2022-10-30 4223 views
坐落於繁忙軒尼詩道 Boire et Manger 由灣仔站B1出口步行約3-5分鐘即到達,位置極方便👍🏻餐廳主打法國菜,環境悠閑舒適,以Tiffany Blue做主調,影相打卡一流。✦ 是日餐湯 - 紅菜頭好濃郁紅菜頭味道,入口好滑身。✦ 新鮮生蠔🦪嚟自美國嘅生蠔,海水味濃郁,配醒神開胃嘅紅酒醋,不錯的!✦ 煙三文魚配柚子醬生牛肉他他經常會食到,但煙三文魚他他第一次試,配清新柚子醬,又係一款開胃前菜。✦ 香煎比目魚呢款係我最喜歡菜式之一,白雪雪嘅魚肉好彈牙,擠少少檸檬汁,更能帶出比目魚嘅鮮味。下面仲鋪滿多款海鮮,有蜆、帶子、魷魚等等,又有薯粒做伴菜,好豐富。✦ 法式油封鴨髀好飽滿嘅油封鴨髀,亦係好喜歡法式名菜之一。鴨髀皮脆肉嫩,表皮鬆脆、皮肉之間的油脂酥香,肉質軟腍。而配菜就係健康藜麥,粒粒藜麥好爽脆。✦ 法式可麗餅甜品當然要食法式可麗餅😍有多款味道可供選擇,有焦糖、蜜糖、朱古力等等。而我哋就揀咗雜莓味,餅皮薄身又帶蛋香味,配埋雜莓,令人簡直難以抗拒!✦ 朱古力心太軟 一切開心太軟,朱古力漿就好似噴泉式湧出嚟,配Movenpick雲呢拿雪糕是絕配。
坐落於繁忙軒尼詩道 Boire et Manger
由灣仔站B1出口步行約3-5分鐘即到達,位置極方便👍🏻

✦ 是日餐湯 - 紅菜頭
好濃郁紅菜頭味道,入口好滑身。

✦ 新鮮生蠔🦪
嚟自美國嘅生蠔,海水味濃郁,配醒神開胃嘅紅酒醋,不錯的!

✦ 煙三文魚配柚子醬

✦ 香煎比目魚