2021-03-31 878 views
📍𝓶𝓸𝓸𝓷𝓸 (深水埗) 深水埗一向都有好多cafe,但係呢間moono就較為特別啦!‼️ 佢係一間Vegan Cafe,主打純素甜品,啱哂對蛋或者奶類製品敏感嘅客人!而且佢係喺合舍入面既cafe,可以順便睇下書同埋睇下d精品,😌 環境亦都好寧靜,可以好舒服咁喺呢度渡過一個下午。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️ 提拉米蘇純素卷蛋糕 🍰𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝚅𝚎𝚐𝚊𝚗 𝚁𝚘𝚕𝚕 𝙲𝚊𝚔𝚎 ($52)卷蛋糕食落既質感會較平時既乾同硬左少少,😚 但係由於中間有好多好軟滑既cream,一齊食就啱啱好!卷蛋糕既tiramisu味好出,但係食落啱啱好,唔會覺得膩,好推介!👍▪️朱古力焦糖撻 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 ($68) 有別於啱啱嘅roll cake,呢個撻嘅味道較為濃郁。🍫 朱古力味道好突出,食落去會較為膩,而撻既中間會有好多焦糖醬,超有驚喜!▪️純素馬卡龍 𝚅𝚎𝚐𝚊𝚗 𝙼𝚊𝚌𝚊𝚛𝚘𝚗𝚜 ($178 6pcs)1盒馬卡龍會有6粒,佢地total有5種味道,分別係海鹽黑朱古力、開心果、黑芝麻、伯爵茶同海鹽柚子。😻 我今次就試左黑芝麻、伯爵茶同海鹽柚子味。Macaron食落外脆內軟,而今多款口
📍𝓶𝓸𝓸𝓷𝓸 (深水埗)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:

1盒馬卡龍會有6粒,佢地total有5種味道,分別係海鹽黑朱古力、開心果、黑芝麻、伯爵茶同海鹽柚子。😻 我今次就試左黑芝麻、伯爵茶同海鹽柚子味。Macaron食落外脆內軟,而今多款口味之中我就最鍾意伯爵茶啦!🍵 食落茶味好濃,而且仲甜度適中!
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍深水埗大南街186號地下合舍內
G/F, 186 Tai Nan Street, Sham Shui Po