2022-07-19 98 浏览
尋晚懶得煮 買左外賣返去食😗見呢個特尚套餐拼盤幾抵食有20件壽司+6件刺身🦐 2個人食都應該夠wo~而且做緊特價😆外賣等左15-20分鐘左右就拎得, 即叫即做👍🏻20件壽司共有10款 有魚 有沙律 呢個配搭幾好壽司size算係適中 一口一件 飯都有好香壽司醋味刺身都切得幾厚 蝦都算大隻性價比黎講 呢個餐幾抵食😋🍱特尚套餐拼盤 $198 (原價$282)三文魚壽司x2北海道帆立貝壽司x2甜蝦壽司x2吞拿魚壽司x2油甘魚壽司x2花之戀x2芝士飛魚籽軍艦x2芥辣八爪魚軍艦x2龍蝦沙律軍艦x2赤海蝦刺身x2三文魚刺身x4🫶🏻支持小店🫶🏻📍三本目📌荃灣鱟地坊80-84號華成樓地下B4號舖

尋晚懶得煮 買左外賣返去食😗
見呢個特尚套餐拼盤幾抵食
有20件壽司+6件刺身🦐 2個人食都應該夠wo~
而且做緊特價😆
外賣等左15-20分鐘左右就拎得, 即叫即做👍🏻
20件壽司共有10款 有魚 有沙律 呢個配搭幾好
壽司size算係適中 一口一件 飯都有好香壽司醋味
刺身都切得幾厚 蝦都算大隻
性價比黎講 呢個餐幾抵食😋

🍱特尚套餐拼盤 $198 (原價$282)
三文魚壽司x2

🫶🏻支持小店🫶🏻

📍三本目
📌荃灣鱟地坊80-84號華成樓地下B4號舖
外卖自取
作為荃灣地膽,當然要捐窿捐罅四出搵好西,今次想介紹位於鱟地坊的小店。或許大家都知道,鱟地坊是荃灣一塊舊市集特色地方,當地集中了幾十個持牌小販,主要售賣乾貨,如成衣、文具、紙料、人造手飾、人造皮具、皮鞋、書包等,相當有特色。而在這特色舊市集附近,其實還有一條小巷,當中匯聚了不少小店美食,今次 BeautySearch 揀選的是當中的《三本目》。《三本目》主要提供壽司刺身等外賣,店子雖小,食物選擇卻不少,除了單點還有不少套餐選擇,而這次,因為計劃買回家與蝦子餅享用,他不喜歡刺身,所以我選擇了「火炙盛合」,當中共有壽司 20件 + 卷物1款,只售 $198,絕對超值。壽司全是即叫即的,還提供冰袋,保證新鮮。壽司 20件,全都經過微微火炙,吃時散出陣陣焦香,口感與味道與刺身壽司大不同。當中包括:火炙三文魚壽司 4件火炙左口魚邊壽司 2件 火炙芝士三文魚壽司 2件 火炙明太子帆立貝壽司 2件 火炙芝士珍寶蟹棒壽司 2件 火炙醬油漬三文魚壽司 4件 火炙黑椒玻璃蝦壽司 2件 芝士鰻魚壽司 2件 火炙之中,BeautySearch 一向最愛火炙三文魚壽司,豐腴肥美,油脂豐厚,而「火炙盛合」中除了火炙

壽司全是即叫即的,還提供冰袋,保證新鮮。

火炙三文魚壽司 4件
火炙左口魚邊壽司 2件
火炙芝士三文魚壽司 2件
火炙明太子帆立貝壽司 2件
火炙芝士珍寶蟹棒壽司 2件
火炙醬油漬三文魚壽司 4件
火炙黑椒玻璃蝦壽司 2件
芝士鰻魚壽司 2件
火炙之中,BeautySearch 一向最愛火炙三文魚壽司,豐腴肥美,油脂豐厚,而「火炙盛合」中除了火炙三文魚壽司還有火炙芝士三文魚壽司,上層加上芝士,多了一份咸香,更添芝味!
日常很少吃醬油漬食物,總覺得鹼鮮味太重、太濃陏,而這件火炙醬油漬三文魚壽司經輕炙後,口感味道大不同,鹼鮮味不厚重,竟然還有種烤肉感覺,差點以為正吃牛肉呢!實在驚喜!必試!
而這款火炙珍寶芝士蟹棒真的超級捧,除了大大條外,口感也蠻不錯,還透出蟹的滋味,絕對不像那些一團粉的仿蟹柳。
火炙黑椒玻璃蝦壽司通體晶瑩剔透,肉質鬆軟,口感爽脆,上層散上黑椒,透出點點辛辣,別有一番風味。
芝士鰻魚壽司,鰻魚本身軟綿綿之餘更滲透著火炙香氣,加上邪惡芝士,層次更豐富。
分開包裝,還有火炙焦糖三文魚卷4件。
以三文魚取締芝麻蟹子,包裹著加州卷,加上微微火炙,令原本口感清新的加州卷,添上了焦香,當然還有三文魚的豐腴口感。
2022-07-10 84 浏览
🌟三本目今日,去荃灣搵下有冇啲小巷大發現嘅小店,見到間只供外賣壽司店,門口放咗Menu, 款式選擇多。可以電話或者whatsapp 落單,我哋order 佐2碗刺身丼飯,食材用料不馬虎,2碗丼飯足料又爆餡, 街坊價錢,性價比相當高👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💫 9角切魚生丼 $63💫 10極上刺身丼 $97
🌟三本目

💫 9角切魚生丼 $63

💫 10極上刺身丼 $97

2022-07-09 56 浏览
夏天 🌞 係壽司嘅季節而家越嚟越多只係做外賣嘅壽司鋪頭壽司嘅選擇比較多,而且價錢相對比較平絕對可以滿足到平日突然之間想食壽司嘅需要今次想介紹返呢間喺荃灣「食街」新開嘅外賣壽司小店 🍣 店子雖小,但係選擇非常之多,有壽司、刺身、丼飯、火炙壽司、卷物、手卷、軍艦、小食應有盡有 最後試左二人前特盛壽司拼盤~ 一共有20件壽司再加四件加洲卷~ 每樣味都各有兩件,刺身為主,可以一次過試好多唔同嘅味道,平時比較少食到既櫻花魷魚同黃金魷魚都可以順便試埋 😋 刺身夠大份而且新鮮下次要試埋佢啲特色卷物同佢d刺身~
夏天 🌞 係壽司嘅季節
而家越嚟越多只係做外賣嘅壽司鋪頭
壽司嘅選擇比較多,而且價錢相對比較平
絕對可以滿足到平日突然之間想食壽司嘅需要

今次想介紹返呢間喺荃灣「食街」新開嘅外賣壽司小店 🍣

店子雖小,但係選擇非常之多,有壽司刺身、丼飯、火炙壽司、卷物、手卷、軍艦、小食應有盡有

下次要試埋佢啲特色卷物同佢d刺身
2022-07-07 42 浏览
🍣今日好倦😮‍💨放工想快啲返屋企抖下🏡所以就要買外賣返去食😴朋友仔介紹咗呢間正野好耐😛今晚就一於走去試吓先☺️估唔到呢間外賣壽司真係超正喎👍唔好睇佢鋪頭細細間❤其實真係臥虎藏龍呀🥳佢哋件件壽司都係「即叫即做」🔥慢工出細貨👍而且食材仲好新鮮添👍以呢個價錢🈶️咁多嘅壽司份量🍣同埋咁高嘅食物水準👍絕對係抵食之選❤值得推介呀😋🍣特尚套餐拼盤 $198😋🇯🇵壽司20件🍣每款🈶️2⃣️件❤刺身拼盤🍱🔸三文魚壽司🔸北海道帆立貝🔸甜蝦壽司🔸吞拿魚壽司🔸油甘魚壽司🔸花之戀🔸芝士飛魚籽軍艦🔸芥辣八爪魚軍艦🔸赤海蝦刺身🔸三文魚刺身

🍣特尚套餐拼盤 $198😋

🔸赤海蝦刺身
🔸三文魚刺身

• 特尚套餐拼盤
2022-07-03 81 浏览
好消息🥳我又發現到荃灣有新開抵食的小店了, 今次去“三本目”買外賣壽司返屋企開住冷氣食壽司。🍣一人盛套餐Set D🍣⚛ 三文魚沙律福袋 ⚛ 鰻魚壽司⚛ 甜蝦壽司 ⚛ 北海道帆立貝壽司 ⚛ 柚子油甘魚壽司🍣一人盛套餐Set C🍣⚛ 珍寶赤貝壽司⚛ 北寄貝壽司⚛ 赤海蝦壽司⚛ 吞拿魚壽司 ⚛ 三文魚壽司另加🍣火炙焦糖三文魚卷4件壽司即叫即做保證新鮮,仲有冰袋夾係中間比我地保鮮,價錢合理, 感受到用心製作的壽司。食後感, 壽司鮮甜美味,珍寶赤貝好爽口, 赤海蝦爽甜,火灸焦糖三文魚有驚喜。

🍣一人盛套餐Set D🍣

⚛ 吞拿魚壽司
⚛ 三文魚壽司

另加🍣火炙焦糖三文魚卷4件

2022-07-01 69 浏览
話說近日有荃灣嘅朋友仔同我講,做乜餐餐都介紹海鮮燒肉離哂地😂所以呢晚專登喺開夜班之前來一間貼地分享。鄰近荃新天地嘅巷仔鱟地坊美食街,三本目紮根於此就似日本地道街頭小店,主打即叫即做外賣自取壽司刺身小店,雖然只係做外賣嘅小店,但餐牌十分多選擇,價錢夠哂實惠,新鮮即製絕不馬虎。由於係即叫即做嘅關係,需要時間等候,建議可以先到@samhonme 睇一睇menu,攞之前揀好電聯 5178 5696 whatsapp order,再到店自取就更理想啦👏特尚套餐拼盤 $198 (原價$282)推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️二人份量豐富套餐推介,包括有二十件壽司及兩款刺身🍣四片非常厚切三文魚刺身兩件蟹籽赤海蝦刺身壽司各兩件:三文魚壽司、芝士飛魚籽軍艦北海道帆立貝壽司,芥辣八爪魚軍艦甜蝦馫司、龍蝦汕律軍艦吞學魚壽司、三文魚子軍艦油甘魚壽司、赤海蝦刺身及花の戀放盤密密麻麻精美用心👍整體新鮮肥美,鮮甜飽足👏性價比十分高,天時暑熱,最有誠意係套餐附上冰袋包裝,比你攞返公司或屋企時保持溫度,夠哂貼心保持新鮮。👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 8️⃣💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣

話說近日有荃灣嘅朋友仔同我講,
做乜餐餐都介紹海鮮燒肉離哂地😂
所以呢晚專登喺開夜班之前來一間貼地分享。

鄰近荃新天地嘅巷仔鱟地坊美食街,
三本目紮根於此就似日本地道街頭小店,
主打即叫即做外賣自取壽司刺身小店,
雖然只係做外賣嘅小店,但餐牌十分多選擇,
價錢夠哂實惠,新鮮即製絕不馬虎。

由於係即叫即做嘅關係,需要時間等候,
建議可以先到@samhonme 睇一睇menu,
再到店自取就更理想啦👏

特尚套餐拼盤 $198 (原價$282)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
二人份量豐富套餐推介,
包括有二十件壽司及兩款刺身🍣
四片非常厚切三文魚刺身
兩件蟹籽赤海蝦刺身
壽司各兩件:
三文魚壽司、芝士飛魚籽軍艦
北海道帆立貝壽司,芥辣八爪魚軍艦
甜蝦馫司、龍蝦汕律軍艦
吞學魚壽司、三文魚子軍艦
油甘魚壽司、赤海蝦刺身及花の戀
放盤密密麻麻精美用心👍

整體新鮮肥美,鮮甜飽足👏
性價比十分高,
天時暑熱,最有誠意係套餐附上冰袋包裝,
比你攞返公司或屋企時保持溫度,夠哂貼心保持新鮮。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 8️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
最近屋企煤氣爐壞咗 so sad 每晚都要出去食或者買外賣返屋企 經過荃灣嘅三本目 比鋪頭個lightbox 吸引到 都有一段時間冇食過刺身同埋壽司 最後叫咗個壽司拼盤同埋刺身同呀哥share 每件壽司除咗賣相唔錯之外 個味道都好好 特別係飛魚籽壽司同花之戀 好正呀 刺身都好新鮮特別一提既係 舖頭好環保 利用白板筆過膠餐牌落單 慳咗唔少紙 下一世可以唔洗做樹喇 身為環保大使既我都會suggest 其他餐廳都可以參考下呢個做法 咁樣先可以救返呢個地球
2022-06-29 38 浏览
接左個女放學就去左行街,行到攰就唔想煮飯。✨三本目✨👍🏻選擇多多,提供▶️一人餐,二人餐,四人餐單點壽司🍣,小食,刺身,軍艦,手卷,丼飯即叫即製,夠哂新鮮價錢好親民,真係街坊價💲一人餐 $60 左右就已經有10件壽司🍣我 order左 🌈四人前套餐壽司40件加刺身拼盤同沙律1款▶️65折勁抵食呀! 🌈刺身有厚切三文魚,吞拿魚同赤海蝦吞拿魚食落冇筋,魚香味夠出厚切三文魚真係好厚身,一啖食好滿足🌈壽司有10款,每款4件大推❤️珍寶赤貝真係好厚身好爽脆👍🏻火炙珍寶芝士蟹棒經過微微火炙,有陣陣焦香👍🏻北海道帆立貝大大粒又好厚身,肉質細嫩,食落鮮甜👍🏻黃金蟹膏軍艦滿滿蟹膏,食落好鮮👍🏻三文魚籽軍艦好足料,粒粒脹卜卜,食落脆卜卜👍🏻花之戀❤️三文魚包住壽司飯,加上沙律醬同飛魚籽好夾。

接左個女放學就去左行街,行到攰就唔想煮飯。

✨三本目✨👍🏻選擇多多,提供▶️一人餐,二人餐,四人餐
單點壽司🍣,小食,刺身,軍艦,手卷,丼飯
即叫即製,夠哂新鮮
價錢好親民,真係街坊價💲
一人餐 $60 左右就已經有10件壽司🍣

我 order左 🌈四人前套餐
壽司40件加刺身拼盤同沙律1款
▶️65折勁抵食呀!

🌈刺身有厚切三文魚,吞拿魚同赤海蝦
吞拿魚食落冇筋,魚香味夠出
厚切三文魚真係好厚身,一啖食好滿足

🌈壽司有10款,每款4件
大推❤️珍寶赤貝真係好厚身好爽脆
👍🏻火炙珍寶芝士蟹棒經過微微火炙,有陣陣焦香
👍🏻北海道帆立貝大大粒又好厚身,肉質細嫩,食落鮮甜
👍🏻黃金蟹膏軍艦滿滿蟹膏,食落好鮮
👍🏻三文魚籽軍艦好足料,粒粒脹卜卜,食落脆卜卜
👍🏻花之戀❤️三文魚包住壽司飯,加上沙律醬同飛魚籽好夾。
2022-06-26 42 浏览
性價比高的壽司外賣店ꕀꕀ⇢ఌ三本目ꔐ 壽司Set B ($63)每樣各兩件ꔅ三文魚壽司ꔅ花之戀ꔅ三文魚沙律軍艦ꔅ龍蝦沙律軍艦ꔅ芝士飛魚子軍艦所有壽司都係現場即製ꕀ✩•‿•要預番少少時間等候以$63來說ꕀ性價比非常高(•̀ᴗ• )每件才$6 ꕀ 很適合月尾來當糧尾選擇雖然是$6但質素也很不錯其中花之戀跟三文魚沙律軍盤由其出色ꔐ滑蛋鰻魚丼($75)賣相是會令人垂涎三尺(◍•ᴗ•◍)食慾馬上跑出來鰻魚不算很厚身ꕀ但足夠肥美滑蛋洋蔥滑lulu很厚身如果丼飯有多點醬汁會更棒(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹)°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°街巷裡總有美食 (ෆ˙ᵕ˙ෆ)這間外賣壽司店便宜又好吃可以點餐後去附近商場逛一逛再回來取餐(◍•ᴗ•◍)
性價比高的壽司外賣店ꕀꕀ⇢ఌ三本目
壽司Set B ($63)
每樣各兩件ꔅ三文魚壽司ꔅ花之戀ꔅ三文魚沙律軍艦
ꔅ龍蝦沙律軍艦ꔅ芝士飛魚子軍艦
所有壽司都係現場即製ꕀ✩•‿•要預番少少時間等候
以$63來說ꕀ性價比非常高(•̀ᴗ• )
每件才$6 ꕀ 很適合月尾來當糧尾選擇
雖然是$6但質素也很不錯
其中花之戀跟三文魚沙律軍盤由其出色

ꔐ滑蛋鰻魚丼($75)
賣相是會令人垂涎三尺(◍•ᴗ•◍)
食慾馬上跑出來
鰻魚不算很厚身ꕀ但足夠肥美
滑蛋洋蔥滑lulu很厚身
如果丼飯有多點醬汁會更棒(৹ᵒ̴̶̷᷄́ฅᵒ̴̶̷᷅৹)

街巷裡總有美食 (ෆ˙ᵕ˙ෆ)
這間外賣壽司店便宜又好吃
可以點餐後去附近商場逛一逛再回來取餐(◍•ᴗ•◍)

2022-06-24 46 浏览
荃灣大街小巷好多小食店,真係梗有一間喺附近,行過鱟地坊見到有間外賣壽司小店,咁就決定買外賣啦!餐牌好多選擇,價錢仲要好抵極尚套裝 四人前 398 40件壽司,刺身拼盤同飛魚籽沙律壽司有三文魚腩、柚子油甘魚、珍寶赤貝、北海道帆立貝、花之戀、甜蝦,芝士飛魚籽軍艦、火炙珍寶芝士蟹棒、三文魚籽軍艦、黃金蟹膏軍艦各4件刺身拼盤就係3件赤海蝦、3件厚切三文魚同3件吞拿魚壽司係即叫即做一定新鮮,大約十五分鐘就有得拎!油甘魚肉厚肥嫩,肉質細膩甘甜,柚子添上一份清新感芝士飛魚籽軍艦食落味道好濃郁,香濃芝士配上飛魚籽粒粒爆,好有口感三文魚腩好肥美,油脂豐厚赤蝦肉質好爽好彈牙,好鮮好甜飛魚籽沙律滿滿飛魚籽,真係可以啖啖食到飛魚籽,配埋青瓜絲同生菜,味道好清新!
荃灣大街小巷好多小食店,真係梗有一間喺附近,
行過鱟地坊見到有間外賣壽司小店,咁就決定買外賣啦!
餐牌好多選擇,價錢仲要好抵

極尚套裝 四人前 398
40件壽司刺身拼盤同飛魚籽沙律

刺身拼盤就係3件赤海蝦、3件厚切三文魚同3件吞拿魚

壽司係即叫即做一定新鮮,大約十五分鐘就有得拎!
油甘魚肉厚肥嫩,肉質細膩甘甜,柚子添上一份清新感
三文魚腩好肥美,油脂豐厚

赤蝦肉質好爽好彈牙,好鮮好甜

2022-06-19 68 浏览
老爹節👔因疫情反覆都係留在家中慶祝🥳媽媽負責煮海鮮大餐,作為孝順女梗係買返爸爸最愛嘅壽司🍣孝敬佢啦!眾所周知荃灣美食多,今日去到小店林立既鱟地坊,其中一條小巷的外賣壽司店「三目本」外型設計好似日本街頭小食店✈️思鄉之情又再出現😅🍣特盛套餐拼盤 二人前 👯‍♀️ $168三文魚壽司 x2珍寶赤背壽司 x2玻璃蝦壽司 x2口燒玉子壽司 x2八爪魚壽司 x2北寄貝壽司 x2飛魚籽軍艦 x2三文魚沙律軍艦 x2櫻花魷魚軍艦 x2黃金魷魚軍艦 x2加州卷 x4厚切三文魚刺身 $58/5件大大塊超厚肉😋 十分肥美又冇筋,仲有三文魚香!💥款式非常豐盛,總共有20件壽司+4件卷物,為咗確保新鮮製造,所以每張單都係即叫即做,需要時間等待⌛️完成後會附上冰袋包裝,保持食物溫度,好貼心🥰簡直係以平民嘅價錢享受高級嘅料理😁我最愛莫過於珍寶赤背壽司,超厚切而且肉質鮮美爽口,玻璃蝦亦都好鮮甜彈牙😍仲有其他一人前、二人前、四人前套餐,鍾意散叫都得,最平都係$6起💰抵到爛!

🍣特盛套餐拼盤 二人前 👯‍♀️ $168
櫻花魷魚軍艦 x2
黃金魷魚軍艦 x2
加州卷 x4

厚切三文魚刺身 $58/5件
大大塊超厚肉😋 十分肥美又冇筋,仲有三文魚香!

2022-06-19 59 浏览
小店位於荃灣鱟地坊嘅一條巷仔,主打外賣自取壽司同刺身🍣 食物種類甚多而且價錢非常親民🫣 為咗確保食材新鮮,店員都係即叫即整所以需預留時間耐心等待😚 另外裝修風格仿如日本街頭小店風,非常適合打卡留念🇯🇵🍱 特尚套餐拼盤 $198二人套餐非常豐富,包括20件壽司同2款刺身😋 整體好新鮮而且賣相都好靚,厚切嘅三文魚十分肥美,吞拿魚同油甘魚嘅魚香味夠出,甜蝦同帆立貝都好鮮甜😌 而芝士飛魚籽軍艦同龍蝦沙律軍艦十分有驚喜,味道特別濃郁,非常推介😍 壽司醋飯酸度適中帶點微微嘅甜味,口感好好而且夾起上嚟唔會散!性價比甚高🥰
小店位於荃灣鱟地坊嘅一條巷仔,主打外賣自取壽司刺身🍣 食物種類甚多而且價錢非常親民🫣 為咗確保食材新鮮,店員都係即叫即整所以需預留時間耐心等待😚 另外裝修風格仿如日本街頭小店風,非常適合打卡留念🇯🇵

🍱 特尚套餐拼盤 $198
特尚套餐拼盤
特尚套餐拼盤
1K
荃灣街巷小店充滿了日本味舖頭好細心咁除咗可以散叫之外仲有幾個二人套餐,都幾抵食而且個環境真係好似去咗夜晚日本嗰啲街道嘅小店今次選擇咗呢個二人餐總共有20件壽司同埋一份刺身,加埋198貼心位係有冰包刺身包括有三文魚同埋赤蝦,壽司就包咗三文魚,油甘魚,北寄貝,劍魚腩,鰻魚,帆立貝,芝士飛魚子,芥辣八爪魚,黃金魷魚,三文魚子。平時我淨係鍾意食啲生嘅壽司,估唔到佢熟嘅鰻魚都有驚喜,整體來講佢嘅質素係正正常常,但如果宵夜時間呢個就不失一個好選擇。
荃灣街巷小店充滿了日本味
舖頭好細心咁除咗可以散叫之外仲有幾個二人套餐,都幾抵食
而且個環境真係好似去咗夜晚日本嗰啲街道嘅小店

老馬識途既荃灣友都知道鱟地坊嗰度有好多好野食😆。早排去朋友屋企佢話好想食壽司🤣,所以搵左呢間新開既外賣壽司店買返去食。放工過去時間尚早,唔使排隊,即叫即整,大約等左十五分鐘。🔅二人餐B ($198)一望餐牌見呢個set大部份既壽司平時都會食,即刻揀呢個餐唔洗慢慢諗😝。三文魚刺身勁厚切😍,三文魚籽又夠脆,全部壽司都係好足料🍣。特別一提芝士飛魚籽軍艦用既芝士特別香濃,推介鍾意芝士既人一定要試下👍🏻,會有驚喜!🔅花之戀 ($15/1)朋友本身係花之戀控😂,所以一定要另外叫黎俾佢食。好鍾意啲沙律醬,$15真係好抵好大件,性價比好高👍🏻。💬總結黎講呢間小店性價比高,會俾埋冰袋好貼心😚,就算外賣拎返屋企都唔怕會唔新鮮🖖🏻。

花之戀
🔅二人餐B ($198)

🔅花之戀 ($15/1)