2025-05-02
似去左台灣一趟既一鼎火鍋美食一鼎台灣火鍋🍲超大間,門面好光猛好靚;有夾公仔🧸機同自家手搖飲品店。每消費滿指定金額就有得到夾公仔幣,試下運氣睇到夾唔夾到小公仔,d公仔好得意架! [自家手搖飲品🥤]放題火鍋本身已經包含左自家手搖飲品,都幾多款式選擇。我最鍾意飲手打檸檬茶,另外熱情果特飲都幾好飲,兩杯都酸酸地幾好飲。另外雪櫃仲有自家製罐裝茶類飲品🥤,味道清甜。一人一鍋🍲有多款湯底,今次叫咗蕃茄湯底同埋豬骨湯底。兩款味道都非常清新,而且都幾健康。味道相對偏濃郁,好有台灣嘅味道。配料任點任食肉類🥩、海鮮、熟食類都係喺電話落單,基本上點完超快就上菜,非常好👍!必點海蝦及蜆,新鮮、質感彈牙。肉類係廚房即刨,偏偏都超薄身同埋質感嫩滑。其他配料就喺自助區可以自己夾,例如蔬菜類及麵食類(食台灣美食,必食王子麵)DIY 雪糕杯:食完火鍋一定要DIY一杯雪糕比自己,又好玩又好食!雪糕🍦甜甜地,仲可以扭扭雙色,好正😊。
[自家手搖飲品🥤]
一人一鍋🍲