2023-08-11 633 views
為食之友介紹左我去天后金輪天地度搵食,佢激讚依間鐵板燒好食到不得了咁立刻安排訂座啦今次order咗2人份龍蝦餐,額外叫埋瀨尿蝦話係必食推介。事不宜遲立刻講下當日既野食先🔸日本笠貝大大隻原隻笠貝,切片燒出嚟又爽口又香。點少少鹽食提鮮一流🔸北海道元貝配紫菜湯半煎熟個元貝再用新鮮紫菜煮成既湯去燴一燴,張元貝個鮮味帶去另一個層次🔸活伊勢龍蝦師傳將龍蝦啲蝦膏唧哂出嚟煮汁,再撈返落去個龍蝦度煮,真係成個鮮度發揮到極致,肉質爽口彈牙再加埋個汁無得輸師傅之後會攞個頭同殻去煮湯,用鮮甜龍蝦海鮮湯去暖暖胃好滿足🔸瀨尿蝦斑馬瀨尿蝦平時我一啲都唔鍾意食因為覺得佢太腍太散,但鐵板燒既斑馬瀨尿蝦係超級驚喜,啲膏竟然可以做到流心,咬落香口啲膏流到成口都係,好正🤤🔸A5和牛(厚燒)入口油脂感重但唔油膩,好ok加少少wasabi一齊食仲可以平衡返個油脂感炒飯同炒野菜相對地無咁出色,無乜味咁。可能亦因為食太多海鮮太出色,有比較😂食物出色,服務態度良好我諗唔到有唔返轉頭嘅原因勁推薦‼️

🔸日本笠貝
大大隻原隻笠貝,切片燒出嚟又爽口又香。點少少鹽食提鮮一流

🔸北海道元貝配紫菜湯

🔸活伊勢龍蝦
師傅之後會攞個頭同殻去煮湯,用鮮甜龍蝦海鮮湯去暖暖胃好滿足

🔸瀨尿蝦

🔸A5和牛(厚燒)
入口油脂感重但唔油膩,好ok
加少少wasabi一齊食仲可以平衡返個油脂感

食物出色,服務態度良好
我諗唔到有唔返轉頭嘅原因
勁推薦‼️