openrice

Follower
Following
Chile Girl
Level 2Hong Kong
Overview
Reviews (9)
Photo (49)
又正又抵食嘅海鮮🦞火鍋
The Cosmopolitan (Tak Shing Street)
2025-09-19
呢個價錢吃到的份量真係抵幫襯過好多次都依然覺得好食😋有6款海鮮,海鮮又新鮮好味龍蝦切開仲識郁🦞啲肉爽口鮮甜鮑魚隻隻新鮮識郁發現唔新鮮都即刻換花甲唔大隻但肉厚又甜唔記得影蝦,又甜又好味食完海鮮再打邊爐花膠仔好正芋頭條好香炸魚皮油條都好味基本上菜式都新鮮打完邊爐吃埋粥底超滿足😌服務又好好👍🏻有求必應時不時又會搞下氣氛或者推介特價海鮮🩵座位安排唔錯,環境乾淨仲要無限時👍🏻依家有啲店舖就算無客夠鐘都會趕人…Read More
龍蝦🦞
鮑兒
花甲
鮑魚
2025-09-17
$291 (Dinner)
為1蚊強詞奪理態度惡劣
馬德里餐廳
2022-09-19
住附近,平時經常會買早餐外賣,前幾日買時,因為套餐有多士,餐廳唔會分開裝,會同其他有汁嘅食物一齊放,平時都覺奇怪(正常都會分開裝及用紙袋),咁為免整淋多士就自己要求分開裝,咁餐廳負責人表示要收1蚊,咁無問題照俾,點知錢照收,結果多士都係放埋其他有汁食物度😓,咁嘛致電餐廳反映,負責人就話可以去攞返個一蚊多收的外賣袋錢。今朝屋企人去買早餐就叫佢攞返1蚊,點知落單時同收銀講,都當聽唔到唔理,到俾錢時再講,對方就好唔鍾意兼態度惡劣唔想俾,仲反指我哋多攞牛油,佢哋都無收錢,仲話一個牛油要收2蚊,其實你俾時可以講要收錢的喎,又無迫你一定要免費俾,依家係你哋做唔到,同顧客講可來退錢,跟住又唔想俾,仲要反口責怪顧客,雖然最後俾返1蚊,但咁的態度,出爾反爾,以後都唔敢幫襯…Read More
KooDaniel black list
2022-12-16
2022-09-16
TakeAway
跑完步吃個Tea
潮福蒸氣火鍋
2019-01-02
跑完小新跑🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️⋯⋯一行人同媽媽👩🏻下午茶😋梗係去食物唔錯的潮福😊☺️當然是不少得最喜歡的鹹菜豬肚,薑汁糕,今日又發現多一款香芋地瓜丸~好味…Read More
+ 8
香芋地瓜丸
2018-12-23
Type of Meal
Tea
最愛的酸菜魚🥰
811 Sichuan Cuisine (Nelson Street)
2019-01-02
冷冷的天氣最好就是吃一鍋熱騰騰的酸菜魚聞到酸酸辣辣的味道零舍開胃🙃滑滑的魚片話咁快就吃曬,如果可以多少少就好😎雖然有大鍋,但又嫌多得滯,唔可以試其他火鍋菜式,所以多幾片就好啦😁今日仲吃左尖椒皮蛋,皮蛋略嫌爽口得滯,較喜歡軟軟那種,有點糖心最好😍另外干撈牛肚,味道好好👍🏻火鍋料大致差不多,好喜歡其中的寬粉🥰吃落有口感😌今日試左個甜品⋯黑糖糍粑⋯煙煙韌韌點少少黑糖,味道多層次,因外皮有點兒脆😋…Read More
+ 4
酸菜魚冷鍋
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Voucher
不錯的酸菜魚😍
2018-11-02
因朋友想吃酸菜魚⋯⋯左揾揾右揾揾⋯終於揾到呢間酸菜魚冷鍋酸菜魚,因為朋友唔舒服⋯走辣,但都唔影響酸菜魚的味道酸菜味濃,魚略嫌多點魚骨😌但都可以接受麻辣雞煲麻辣味香,雞肉滑😋吃完主菜就到打邊爐時間,點了好多個菜有紫薯粉、水魷魚🦑、黑豚肉等等…Read More
+ 8
必食冷鍋酸菜魚
2018-10-31
2018-10-17
Wang Jia Sha
2018-10-18
在又一城尋吃~又想吃酸辣魚⋯⋯⋯滿心歡喜揾到王家沙⋯⋯但實在令人失望⋯⋯酸菜魚~酸菜味道還可以~但魚片就用左冷凍魚塊⋯雖然入口還可以⋯實在搭配唔到酸菜魚的味道不過整體還是可以的蝦🦐醬炒介蘭~~唔算太複雜的菜色~但實在鹹死人⋯個人味道不能作準,但無諗過會將青青的介蘭炒到又黃又軟⋯一啲都唔爽脆到招牌菜蟹粉小籠包⋯⋯有👍🏻應不會太差,雖然皮薄但餡唔靚,味道唔鮮仲有點兒怪味😞蘿蔔絲餡餅⋯⋯都算可以,只是蘿蔔絲太少,皮厚左啲最後是好愛吃的桂花小丸子⋯⋯滿心期待⋯⋯結果太失望⋯主要的丸子幾乎都唔食得,好似煮唔熟咁,一半軟一半硬,忍住吃左大半,諗住同服務員反應一下,都唔係想叫佢賠,點知同第一個講(職位低啲的),佢答我啲丸子出面買返來係咁上下,一直都是咁的質素,不停表示質素就是咁⋯無問題的⋯⋯⋯😓咁我就不再同佢講,諗住揾個高級少少的反應下,起碼下次唔好再俾咁的食物,點知呢個仲好笑,話可能麵粉的問題⋯⋯無事的😰😰跟住走左去⋯真是無語,由頭到尾唔覺佢地有少少歉意⋯⋯只是覺得係顧客有問題⋯⋯食物質素唔得⋯⋯服務員質素一樣有問題,以後都唔會去⋯⋯⋯無必要俾錢買難受…Read More
2018-10-16
$210 (Dinner)
好滿足
Fusing Seafood Reastaurant
2018-10-14
想起火鍋就會諗起正斗⋯一轉涼就要來吃一次除了湯底足料好味,海鮮新鮮當然價格都不平但是可接受而最令人掛住的是新鮮炸出來的⋯⋯⋯⋯⋯⋯登登登登⋯⋯⋯炸嚮鈴⋯⋯熱辣辣⋯⋯脆卜卜最鍾意點沙律醬即食😍😍今日仲吃左兩碟沙律醬平時從來唔食,次次去第二間叫左,就會令我諗起正斗的嚮鈴😋😋另外火鍋湯底好足料好好味今日吃的是莞茜皮蛋湯⋯⋯好多莞茜👍🏻⋯⋯而唔係水汪汪依家推出的海鮮拼盤(六款)都是1位$108,抵食…Read More
熱辣辣炸嚮鈴
2018-10-14
足料酸辣湯
君戶鍋貼大王
2018-08-29
酸辣湯足料,多木耳絲、有豆腐、酸辣味不錯葱油餅唔油啱啱好,是凍左,如果有啲暖就更好仲有栥飯,雖然細細個,但有口感,餡料都唔少,試得過其實仲有豆沙餅等其他食品,應該都唔錯…Read More
酸辣湯
2018-08-27
Delivery
服務員態度極差,服務差,食物差
Dragon Palace Restaurant
2016-12-14
12/12/2016爸爸生日飯本以為$2400全體乳豬宴應不算太差勁,點知除了隻豬叫左脆皮有口感外,其他不是無乜味就是過熟或看似未熟又或是極不新鮮,都算,在深水埗這屬於平價消費的地方,不敢有太高期望。食物難吃都算,點知服務員態度更差,首先叫上菜,原先怕菜一個接一個來得太快,就叫佢可上慢啲,點知等足20分鐘都未上菜,嘛問問啦,結果阿姐就好晦氣答你「隻豬要時間燒的嘛」,嫌你好煩咁,都算,等多陣,結果一來就來幾款包括佔半張枱的乳豬,伊麵同節瓜蒸瑤柱,仲有翅,放滿張枱(張枱細),隻乳豬未斬(原來是給客人玩堂剪),一心諗住快點清左佢就問服務員可否幫手剪,點知P服務員(女人來的)就答「叫我剪要幾舊水的喎」,仲話餐單寫明堂剪即客人自己剪,嘛答佢寫堂剪無話要自己剪亦無寫要另收費,跟住就又話叫我地剪要幾舊水等說話態度語氣非常惡劣,都算,咁唯有自己慢慢吃慢慢剪,因為張枱已無位放,我就同佢講,咁唔好上菜住,正常服務員都會講,其他菜一陣先放上來,個p服務員就跟另一個高一級的K服務員(又是女人)的講,「個客話暫停上菜喎」語氣衰到無人有不得止,仲驚死你無聽到,在隔離大大聲討論,高一級個K服務員竟然黑住塊面講「暫停上菜,一陣唔知可唔可以揾得返張單的喎等說話」,我掛住剪隻豬未來得及反應,我爸一聽到就好嬲咁閙個兩個態度極差的女人(叫佢服務員會影衰其他專業人士),跟住先唔敢再講,之後兩個都唔敢再埋我地張枱。後來因太多菜未吃完嘛叫低級個個P女人來,要兩個外賣盒,跟住個女人就好串咁講要兩蚊一個的,叫你攞就攞啦,個P女人好似前世無講過野,不停講梗係要講啦,係要講的嘛,家姐忍不住叫佢,唔該你態度好啲,個P女人竟然話乜你咁難服侍的,直情想同客吵架,完全不知所謂,仲一路行一路回頭閙簡直不知所謂,直至我地話叫經理來投訴,個個女人先唔敢再出聲,同埋無再出來,所以先無出聲。其實一直都無投訴的意思,只是想開開心心吃餐飯,唔要求好服務,都應有基本的禮貌吧,我付錢來吃飯,唔想做就唔好做,但請不要攞客人來出氣,態度實在太差,當然經理都做不到任何事,但見到此情況,起碼服務的都轉轉較好的態度。呢間已列入黑名單,不會再光顧。想去的請考慮清楚,唔介意受氣的就即管去。…Read More
Like
samurai 多謝嗰 D 工運領袖, 嗰 D 侍應姐姐唔担心搵唔到工, 又唔驚搵少咗錢, 所以唔駛咁落力做工.
2016-12-15
Chile Girl 唔只唔落力,直情係趕客⋯睇到佢地面口感覺自己去幫襯簡直係為難佢地😣
2016-12-17
Lo Kum Wing 初六中咗招,佢地百份百維持特有(衰)服務水平,永不幫襯
2017-02-04
chuwaiin 你可以去福榮街218號美居中心41號A地舖-阿賢麵線。台灣菜館,師傅系台灣人,招牌大腸麵線28元/碗,也有肉燥飯一樣28元/碗,大大碗,價錢實惠,很正宗,很好味,這店内的奶茶一樣精彩,茶味香濃奶味重,甜度啱啱好和店內的冬瓜檸檬茶一樣精湛的*之作,肯定不會令你失望的
2018-01-17
2016-12-12
$200 (Dinner)
Celebration
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice