今朝屋企人去買早餐就叫佢攞返1蚊,點知落單時同收銀講,都當聽唔到唔理,到俾錢時再講,對方就好唔鍾意兼態度惡劣唔想俾,仲反指我哋多攞牛油,佢哋都無收錢,仲話一個牛油要收2蚊,其實你俾時可以講要收錢的喎,又無迫你一定要免費俾,依家係你哋做唔到,同顧客講可來退錢,跟住又唔想俾,仲要反口責怪顧客,雖然最後俾返1蚊,但咁的態度,出爾反爾,以後都唔敢幫襯
住附近,平時經常會買早餐外賣,前幾日買時,因為套餐有多士,餐廳唔會分開裝,會同其他有汁嘅食物一齊放,平時都覺奇怪(正常都會分開裝及用紙袋),咁為免整淋多士就自己要求分開裝,咁餐廳負責人表示要收1蚊,咁無問題照俾,點知錢照收,結果多士都係放埋其他有汁食物度😓,咁嘛致電餐廳反映,負責人就話可以去攞返個一蚊多收的外賣袋錢。
Like
KooDaniel