2007-09-28 13 瀏覽
噚日同老婆囡囡入長洲玩,好耐無入,呢度真係好多食,同囡囡東灣游完水,特大炸魚旦.桂花芒果卷,舊式茶樓飲茶,舅仔女朋友係長洲人,舅仔亦專登入一同食晚飯,由佢女朋友帶路,4大1小7個菜有魚蝦蟹賴尿蝦,炒蜆,半隻雞炒通菜3枝大啤4罐汽水3碗飯310蚊飽到上心口兼好味,舅仔女朋友大力推薦呢間甜品屋,橫豎到此一遊試無妨.叫了Creme Brulee,火燄雪山,心太軟同香蕉船,Creme Brulee份量不少但只賣13蚊,兼且好味不嗜甜的我亦覺得好味,火燄雪山跟其他食評所說會關燈淋上Rum酒,囡囡睇得好開心,香蕉船差不多由囡囡全幹掉,最後心太軟出場,跟雲呢拿雪糕,囡囡發揮小宇宙一路食一路話未試清楚個感覺!!食完真係頂到上喉嚨,但真係好好味,一人小店食得出係用心去做下次入一定會再幫襯,臨上船見到碼頭旁邊有即做布拉腸粉,要計劃搵次去長洲小住三兩天