2008-09-09 491 views
去了3日2夜 camp,明知那裡既食物只能作飽腹之用,所以都只係o係canteen食了午餐晚餐各一,以及一次bbq。入營第一餐就是由canteen提供食物既bbq。由於大家既食量都難以估計,所以我同另一個負責人寧願訂少d食物,唔夠食既再去canteen,總好過浪費野食。點知一去到d食物真係少到嚇親人。魚蛋縮水到只有大約1cm直徑;雞扒只有一般女生手掌既2/3;蜜糖是勁少且稀既蜜糖水......第二餐已是第二日既午餐。每席5送1湯。湯是冬瓜湯,味道不錯,亦沒有味精。飯是圓圓既珍珠米,當然品質不太好。5送,包括了蒸水蛋、白灼椰菜、甜酸豆腐、咖哩魚蛋蘿蔔豬皮,以及燴薯仔。每人19蚊一餐,早就預料菜式一般。不過,所有食物都是凍的,咖哩已經結埋一舊,椰菜煮完再過一過油搞到成碟都係油,水蛋蒸既時間耐左少少,豆腐聞落有縮味,所以不太滿意。最後的就是第二日既晚餐。由於沒有預訂,所以只能吃當日餐牌上既食物。同朋友share了鹽焗雞套餐。鹽焗雞嚼而無味,菜心老到似咬蔗。三餐總共要100蚊左右。夠平,但難食。

入營第一餐就是由canteen提供食物既bbq。

第二餐已是第二日既午餐。
每席5送1湯。
湯是冬瓜湯,味道不錯,亦沒有味精。
飯是圓圓既珍珠米,當然品質不太好。

最後的就是第二日既晚餐。
由於沒有預訂,所以只能吃當日餐牌上既食物。
同朋友share了鹽焗雞套餐。
鹽焗雞嚼而無味,菜心老到似咬蔗。

三餐總共要100蚊左右。夠平,但難食。