2020-04-22 853 views
📍 MotorinoBlack series又返黎啦!大家又可以用超優惠價錢試吓Black sheep 旗下嘅美食啦!今日leighleigh去左灣仔船街嘅Motorino食正宗嘅拿玻里pizza-$98(加一)有3個course,好抵呀!有齊starter, pizza同埋甜品。指定左3款Pizza如果唔啱食,仲可以加$88 upgrade Pizza添。-Margherita係傳統嘅意式拿玻里pizza,有番茄醬、Mozzarella、pecorino同basil。一上檯就聞到好香嘅味道!熱辣辣,番茄醬味濃郁,芝士夠拉絲,餅底薄而脆,有少少煙韌,正!-Sorpressata Piccante有辣肉腸,辣椒,Fior di latte, oregano.因為有辣椒的原故,waiter話會有啲辣,可以走辣。我地就嗌左小辣。其實正常辣都唔會好辣,反而係惹味,辣肉腸味親都好正宗,唔錯。-Mixed Green Salad份量十足,好大碗,調味酸酸地,幾開胃,食完感覺清新,但食左半碗就飽飽地-Tiramisu外型上平平庸庸,但食左第一啖好驚喜,好濃郁嘅咖啡味,質感好綿滑,芝士香同rum既ba
📍 Motorino
Margherita

Sorpressata Piccante

Mixed Green Salad

Tiramisu
外型上平平庸庸,但食左第一啖好驚喜,好濃郁嘅咖啡味,質感好綿滑,芝士香同rum既balance拎得好好,食完一舊都覺得唔夠喉

地址: 灣仔船街15號地下📍 Motorino
$120 (Lunch)