Peak season既日子, 幾乎每日都要ot飯. 同事們想食吃什麼, 可惜因為疫情既關係, 冇做晚市. 又想食台灣野, 就去check-in taipei啦!Check-in taipei食物既賣相真係好吸引, 睇下個menu就想每個口味都想要一份🤪好想叫哂全部台式小食呀😩D蛋餅既口味配搭行fusion路線, 日韓泰都有!! 好吸引呀!!🤤仲有台式牛肉麵!! 有唔同既湯底同麵款, 任君選擇!!係芋圓同麻糬呀!!🤩店內既裝修都好正, 霓虹燈既「我愛台妹」同埋「what happens in taipei stays in taipei」, 耐人尋味🤔同事俾drink menu成功吸引叫左呢個手作芋泥牛乳冰! 睇個賣相就覺得好似好milky好rich😍多人既關係, 我地叫左兩款小食. 首先係呢個手繪雙色鹽酥雞! 雙色係指兩款既dip, 兩款都各有特色, 酸酸甜甜好開胃! 鹽酥雞炸得岩岩好, 外層唔會太厚粉, 肉質都算嫩滑😋另一個小食就係呢個粢飯遇上蛋餅. 可能本身一般粢飯, 所以覺得齋蛋餅配埋個sauce就已經足夠. 我揀既main course當然一定係魯(滷)肉飯!! 呢間滷肉既

好想叫哂全部台式小食呀😩

仲有台式牛肉麵!! 有唔同既湯底同麵款, 任君選擇!!

係芋圓同麻糬呀!!🤩

手作芋泥牛乳冰

手繪雙色鹽酥雞

粢飯遇上蛋餅

我揀既main course當然一定係魯(滷)肉飯!! 呢間滷肉既份量比吃什麼既多(當然價錢都唔同啦), 仲有半隻溏心蛋! 假如再流心d就更加正!! 不過都好滿足架喇!!😋

溏心蛋魯肉飯

同事揀左呢個麻婆豆腐鮮蟹肉撈麵. 賣相好似同個menu差dd, 味道就留待下次光臨再匯報啦!🙇🏻‍♀️

麻婆豆腐鮮蟹肉撈麵
2020-06-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
手繪雙色鹽酥雞
粢飯遇上蛋餅