐係吧枱位,可以看著師傅烹煮,真係大飽眼福!鉄板帶子皇套餐(二人前)Grilled King Scallop Set (for two person) $528豆腐和風沙津Japanese Soybean Curd Salad:先來一客沙律🥗,上面有粒粒豆腐,豆腐好嫩滑,入口即溶,下面伴着新鮮生菜🥬,仲有車厘茄同埋粟米,伴入微酸的芝麻醬,口感豐富,好開胃!活蜆雜菇麵豉湯Soybean Soup w/Clam&Mushroom:味道唔會太咸,入面都好足料,有粒粒蜆肉!北寄貝刺身Surf Clam Sashimi:北寄貝刺身好新鮮,食落彈牙爽口!北海道帶子皇Grilled King Scallop:原隻新鮮帶子看著廚師由生煮熟好治療,加了牛油煎煮好惹味香口,煎到外面香口,入面是半生熟的,口感十足,食材新鮮👍🏻日本原隻魷魚筒Grilled Cottle

呢間餐廳位於地鐵站附近,步行去不用五分鐘~

鉄板帶子皇套餐(二人前)

味道唔會太咸,入面都好足料,有粒粒蜆肉!

北寄貝刺身Surf Clam Sashimi:

北寄貝刺身好新鮮,食落彈牙爽口!

北海道帶子皇Grilled King Scallop:

日本原隻魷魚筒Grilled Cottle Fish:

原隻魷魚🦑笑筒燒得剛剛好,加入的調味好惹味香口,魷魚筒好爽口彈牙!

鉄板配菜Teppan Yaki Snack:旁邊伴上有茄子及冬菇,煎煮得軟硬適中,醬汁都好入味!

美國頂級牛柳American Tenderloin Steak:

至於牛柳我地要五分熟,同一塊牛柳他們都煮岀兩個口味,牛味濃郁,好Juicy,肉質十分淋身易咬!

三文魚炒烏冬Salmon Fried Udon:

三文魚炒烏冬烏冬好Q彈入果,三文魚亦好香口,入面仲有不少椰菜,口感豐富!

日式炒時菜Japanese Stir Fried Vegetable:

這個菜也是跟烏冬入面的菜一樣,爽口新鮮,炒得入味香口!

甜品Dessert:

整個餐以雞蛋布丁🍮作結,份量剛好,甜度也適中!
2019-06-24
2019-07-06 61 浏览
有時想食鐵板燒,但覺得價錢又有點貴,所以都唔會成日去食,上網發現旺角呢間上野,2人價錢都係500幾,非常抵食呢,所以就叫埋同事放工一齊去食!我地就簡左呢個鐵板帶子皇套餐,前菜係豆腐和風沙津配麵豉湯,麵豉湯幾夠味, 豆腐沙津酸酸甜甜好開胃!跟住會有個北寄貝刺身好鮮味!到我最期待既帶子皇,帶子好厚肉,又鮮甜,師傅將兩邊煎左,所以表皮脆脆地內裡就好鮮嫩!牛柳粒我地簡左5成熟,火喉控制得好好,內裡仲係好juicy, 肉質非常嫩滑,加埋脆卜卜既炸蒜十分惹味!食鐵板燒一定唔少得一碗炒飯,炒飯炒得好乾身,無多餘既油,好夠鑊氣,味道都剛剛好,圓滿甘完結呢一餐晚飯!呢度性價比十分高,以後想食鐵板燒就可以黎了!
我地就簡左呢個鐵板帶子皇套餐,
跟住會有個北寄貝刺身好鮮味!

呢度性價比十分高,以後想食鐵板燒就可以黎了!
2019-07-04 52 浏览
朋友相約到旺角,逛街後一同吃晚餐。我們品嚐的是鐵板燒。這個形式的鐵板燒大概在旺角是不常見的。能夠近距離看著烹調美食是一種視覺跟嗅覺的享受。我們當日品嚐的是帶子皇套餐。正如其名,我們的主角是帶子!帶子是挺有份量的,味道上亦十分鮮美。因此,我對帶子十分滿意!這天的另一個主角是牛排。餐牌寫著這是美國頂級牛柳。論味道,它肉味香濃,但調味略重;論肉質,它肌肉纖維多,但不會過於煙靭。另外,牛排的烹調過程挺有壓場感,很有驚喜!(我拍了影片紀錄著火一刻..可惜未能在這裡分享...)當然套餐還有炒麵及蔬菜。看起來賣相一般,但味道不過不失!
朋友相約到旺角,逛街後一同吃晚餐。

2019-07-03 57 浏览
到旺角吃飯,朋友說想吃鐵板燒,所以我們便來這間餐廳。餐廳距離地鐵站只需數分鐘路程,地理位置來說十分方便。我們點了一份二人前鐵板燒套餐,套餐有帶子、牛排、刺身等等,尚算豐富!我覺得鐵板燒餐廳會提供刺身,算是有驚喜。雖然刺身整體比較普通,但是刺身基本是不錯的!另外,我個人很喜歡這裡的魷魚。魷魚筒身柔軟,而且師傅把完整的魷魚筒切成條狀,吃起來十分方便!魷魚鬚的部分則是爽脆的,一隻魷魚兩種質感,值得很有趣!最後,這裡的鐵板燒整體不錯!
最後,這裡的鐵板燒整體不錯!

2019-07-01 59 浏览
鐵板燒其實香港地都有好多間,但係要好食嘅通常價錢都係好貴好貴,今日介紹嘅鐵板燒就係又好食又唔係好貴嘅上野鐵板燒專門店,佢坐落喺旺角通菜街,地方方便就唔在講,兩個人去食都係五百幾嘅鐵板燒邊度搵得到,最重要嘅就係食材新鮮,有海鮮有牛柳,保證食到你飽先俾你走,又有前菜又有糖水,真係飽到上心口咖,有相為證龍蝦新鮮到係鐵板都仲郁緊,仲有嘅就係佢哋嘅服務態度係一流嘅,細心嘅照顧,更加令你食得舒服!所以呢間上野鐵板燒專門店係值得推介嘅👍🏻
2019-06-28 61 浏览
鍾意食鐵板燒嘅我,當日同朋友去了朋友推薦嘅上野鐵板日本料理,我地點咗個套餐,計埋湯同前菜總共有8個菜,當中鐵板有脆肉瓜+鮮冬菇,半殼鮮帶子👍,魷魚筒,蒜香牛柳🐂及炒雜菜鳥冬。其實D材料都算幾新鮮,帶子非常鮮甜,而隻魷魚筒魷魚🦑炒至剛好,嫩滑彈牙!再加上蒜蓉一起炒,倍添若味而最意想不到的是鐵板蒜香牛柳,肉質嫩滑,原來鐵板可以保留牛柳D肉汁,正😋!之後仲有個雜菜炒烏冬,一般冇乜特別,但賣相幾好都算OK!食完後我哋都覺得好滿足,其實個套餐份量都算幾多,不過我地最欣賞的是師傳的表演,吃鐵板餐不只是味覺😋,還有視覺享受。服務方面,店員都算幾醒目,每吃完一道菜才上下一道,份量十足,蔬菜新鮮爽口,很健康!爽口甜美!啲師傅又會同你傾吓計還送了一份焦糖麵包給我們嘗試(是免費的喔🥳🥳)最後配上一個焦糖燉蛋的甜品🍮真是有滿載而歸嘅感覺,最後一題的是這樣的價錢可享受了一頓這麼豐富的晚餐真係值得再㳄光臨🎉🎉
最近因為家事,連生日月都變得毫無心情慶祝,生日正日想出旺角買點東西,隨意在附近找了間有興趣的,最後選擇了通菜街的上野鐵板燒專門店。這裡有不少套餐可供選擇,我們只有2個人,故集中看二人餐,最後點了$528的鐵板帶子皇套餐。豆腐和風沙律豆腐很多,但沙律菜可能預早切好放好,感覺差一點。活蜆雜菌麵豉湯這個湯粉不少,而且味道不錯。北寄貝刺身大大片有咬感,口感有彈性。女師傅看起來年紀輕輕,但手勢純熟,看著她弄也是享受。日本原隻魷魚筒炒到很香,鮮該軟稔的位置夠軟稔,該爽口的地方又夠爽口,沒有太多的醬汁,啖啖魷魚鮮味,配菜的翠玉瓜和冬菇也很好吃。北海道帶子皇帶子大大粒,熟的程度剛好,夠香口又口感juicy帶彈性,味道鮮甜,加上蟹籽更好吃。燒牛柳的這一刻真的不易拍到,因為真的只有一瞬間,但很有視覺刺激。美國頂級牛柳我們要了五成熟,火候時間控制得不錯,中間位置油潤軟嫩,邊位脆口有彈性,而且牛味十足。三文魚炒烏冬三文魚粒下得豪氣,而且所用的部分一樣肥美,更分開炒起到最後才和烏冬混在一起炒,所以口感不會太乾。烏冬夠入味而不會太鹹,口感煙韌有彈性。加上爽甜椰菜和芝麻,整碟烏冬口感更豐富。日式炒時菜這碟椰菜炒得很

豆腐和風沙律
豆腐很多,但沙律菜可能預早切好放好,感覺差一點。

活蜆雜菌麵豉湯
這個湯粉不少,而且味道不錯。

北寄貝刺身
大大片有咬感,口感有彈性。

女師傅看起來年紀輕輕,但手勢純熟,看著她弄也是享受。

日式炒時菜
這碟椰菜炒得很香,口感爽脆,味道香甜,好為整餐平衡一下。

是日甜品是燉蛋,雖然沒賣相可言,但絕對驚喜,口感極滑溜,滿滿蛋香,而且甜度剛好。

這個價錢吃師傅即燒鐵板燒絕對是抵吃,看著師傅在弄、聞著陣陣食物香,會讓人更覺開胃。

臨走前看著師傅在弄另一桌客人的食物,又被吸引了,很想下次再去試試。
庆祝纪念
生日
2019-06-24 55 浏览
今日同女友行街喺旺角行到夜晚我哋諗住搵間嘢食,點知女又話要食鐵板燒,頭都大埋🤦🏻‍♂大家知啦食鐵板燒一定貴到飛起,點知比我喺旺角通菜街搵到一間叫上野鐵板燒專門店,不但價錢大眾化,仲要啲食材好食到不得了,等我同大家介紹下先,我哋兩個人食一個套餐都係五百幾蚊,兩個都食到捧住個肚走,套餐裏面有包括前菜、湯、主菜(龍蝦牛肉帶子冬菇雜菜等)炒飯或炒烏冬、甜品,所以真係會超級飽咖,仲有就係佢哋侍應嘅態度超級好,呢個價錢又有好嘢食又有好態度,邊度搵到啊大家快啲去試吓啦!
女人街永遠是臥虎藏龍的地方。往往在此你會找到驚喜。 今次同同事去女人街買道具返公司。 同事話好耐無食過鐵板燒啦!不如去搵下邊到有得食囉! 心諗:鐵板燒出名貴又唔多飽,所以一直對鐵板燒感覺麻麻地。 不過係我諗緊之際,我的好同事已經9秒9搵到邊到有得食了。 而我足好乖乖地陪行啦! 到達門口, 嘩! 如果唔係朋友帶我來,我真係唔知道女人街都有鐵板燒食。 入到去都好寬敞下, 餐廳外都貼咗唔少報導介紹依間餐廳。 係我角度覺得食鐵板燒最開心是零距離睇住廚師煮野食。 鐵板煮食就是一種藝術餐牌上價錢由200幾至800幾不等, 而我地就選擇中位價錢,有海鮮食又有牛排食,我覺得依個餐幾全面下表演開始, 食開鐵板燒都知道通常是男廚師居外, 今次是位靚女廚師,所以我格外留神,睇她煮法,多了一份細心,也是女廚的優勢。 前菜中已有沙律,麵豉湯同刺身。 估唔到鐵板店的刺身又幾新鮮喎, 豪無雪味! 👍🏻麵豉湯唔係單單一碗湯水,入邊的份量越多。 加分! 開始對依一餐有點信心。 上菜啦! 第一味: 北海道帯子皇一粒帶子可分四件,而且仲要好厚肉,就知粒帶子有幾大啦! 味道有濃濃的牛油醬汁味,而且配上蟹子一齊食,好鮮呀! 第
女人街永遠是臥虎藏龍的地方。往往在此你會找到驚喜。
今次同同事去女人街買道具返公司。
同事話好耐無食過鐵板燒啦!不如去搵下邊到有得食囉!

入到去都好寬敞下, 餐廳外都貼咗唔少報導介紹依間餐廳。

前菜中已有沙律,麵豉湯同刺身
估唔到鐵板店的刺身又幾新鮮喎, 豪無雪味! 👍🏻

上菜啦! 第一味: 北海道帯子皇

第二個: 日本原隻魷魚筒

未煎時,已見到好大隻啦! 兩個人食都覺得多。
燒得剛剛好,好入味! 配上炸蒜食,一流

而且蔬菜中的冬菇和茄子
燒得唔會太乾, 咬落口是濕潤感覺。是有水準的。
牛排的份量並不多,但選材的肉質是真正的嫩口, 入口會有牛汁滲出來。 依碟野,完全可以配個飯就搞掂

正擔心未夠飽之際, 它出現了
三文魚抄烏東
份量超多, 叫它色水咁上色,怕會太鹽。 點知味道適中!

三文魚切得好細塊,食落口都唔覺。 當你食啖烏東時,會陣陣三魚味湧出來😘好驚喜的口感。

食咁多肉同海鮮,點可以無碟菜坐陣呀! 依個炸椰菜好甜。係,你無睇錯係甜嘅! 唔係放咗糖,而是菜身的鮮甜。 平平無其的樣子但味覺會令你有驚喜。

價錢平民化,食材確實令人好加分❤️

2019-06-24 53 浏览
香港大部分鐵板燒價錢都很貴,今日行經旺角通菜街發現左一間鐵板燒 - 上野鐵板燒專門店,一看套餐價錢唔算太貴,於是決定入去試試。店內環境都非常寛敞,枱與枱之間有一定距離,而且設有一排吧枱,可以一邊食一邊欣賞廚師為客人做烹調美食。最後我地選擇了這款帶子皇套餐(二人前) - $528店內亦會有時令的推介。下單後才發現身旁的食客叫了海膽刺身(成板咁食)、而且更叫了活南非鮑魚,勁生猛。更過份的,我見到有人食龍蝦🦞呀,而且仲要好新鮮生猛,觸鬚左右搖擺。已經決定了,下次要點海鮮餐。另外蝦都好大隻,有成隻手掌咁長,而且烹調後會見廚師還會把蝦膏加回去。可惜,點解我咁快叫左帶子皇套餐。幸好的是我看到我所叫的食材,都相當新鮮,帶子都非常肥美、牛柳都好厚實、魷魚都相當新鮮。北寄貝入口甘甜,肉質肥美爽脆。魷魚炒至剛剛好,不會太老身,食落彈牙嫩滑,有口感而鮮冬菇及翠肉瓜都十分juicy~北海道帶子皇厚身肥美,鮮味十足,再加上蟹子、牛油,更添口感及香味。欣賞廚師烹調技巧都是一種享受,一邊灑酒一邊添火,熊熊烈火...嘩(精彩)牛柳一口一啖,鮮嫩多汁,彈牙又飽滿。三文魚炒烏冬煎得香噴噴,炒得很有穫氣,更配埋榔菜絲令烏冬

最後我地選擇了這款帶子皇套餐(二人前) - $528

店內亦會有時令的推介。
已經決定了,下次要點海鮮餐。

可惜,點解我咁快叫左帶子皇套餐。

北寄貝入口甘甜,肉質肥美爽脆。

牛柳一口一啖,鮮嫩多汁,彈牙又飽滿。

三文魚炒烏冬煎得香噴噴,炒得很有穫氣,更配埋榔菜絲令烏冬不會過份油膩。

總結呢一餐都好味道,會再試試其海鮮餐先得。
1K
2019-06-23 280 浏览
與朋友於旺角逛街,正煩惱晚餐吃什麼時,剛好經過這間鐵板燒餐廳,看到餐牌介紹覺得吸引,便決定嚐一嚐吧。與朋友都愛吃海鮮,便點了鐵板帶子皇二人套餐。北寄貝刺身肉身肥厚,口感爽中帶軟腍。廚師先讓我們看看食材。由於我們選擇了吧枱,可以近距離欣賞廚師的手藝。日本原隻魷魚筒魷魚香甜鮮美,質感嫩滑,口感爽彈,一點都不韌,盡顯功架。北海道帶子皇兩面煎至微焦帶脆,香氣四溢。帶子皇肉厚鮮甜,仍保留了應有的鮮嫩口感,口感極佳。廚師先把燈光調暗,把牛柳放在鐵板上,先倒入酒,後點火。牛柳瞬間被熊熊烈火包圍著,極具視覺效果,場面搶眼又壯觀。廚師把火侯控制得宜,粉嫩的五成熟牛柳粒,望著已令人垂涎三尺。牛柳肉質柔軟,肉味濃郁,肉汁豐富,口感軟腍。三文魚炒烏冬,三文魚富魚香,不柴口。烏冬入味,配上甜甜的醬汁,味道不錯。除了廚師手藝了得,火侯控制得恰到好處外,亦會因應客人的進度來配合烹調下一道菜,真的非常貼心,值得一讚!

北寄貝刺身肉身肥厚,口感爽中帶軟腍。

廚師先讓我們看看食材。

由於我們選擇了吧枱,可以近距離欣賞廚師的手藝。

日本原隻魷魚筒
魷魚香甜鮮美,質感嫩滑,口感爽彈,一點都不韌,盡顯功架。

北海道帶子皇

兩面煎至微焦帶脆,香氣四溢。

帶子皇肉厚鮮甜,仍保留了應有的鮮嫩口感,口感極佳。

牛柳肉質柔軟,肉味濃郁,肉汁豐富,口感軟腍。

2019-06-18 38 浏览
這天晚上約了朋友到旺角吃晚餐,我們決定吃日本菜。這間鐵板燒真的非常值得試,有很多人慕名而來。香港很少地方可以吃鐵板燒,如果到酒店吃,價錢會非常昂貴。店面:裏面裝修精緻,很有日本風情:我們決定點鐵板帶子皇套餐,這個套餐據稱足夠兩個人吃。我們吃完後,覺得給三個人吃也可以。豆腐和風沙律豆腐軟綿綿,容易咀嚼。醬汁很惹味,令人胃口大開。蔬菜爽口,亦有助健康。北寄貝刺身很新鮮,口感彈牙,配合刺身豉油非常滋味。活蜆雜菇麵豉湯跟平時在其他地方吃到的麵豉湯很不同,比較像中式的湯,裏面還有菇。吃到這裏其實已經半飽。(左)日本原隻魷魚筒、(右)鐵板配菜魷魚非常彈牙,質感不會太韌,無論口感或是味道都是一絕,令人回味無窮。配菜非常有創意,上面是新鮮菇,下面是翠玉瓜。北海道帶子皇帶子豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜。加上檸檬汁令味道更豐富。美國頂級牛柳牛柳肉質鮮嫩,有牛味。還有炸蒜,很香口。三文魚炒烏冬份量充足,之前還未吃飽的人,吃到這裏應該會飽。三文魚夠軟身,吃後齒頰留香。日式炒時菜食到最後,當然需要一些蔬菜來清理腸胃。甜品是布丁!涼浸浸又柔軟,還有點點甜味。還加上了一點煉奶。埋單$581,平均每人$291,有
這天晚上約了朋友到旺角吃晚餐,我們決定吃日本菜。

這間鐵板燒真的非常值得試,有很多人慕名而來。

香港很少地方可以吃鐵板燒,如果到酒店吃,價錢會非常昂貴。

店面:

裏面裝修精緻,很有日本風情:

我們決定點鐵板帶子皇套餐,這個套餐據稱足夠兩個人吃。

我們吃完後,覺得給三個人吃也可以。

豆腐和風沙律

豆腐軟綿綿,容易咀嚼。
醬汁很惹味,令人胃口大開。
蔬菜爽口,亦有助健康。

北寄貝刺身

很新鮮,口感彈牙,配合刺身豉油非常滋味。

活蜆雜菇麵豉湯

吃到這裏其實已經半飽。

(左)日本原隻魷魚筒、(右)鐵板配菜

配菜非常有創意,上面是新鮮菇,下面是翠玉瓜。

北海道帶子皇

帶子豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜。

加上檸檬汁令味道更豐富。

美國頂級牛柳

牛柳肉質鮮嫩,有牛味。

還有炸蒜,很香口。

三文魚炒烏冬

份量充足,之前還未吃飽的人,吃到這裏應該會飽。

三文魚夠軟身,吃後齒頰留香。

日式炒時菜

食到最後,當然需要一些蔬菜來清理腸胃。

是布丁!
涼浸浸又柔軟,還有點點甜味。
還加上了一點煉奶。

埋單$581,平均每人$291,有加一服務費,以晚餐的價錢來說,算是可接受。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2019-06-17
2019-06-17 93 浏览
呢幾日天氣咁熱,朋友竟然話想趁機挑戰食鐵板燒。咁冇壞嘅,我哋就一於試吓啦。聽朋友講,旺角一間叫做「上野」嘅鐵板燒非常之正;於是,我就約咗今晚去食好野啦!夜晚七點,店內已經坐滿近八成顧客。原本我哋打算坐係吧枱欣賞師傅嘅精湛廚藝;但朋友又話想搵個地方靜靜咁品嚐菜式,於是我哋就揀咗喺店內角落嘅一張枱坐低。一打開餐牌,我哋就鎖定要食「鐵板帶子皇套餐(二人前)」。兩個人平平地五百幾蚊就可以食到咁多道菜,真係好抵呀。第一道上枱嘅係活蜆雜菇麪豉湯。成個麵豉湯鮮甜美味,隻隻蜆肉遊走係我哋嘅舌頭之間,簡直係人間美味。第二道正式上台嘅菜係美國頂級牛柳。成份牛柳粒大約七成熟,一啖一口,入口即溶。當你食到鮮嫩多汁嘅牛柳粒時,你就會明白咩叫做「一試難忘」。之後上枱嘅係三文魚炒烏冬。呢排我想食少啲生冷野,但又成日掛住三文魚嘅滋味⋯⋯嘻嘻,煎三文魚就即刻滿足到我嘅慾望。三文魚塊塊都煎到香噴噴,配埋芝麻烏冬簡直一流。跟手嘅喺日本原隻魷魚筒。踏入夏季,就係呢道菜嘅當造時期。聞說講究美食嘅日本人,一直視魷魚同烏賊係刺身之王,原因當然少不了質感軟韌、味道甘甜,仲帶有淡淡海水味呢幾大優點。之後嘅係北海道帶子皇。成份帶子新鮮無

北海道帶子皇

之後嘅係北海道帶子皇。成份帶子新鮮無比,如果配埋沙律就一定更加Perfect姐。

鐵板配菜

食咗咁多種肉類,點都要食返啲蔬菜填補下。好彩呢個套餐帶有一份鐵板配菜,幫到我哋好好消化呀!

甜品

最後當然唔少得好好味嘅牛奶布甸啦。朋友都大贊呢個甜品係佢食過咁多個甜品中最出色嘅。

夏日食鐵板,你敢唔敢一試?
2019-06-17
$290.5 (晚餐)
鐵板配菜
  • 北海道帶子王