2017-01-16 234 浏览
三多呢個名,聽過好多次了但屋企附近又無 又唔專登去食今日發現紅磡開左一間,所以即刻入去食了食物既選擇就唔係話好多我諗餐廳本身唔suppose食客坐好耐而且係先付款後取食物本身想食個腸粉 但又驚食唔哂所以剩係叫左個雞髀+爆檸48$ 有一隻炸雞髀同埋爆檸咁老老實實啦 呢個價都唔算係平民但又唔未稱得上貴既雞髀可辣可唔辣 任君選擇大辣中辣小辣 睇你有幾食得辣我唔太食得辣 剩係要小辣但其實小辣都幾辣等左幾分鐘 炸髀就黎到熱辣辣 仲有條竹籤串住 仲有個手套比我 其實都幾細心杯爆檸偏甜d爆珠係蜜糖味 如果無咁甜就更好啦!最後仲有兩個利是封比我不過入面係無錢既!總體黎講 幾好吃 如果平d就更好了!
三多呢個名,聽過好多次了
但屋企附近又無 又唔專登去食
今日發現紅磡開左一間,所以即刻入去食了
食物既選擇就唔係話好多

等左幾分鐘 炸髀就黎到
熱辣辣 仲有條竹籤串住
仲有個手套比我 其實都幾細心

杯爆檸偏甜
d爆珠係蜜糖味 如果無咁甜就更好啦!

最後仲有兩個利是封比我
不過入面係無錢既!

總體黎講 幾好吃 如果平d就更好了!
2017-01-16
下午茶
2017-01-16 1440 浏览
如何健康地吃煎炸食物?🤔這彷彿是個千古難題,炸物和健康就像是兩個死對頭,無法共存。🙄大部分人一聽到「煎炸野」三個字,就認定這些食物對身體無益,多吃有害。😐我和另一個很喜歡吃煎炸食物的朋友在每次點炸物前,都會做好心理準備,未來一星期將會過喉嚨痛的生活。😷我們都是些愛四處覓食的人,口腹之慾大於理智,心有多大,食量就有多大,我們的字典裡沒有「戒口」這兩個字!😎朋友聽說紅磡那邊有間叫「三多炸肶」的店,這間店賣的食物炸得很好吃,尤其是炸肶。🤤身為吃貨的我們怎能錯過?這天下班後我們約定去試,根據地圖,這店是在何文田站和黃埔站之間,我們決定從何文田站出發,走了10分鐘左右便到達三多炸肶。😇店面的上方是圓圓的logo,中間是入口,右邊是餐牌和電視📺,在播放關於食物的影片🎞,左邊看上去是一個雞肶形狀的光管🍗,當我們看到馬路對面有個大雞肶,才發現這原來是投影機。很特別的構思,想出來的人真的很有創意。👍🏻走進店裡,右邊是收銀處,想叫外賣的人也可在這裡點餐和付錢。我們到達時,店裡已經滿座了,還有人在外面等外賣,生意真的很好,看來有不少人都知道這店的存在。我們等了10分鐘左右,終於有位。😛店面積不算大,只能放下

店面積不算大,只能放下幾張桌子。不過三多的定位包括外賣店,很多人不會在餐廳裡進食,所以桌椅少一點沒關係。🙈我們都喜歡小店,加上這店用黃色的燈光💡,又有音樂(我們認得有幾首是鄭秀雯的歌,很港式!)🎶🎵,給人很溫暖的感覺,而且店員很容易就見到我們,不用大聲叫,很適合害羞的人。🤣

桌椅都是很高和用木製成,有點像是外國的酒吧。牆上貼著食物的海報,讓人可預知食物的賣相,這彌補了餐牌上沒食物相片的遺憾。🙃而且它們也很實用,這店的飲品名稱很特別,例如是柯擰,聽上去像是檸茶的朋友,但原來裡面是橙🍊和牛奶🥛,真是長知識了。還有黑牛🐃和金牛🐂,這兩個聽都沒聽過的名字,原來分別是可樂加朱古力雪糕和忌廉汽水加芒果雪糕。😮
餐牌很簡單,令人一目了然,是半張A4紙的大小(打直的A4紙),為了廷長餐牌的壽命,店長把它們過了膠。上面列出了各類食物,包括小食、腸粉、沙津🥗、雞軟骨、沙嗲撈、粉麵飯🍛和飲品。後面的一頁是介紹熱門食物,在食客心大心細時可以參考一下。🤓

我們最後點了7道菜和3杯飲料。😜

食物都是用即棄發泡膠盒盛著,很衛生,食物和盒之間還有張牛油紙隔油,既令食物不會在盒上滑來滑去,亦提升了賣相。我們的餐具是即棄膠叉。🍴

1. 炸墨丸🍡
炸墨丸
$25有13粒,大約$2一粒,算是可以接受。墨丸不算很大,可以整粒放進嘴裡,一入口便嘗到酸汁的味道。酸汁配墨丸,很特別,我還是第一次嘗到,卻也挺合襯。😇咬下去時會感受到反彈,又會有陣陣墨魚香散發出來。雖然是炸的,但不覺得油膩,我們不消一會便把所有墨丸吃光。😌

其實第一眼看到這道菜,完全不會覺得是墨丸,因為印象中墨丸很大,不能整粒放進口裡,要一口口地咬。最欣賞是所有墨丸都沒有燒焦,我們可以很放心地吃,不用擔心有致癌物質。☠️

2. 醬炒雞軟骨
醬炒雞軟骨
在點這道菜前,我們有猶豫過該不該點椒鹽雞軟骨,因為那是餐廳推介的食物,在餐牌上有大拇指👍🏻,但考慮到以往經常吃椒鹽味,卻沒試過醬炒,所以我們決定點醬炒。😙

結果發現這是個很明智的選擇,雞軟骨入口就有一種醬的質感,黏黏的,有點鹹,很香口,我慢慢把外皮咬離軟骨部分,再把皮嚼碎吞下肚,最後才嚼軟骨。😋

溫馨提示:經常咬雞軟骨對牙齒有害,偶爾一次好了。🤠

雞軟骨還有蘿蔔🥕、椰菜和青瓜🥒作配菜,這些蔬菜都很夠鑊氣,又有醬的味道,亦為雞軟骨的賣相加分🤤。

3. 沙嗲豬頸肉撈公仔麵
份量比想像中多,是一整個發泡膠盒的份量,這應該比一個公仔麵多吧!😲我們估計裡面有不止一個麵。我們把沙嗲醬撈勻,儘量令每條麵上都沾有沙嗲醬。🤗味道比想像中淡,我們期望會吃到沙嗲的辣味。當然也有可能是我們太能吃辣,只能說怕辣的人不用擔心,這種辣度9成以上的人可以吃。😃
豬頸肉的最外面很脆,裡面夠軟,與醬料簡直是絕配!還有點點椰菜作裝飾,同時清腸胃。😍我們覺得如果想吃個輕量而又美味的晚餐,可以點這個,有菜有肉又有麵,一次過滿足3個願望3️⃣,而且$45吃一個晚餐也是大部分人能接受的價錢。

4. 炸花枝丸🍢
花枝丸是跟茄汁芡一起上的,不同於茄汁,茄汁芡較稀,味道較淡,不會過分遮掩花枝丸的味道。花枝丸的外皮很脆,每一粒都很大,不能整粒放進口裡,要咬開才行😉。一咬已能嘗到花枝丸獨有的香味,令人忍不住一口一口咬下去,直到所有花枝丸被吃光為止。個人覺得不蘸茄汁芡更好,花枝丸的味道會更純正,而且就這樣吃已經夠味,不用醬汁輔助。當然,喜歡茄汁味或嫌味道不夠的人可繼續用茄汁芡。😁

$45有6粒,平均一粒$7.5🤑,老實說不是人人能負擔,當然黃埔多的是中產階級,有的是錢,$7.5只是小數目,但對遠道而來的我們,其實有點肉赤😔。花枝丸味道是不錯,但如果budget有限的話,可以試店裡其他較抵食的食物,花枝丸可以留待日後錢銀鬆動些才試。

5. 麻辣雞翼尖🐔
麻辣雞翼尖
說是麻辣,其實真的沒想像中辣,只是微辣,相信大部分人都能接受。雞翼尖是冷盤,咬下去即時有種涼浸浸的感覺。🌬我慢慢咬著雞翼尖的各個接駁位,把骨和肉分開,這種滋味,只有愛吃雞翼尖的人才懂得。🙈朋友說吃煎炸食物的同時,最好吃冷盤,這樣不會過分熱氣。感謝這盤雞翼尖,我們吃完炸物後都沒有喉嚨痛,當然有可能是餐廳炸得好,也有可能是我們身體比從前更好了。😎

6. 三多炸雞
三多炸雞肶
這是三多的招牌菜,我們怎能錯過?🤤上菜時已經很興奮,這隻雞肶真的很大!😲一般人吃雞肶是拿著末端的骨吃,這炸肶卻有一條長竹簽貫穿整隻雞肶的長度,莫非要我們拿著竹簽吃?但其實拿著哪裡都可以,不用太執著。餐廳提供了即棄手套,不用怕吃的時候會弄髒手。👍🏻

外皮炸得很香很脆,卻不重油味,亦沒燒焦。吃了幾口皮,轉戰雞肉,很香,很軟,很滑,雞肉的香味完全能發揮出來,吃完後齒頰留香。😌

我們一致同意這雞肶是愛吃雞肶的肥仔會覺得興奮,不特別愛好雞肶的人會開始愛上雞肶。炸肶真是很邪惡,會令人體內脂肪急增,吃完後唯有多做運動去消脂。🏃🏻‍♀️🏃🏻

7. 蒜蓉炒雜菜🥗
蒜蓉炒雜菜
其實泰醬炒雜菜才是餐廳重點推介,但跟選擇雞軟骨一樣,我們決定反其道而行,反正太熱門的食物一定多人吃,知名度一向高,也容易在其他地方吃到,反而少人吃的食物較有新鮮感,也較容易為食客帶來驚喜。🤡再說,如果因為少人吃而不廣為人知,導致其他人也不點,只會形成惡性循環。😕

雜菜裡面有蘿蔔🥕,青瓜🥒和椰菜,其實就是雞軟骨的配菜,不過份量更多。加上醬油一起炒,非常惹味。這菜很夠鑊氣,又夠蒜味,真的很高質。就是因為它,整頓飯突然變得健康起來,而且據說蒜頭有殺菌的功效😚。其實我們還想多點一份的,但最後因為太飽而作罷。經常在外面用餐的人,為健康著想,最好點一下蔬菜。🤗

8. 柯擰
柯擰
在別的地方沒喝過,「柯擰」這名字很搞鬼,看海報介紹發現是orange的諧音。柯擰有鮮橙肉🍊、牛奶🥛,喝下去能感受到沙冰的質感🍧,又有淡淡的橙味和雲呢拿味,再嘗下去其實有點像益力多的味道。喜歡嘗鮮的人,可以試一試這柯擰,真的很特別!👍🏻

9. 紅莓意大利蘇打
紅莓意大利蘇打
朋友喜歡紅色,又喜歡紅莓的味道,所以我們點了這杯飲品。喝下去有紅莓的味道,像是士多啤梨味🍓,但不那麼甜,然後再濃點。同時也會感受到蘇打水在舌頭上的感覺,完全是一種刺激!👅在吃到辣的時候,可以喝一口飲品中和一下,但之前有人告訴我,辣的時候喝蘇打會辣上加辣。不知道了,還是按個人喜好點飲品吧。😂

10. 爆檸水
爆檸水
又是一個很「爆」的名字💣,我們只聽過凍檸水、凍檸茶,可沒聽過甚麼爆檸、爆檸水,根據海報內容,爆檸水是檸水加上蜜糖🍯和爆珠。

第一口喝下去已經很甜,因為我忘了要把蜜糖攪勻。攪勻後,仍是比想像中甜,很怕會得糖尿病🙈。這杯飲品很適合愛吃甜的人,不十分愛甜的人最好跟店員提一下,不要太多蜜糖。🙅🏻

爆珠的外皮很薄,不用咬,只要把爆珠壓向上顎便會爆,然後裡面的汁液會流出來,完全是味蕾的刺激!👅

這爆檸水比其他地方喝到的檸水多了點東西,一開始製作這爆檸的人真的很有心思和創意。👍🏻

埋單$344,平均每人$172,有點貴,但我們前後點了10樣食物和飲品🔟,飽得快要死了😵,這價錢算是可接受。如果在其他地方,$172有這個質素而又吃得飽才怪。😝

在三多炸肶,很容易就會有意外驚喜,食物和飲品聽起來像是在甚麼地方嘗過,但到真正嘗時,又不是那回事。感覺這是間很港式的餐廳,港式食物,港式飲品,港式名字,港式歌曲。作為香港的一分子,一定要捍衛香港的地道食物,不要讓它們消失!🇭🇰
2017-01-14
爆檸水
  • 炸花枝丸
  • 沙嗲豬頸肉撈公仔麵
2017-01-15 175 浏览
點了同行朋友推薦嘅炸脾和炒腸粉。炸脾皮薄香脆,初時以為皮下一定會有好多肥皂,但發現沒有,連食雞不吃皮的我都覺得好吃。而且雞肉入味,可能因為是生炸的原故,所以肉質頗嫩。炒腸粉很香口,很香豉油味,也值得一試。
點了同行朋友推薦嘅炸脾和炒腸粉。
炒腸粉很香口,很香豉油味,也值得一試。
炒腸粉
  • 三多炸脾、豉油皇肉碎炒腸粉
2017-01-09 233 浏览
和朋友走到紅磡逛街,不知不覺都過了晚飯時間,又不見太餓便想吃點熱騰騰的小吃。經過三多,發現雖是炸食物,但店內油煙不大,都算ok,便入內進食。叫了杯柯檸,看似非常有特色,其實飲落似橙汁乳酪。另外不得不提的是雞軟骨,量多,香口,如果想更辣一點可以再加辣粉。而鼓油煎腸粉好正 這個絕對不得不試。沙拉為普通沙拉,一般般。炸雞肶大隻有水準,火喉夠。個人認為這間小店很好,經過紅磡可以一試。

這個絕對不得不試。

沙拉為普通沙拉,一般般。炸雞肶大隻有水準,火喉夠。

個人認為這間小店很好,經過紅磡可以一試。
其他
2017-01-09 222 浏览
聽聞三多既炸雞脾好出名, 但我就無聽過喇.真係見佢係紅磡開左我先識有次放工經過, 見佢新開張派傳單, 望一望炸脾套餐要$48好驚訝只係一隻炸雞脾+一杯爆檸我驚訝原來租金升得咁快, 令到物價都百物騰貴要不是老公想要試下, 我想我這一世都不會試先看看Menu,定價真的太進取, 就算我不叫套餐, 單點炸雞脾成為 $29當然亦有各款不同炸物, 大部份都超過$30, 一份椒鹽雞軟骨已經索價$50.$50係紅磡這個舊社區, 已經可以食得飽飽了.既然唔食過唔心熄, 就試下三多既名物既, 不過無叫套餐,因為這個只係老公既小食, 等一陣會再去其他地方再食午餐由於是生炸, 即由下單後由生雞脾炸到熟. 而不是預先炸一炸, 有客人下單再炸熟. 所以是需時的.店員通知大概要等10分鐘,先到櫃面點餐, 整好後店員會幫忙送上. 大概等了10分鐘就有得食喇, 店方用免洗餐具, 全用發泡膠盒盛載雖然是不環保, 但我明白店方的, 因為請清潔工很難, 亦分分鐘貴過買發泡膠盒的價錢. 明白的店方亦有附送一隻膠手套, 不過雞脾真的真的超熱, 我覺得需要多加一張紙巾包起才行. 不然手會燙傷雖然手沒有燙傷, 我的上下咢都被雞的熱度
聽聞三多既炸雞脾好出名, 但我就無聽過喇.

真係見佢係紅磡開左我先識

有次放工經過, 見佢新開張派傳單, 望一望炸脾套餐要$48
好驚訝
只係一隻炸雞脾+一杯爆檸

我驚訝原來租金升得咁快, 令到物價都百物騰貴

要不是老公想要試下, 我想我這一世都不會試

$50係紅磡這個舊社區, 已經可以食得飽飽了.

店員通知大概要等10分鐘,
三多炸脾

雖然手沒有燙傷, 我的上下咢都被雞的熱度, 燙到甩皮了
大家謹記要小心啊
外皮很脆炸漿很薄, 雞脾已經全熟, 每咬一口肉汁都很澎湃, 不會鞋口的

咸味剛剛好, 如果想要加辣, 每張桌上都有辣粉, 可隨自己口味加添

我跟老公你一口我一口, 不消5分鐘就吃完了, 其實是好味的, 雞肉很嫩滑

但由於價錢太貴了, 真的沒有再幫襯的念頭.
2017-01-07 100 浏览
跟男朋友在紅磡逛完街,想要吃點熱騰騰的小食,就到了這間門口已聞到陣陣香味的雞脾店想要解一下渴的我立刻點了一杯叫「爆檸」的凍飲原來杯底放了一大堆爆珠,飲下去很有口感,而且加上淡淡的檸檬味真的令我暑氣全消然後點了一個炒腸粉,濃濃的鑊氣好吸引,腸粉炒得剛剛好,味道不會淡但也不會濃得吃不下去再點肉粒和蒜頭,令香味更加昇華因男朋友特別喜歡雞軟骨,所以點了個椒鹽雞軟骨有點辣但十分香口,咬下去卜卜脆的而且50元一大碟,性價比高,大讚再來點了個沙拉炸脾,雞脾如手掌般大,有一刻我真的覺得自己會吃不完但最後把整個沙拉和雞脾都吃光,因為雞脾實在太脆太香太美味了最後還有有點不滿足,一定要點一隻滷水雞脾才完美一打開一大陣香煙跑出來,雞脾比手掌還要大,超驚喜的雞脾不但香,肉夠滑,而且熱騰騰的,為這晚畫上一個完美的句號
爆檸
想要解一下渴的我立刻點了一杯叫「爆檸」的凍飲
炒腸粉
再點肉粒和蒜頭,令香味更加昇華
因男朋友特別喜歡雞軟骨,所以點了個椒鹽雞軟骨
有點辣但十分香口,咬下去卜卜脆的
而且50元一大碟,性價比高,大讚
沙拉炸脾
但最後把整個沙拉和雞脾都吃光,因為雞脾實在太脆太香太美味了
最後還有有點不滿足,一定要點一隻滷水雞脾才完美
一打開一大陣香煙跑出來,雞脾比手掌還要大,超驚喜的
雞脾不但香,肉夠滑,而且熱騰騰的,為這晚畫上一個完美的句號
爆檸
沙拉炸脾
2017-01-07 186 浏览
三多很早就聽聞過炸雞等小食好味而出名~今天和朋友路過一起試試~這店內坐位比其他分店較多~ 不用太擔心沒位的情況~當然三多是可以外賣拿住吃的!炸薯皮(薯皇)薯身很脆,最重要是熱辣辣出爐,份量多,很歡吃薯條的人應該知道薯條/皇要好吃~必定要薯身夠熱,鬆軟帶小脆才叫好吃~這間做到~可能因為即叫即炸,很多餐廳是預先整好.炸脾薯仔沙律 其實我是見這間店多炸物,為了健康才叫點沙律中和一下, 薯仔沙律是凍的,薯仔帶有小小硬身粒狀的口感,咬落香甜好味,建議先吃小小熱物暖暖身才吃~不然太凍反而會引致沒胃口.炸脾外身脆,內身軟又是即叫即炸,要親熱吃.招牌菜必試!三多多士 很特別,因為切開後發現內層原來有火腿在內, 吃落去會甜中帶小小咸味(火腿)口感會有小小爽,因為中間夾著火腿,而多士屠數都約4層. 特色小食值得一試麥樂雞當然會對比m記的麥樂雞, 這裡主要是雞肉比較新鮮,肉質上望下去是純白色的,而m記麥樂雞是偏黑色的, 這裡咬落口感相對滑一些和新鮮一些.燒賣方面主要是炸的,炸到金黃色很靚(圖中可見),沒有炸過頭~吃下去很脆口,我和朋友都覺得很好味.炸芝心丸必食! 這是全部人都話好吃之一, 炸得很好~也是金黃

這店內坐位比其他分店較多~ 不用太擔心沒位的情況~

當然三多是可以外賣拿住吃的!
炸薯皮(薯皇)

炸脾薯仔沙律

炸脾外身脆,內身軟又是即叫即炸,要親熱吃.招牌菜必試!
三多多士

因為中間夾著火腿,而多士屠數都約4層. 特色小食值得一試
麥樂雞

燒賣方面
主要是炸的,炸到金黃色很靚(圖中可見),沒有炸過頭~

吃下去很脆口,我和朋友都覺得很好味.
炸芝心丸

必食! 這是全部人都話好吃之一, 炸得很好~也是金黃色

炸到香脆易入口, 唯一小心的是小心芝士過熱

因為餐廳都是即叫即整,所以熱辣辣的.
黑牛為朱古力雪糕+可樂~

算特別飲料可以一試 味道會因撈了朱古力而變得有點特別~

難以用文字形容.!

藍梅soda 就顏色很鮮色~外形比較鮮艷

飲落味道主要為soda水+小小藍梅汁撈成的(個人感覺)
最後啦, 炒腸粉是當天覺得最好吃的食物 小小咸甜帶小辣, 但有朋友說小辣都覺得很辣

所以大家要注意, 很香, 又不會太咸, 辣得來又好味, 一定要試!

不同的三多有不同的風格, 這間上碟很細心, 會用紅色紙包裝一下, 我認為美觀感大增,

也很有吃小食的風味, 食物始終要先滿足了視覺,才會想讓人想去試, 這是這間的優點和特色!
2017-01-07
2017-01-07 117 浏览
紅磡,黃埔區出名多野食。估唔到呢度有出名既三多呢個香辣肉碎炒腸粉,超好食!!!新鮮熱辣,真係夠哂辣味!而且咸淡味適中,腸粉夠滑而且份量多!肉碎同芽菜好夠入味!炸芝心丸,炸得岩岩好,金黃色得黎夠哂熟,入邊既芝士流心得黎唔會太熱,火候控制真係滿分炸薯皮,外皮比起麥當勞既硬身,但我比較喜歡呢個口感。三多炸脾沙律!!!三多最出名既就係雞脾!!!食落真係無得輸!外皮好脆,睇都知好少粉!食落調味好夠,而且好多肉汁每款小食都係即叫即整,上菜速度十分之快,炒腸粉,炸丸5分鐘左右就上左。炸脾同沙律就10-15分鐘左右。而且店內好體貼,食脾會俾手套,又有紙巾任用雖然未食過其他分店,但質素比我預期既好。
紅磡,黃埔區出名多野食。估唔到呢度有出名既三多
炸薯皮,外皮比起麥當勞既硬身,但我比較喜歡呢個口感。
三多炸脾沙律!!!

雖然未食過其他分店,但質素比我預期既好。
  • 三多炸脾
  • 香辣肉碎炒腸粉
2016-12-28 269 浏览
我上個月先第一次初嘗三多,覺得幾好食所以想再試其他野,咁啱今日經開紅磡就走咗去附近三多睇下。叫咗一個椒鹽雞軟骨,醬炒雞軟骨,炸雞翼!三樣都各有特色,所有特色都令你唔想再食🙊先講椒鹽雞軟骨,燶燶地不特止,份量少過荃灣嗰間🙊到醬炒雞軟骨,難食都嘔。又係有少許燶燶地😒炸雞翼,勁燶!唔會再嗌

先講椒鹽雞軟骨,燶燶地不特止,份量少過荃灣嗰間🙊
到醬炒雞軟骨,難食都嘔。又係有少許燶燶地😒
炸雞翼,勁燶!唔會再嗌
20 分钟 (外卖自取)
2016-12-14 452 浏览
三多係九龍越開越多~本應係開心事因為比較方便~唔洗特登再去新界先食到但今次真係勁失望由於食過大埔同旺角店好多次~水準都好高!咁岩今日去紅磡個fd屋企玩~知道又新開左一間~朋友又未試過~梗係諗住買比佢試下啦!叫左總共3樣野~1)三多士 2)炸脾飯 3)炸芝心丸首先, 打開啲盒第1個反應係驚嚇個芝心丸係燶曬!係全深啡黑色!!睇見已經唔想食 張相out左fo我先冇擺上黎!!! 簡直o咀~正常果啲係微微炸~勁大粒!外面少少金黃仲見到白色~係超好食架囉~而呢間呢! 炸到燶曬~縮曬水!個皮又靭又硬又亁想點? 難為我仲係咁同朋友講必推芝心丸直頭想搵窿捐伏! 個3多士係一件西多!!! 唔係咩3多士連切都懶? 人地原本係一粒粒攞去炸呢個係原件上比我仲要係細件好多! 兼好少醬我最無奈就係連我最鍾意既滷水汁飯 個汁都同人地唔同…………旺角鋪係食到我上癮會好掛住……帶有好香甜蜜糖味道既滷水汁而呢度完全係燒味鋪既滷水汁………😧😧😧😧完全2回事黎……點解可以差咁遠??!得1樣值得讚就係炸雞肶真心好食又多汁味道好皮又薄又冇燶……但死啦~如果淨係賣招牌雞肶先好食咁淨係賣雞肶算啦~重點係小吃黎講你地定價算貴~我幫襯既時
三多係九龍越開越多~本應係開心事
因為比較方便~唔洗特登再去新界先食到
但今次真係勁失望

由於食過大埔同旺角店好多次~水準都好高!
咁岩今日去紅磡個fd屋企玩~知道又新開左
一間~朋友又未試過~梗係諗住買比佢試下啦!

叫左總共3樣野~
1)三多士 2)炸脾飯 3)炸芝心丸

首先, 打開啲盒第1個反應係驚嚇

個芝心丸係燶曬!係全深啡黑色!!

睇見已經唔想食

張相out左fo我先冇擺上黎!!! 簡直o咀~

正常果啲係微微炸~勁大粒!
外面少少金黃仲見到白色~係超好食架囉~
而呢間呢! 炸到燶曬~縮曬水!
個皮又靭又硬又亁想點?
難為我仲係咁同朋友講必推芝心丸
直頭想搵窿捐

伏! 個3多士係一件西多!!! 唔係咩3多士
連切都懶? 人地原本係一粒粒攞去炸
呢個係原件上比我仲要係細件好多! 兼好少醬

我最無奈就係連我最鍾意既滷水汁飯
而呢度完全係燒味鋪既滷水汁………😧😧😧😧
完全2回事黎……點解可以差咁遠??!

得1樣值得讚就係炸雞
真心好食又多汁
味道好皮又薄又冇燶……

但死啦~如果淨係賣招牌雞肶先好食
咁淨係賣雞肶算啦~重點係小吃黎講
你地定價算貴~我幫襯既時候仲要係冇乜人
咁都交啲咁既野比人?

今次証明了就算材料1樣 來源1樣
不同分店品質大不同
希望你們會有所改進
縮水西多not切粒三多士
滷水汁飯
三多炸肶
20 分钟 (外卖自取)
三多炸肶
2016-12-12 348 浏览
中午時間到不算太多人環境衛生企理2個人去食左2隻炸脾1份辣炒腸粉和一份炸薯條另外我叫左一杯爆檸雞脾大大隻肉嫩不算油炸粉不厚身如果喜歡辣的可以由中辣開始試辣炒腸粉好好食炸薯條正常算大份總括來說間中放縱一下食盡佢又何妨
中午時間到不算太多人
間中放縱一下食盡佢又何妨
2016-12-12
  • 炒腸粉
2016-12-10 270 浏览
今日終於黎到好出名嘅三多雞髀試下😅當然就要叫佢嘅成名作「三多炸比」,套餐$48 裏面包括一隻熱辣辣嘅三多炸比加辣粉,仲有一杯大大杯嘅爆珠檸檬茶。制作需時差不多20分鐘,但當雞比攞到上台,就知道係值得等的
制作需時差不多20分鐘,但當雞比攞到上台,就知道係值得等的
炸比套餐
炸比套餐
2016-12-10 201 浏览
雞肶係好食既,但要用呢個價錢去食就真係無下次😓!最大單係杯野飲😡飲筒有咁粗得咁粗,冰有咁大粒得咁大粒。大佬呀你收48蚊比真係唔平架⋯!😡😡😡總括黎講呢間野應該係做遊客生意⋯⋯!一定無下次!
外卖自取
2016-12-04 380 浏览
見到sales好落力咁樣推銷佢嘅招牌炸肶。咁就入咗去食呢個三多炸肶。入到去環境乾淨,雖然冇座位冇得坐,但系企喺度有張枱食已經好足夠。枱上面仲有啤牌,辣粉,仲有好體貼嘅紙巾。👍🏼當等得太耐既時候,就可以攞出個啤牌玩一玩。今次叫左{三多炸雞髀}少辣呢個雞髀炸得好香脆,雖然叫左小辣但系冇任何辣粉系上面,但系食得出系有辣味。自己加左辣粉,覺得一啲都唔襯,俾個辣粉祝親添,都系唔加辣粉好啲。點解講呢個炸雞髀系炸物新境界?就系佢炸完之後,仲保持雞肉既肉汁,一食落去一啲都唔鞋,雞肉好鮮嫩,咬落上脆下滑👍🏼。不過炸物始終太熱氣,可以去埋隔離涼茶鋪買涼茶飲。{三多滷水雞髀}雞髀雖大件,但都略貴。呢個滷水雞髀有好多汁,一攞起啲滷水汁不停滴落嚟。滷水入味,不過滷水汁偏甜。
今次叫左{三多炸雞髀}少辣
{三多滷水雞髀}
2016-11-28
2016-12-03 174 浏览
今日咁啱喺facebook見到三多試食video, 好似好吸引,於是去試下。舖頭唔大但都有位坐,每枱仲有啤牌玩,等都唔會咁悶。叫左炸肶,炒腸粉同柯檸。全部都係整叫即整,新鮮熱辣炸肶由開始到食完都仲係熱辣辣辣炸粉薄薄哋,入面啲肉仲好juicy,真正嘅皮脆肉滑炒腸粉味道唔錯,有鑊氣,但冇乜辣味。杯柯檸都幾特別,冇沙冰咁冰,有啲細細粒嘅橙皮好好飲
舖頭唔大但都有位坐,每枱仲有啤牌玩,等都唔會咁悶。
叫左炸肶,炒腸粉同柯檸。
全部都係整叫即整,新鮮熱辣

炸肶由開始到食完都仲係熱辣辣辣
炸粉薄薄哋,入面啲肉仲好juicy,真正嘅皮脆肉滑
炸肶
炒腸粉味道唔錯,有鑊氣,但冇乜辣味。
炒腸粉
杯柯檸都幾特別,冇沙冰咁冰,有啲細細粒嘅橙皮好好飲
2016-12-03
炸肶