2019-09-23 1063 views
今年生日撞正中秋節,近近地去澳門兩日一夜, 最後只揾到一間位於美高梅內的【盛事餐廳 ROSSIO】美高梅內的天幕廣場充滿歐洲味道, 另外室內佈樓底超高, 感覺舒服自然。飲品有幾款是免費的, 如果加$88可以有更多選擇,如澳門啤酒.當然先到海鮮區: 有大路的蝦、螺、蟹腳, 因為不是新鮮所以味道不太明顯. 但有生蠔、龍蝦都叫回本之後去日式壽司區, 但是種類都是普通貨, 只有三文魚、熟蝦、腐皮壽司。魚生有三款: 三文魚、吞拿魚及油廿魚. 味道正常, 只少新鮮之後去熱葷區, 選擇不太多有八款,味道同樣平平無奇。但是竟然有豬腳薑, 真係估唔道而且味道都正宗熱葷旁邊有放了燒牛肉、燒羊肉、燒雞。肉質燒太過火, 不太juicy美味, 之後有三文魚, 這個充滿魚油香.之後去了甜品區,  選擇多, 而且細細份可以食多些不同味道, 我最喜歡是朱古力甜品, 不太甜又夠香濃價格: Rossio 周末Lunch $328/位,6歲不用收費,價格都合理 環境:Rossio用餐環境沒有可批評的。食物: 中規中矩

環境:
Rossio用餐環境沒有可批評的。

食物: 中規中矩
2019-09-14
$350 (Lunch)
Celebration
Birthday