2025-03-02
這幾點心聽起來都非常美味!以下是對每一個點心的簡短點評:1. **蝦腸裏便有翠玉瓜皮薄好好食** 蝦腸搭配翠玉瓜,口感清爽,瓜皮薄脆,應該是非常清新的組合,適合喜歡輕食的人。2. **蝦醬腩肉煲仔飯蝦醬淡味好容易入口** 蝦醬腩肉煲仔飯,蝦醬味道不會過重,容易入口,腩肉的油脂與米飯融合,應該非常香濃。本人覺得自家製的比佢好食。3. **腐皮卷真係冇得頂,不過仲係配喼汁好味啲** 腐皮卷本身已經很美味,但配上喼汁更能提升風味,酸甜口感讓人胃口大開。4. **薑汁芝麻湯圓總係覺得薑汁湯好,但係因為上得太快,食唔切凍咗** 薑汁芝麻湯圓,薑汁湯暖胃又香甜,但湯圓冷掉後口感可能會變差,建議趁熱享用。5. **滷水蛋好好味又不太鹹好香** 滷水蛋滷得入味,又香而不太鹹,應該是滷得剛剛好。6. **炸鯪魚球好食鯪魚球丸肉鮮味可惜就係冇蜆蚧汁** 炸鯪魚球外脆內嫩,魚肉鮮美,但缺少了蜆蚧汁,店家配豉油,可能會少了一點層次感。不過,魚肉真係好食😋7**雞扎** 朋友好想食雞扎沽清之後突然又有返,我哋已經食得好飽,為咗不令到朋友失望,我哋就再點咗佢,佢用
1. **蝦腸裏便有翠玉瓜皮薄好好食**
2. **蝦醬腩肉煲仔飯蝦醬淡味好容易入口**
3. **腐皮卷真係冇得頂,不過仲係配喼汁好味啲**
5. **滷水蛋好好味又不太鹹好香**
滷水蛋滷得入味,又香而不太鹹,應該是滷得剛剛好。
6. **炸鯪魚球好食鯪魚球丸肉鮮味可惜就係冇蜆蚧汁**
7**雞扎**
朋友好想食雞扎沽清之後突然又有返,我哋已經食得好飽,為咗不令到朋友失望,我哋就再點咗佢,佢用咗粟米仔代替芋頭有豬肚有雞肉同埋魚肚,朋友覺得好食,但係我係鍾意有芋頭嘅,我覺得佢嘅上湯唔夠清甜,令到魚肚唔夠鮮味。 唯一欣賞嘅係佢嘅腐皮係冇炸過和豬肚。
這些點心都讓人垂涎三尺,如果有機會一定要試試!
特別是熱辣辣咁攞出嚟。 仲無加一服務費,茶每位七元。