第三站

Station 3 Cafe
同朋友想搵喺旺角搵個靜靜哋嘅地方邊食邊做嘢,咁啱search openrice見到呢間cafe有5折,就立即book位入座。 姐姐同我哋講要折後成張單過$200,跟住一輪咀介紹不同食物,我哋理解成只要叫夠$400就可以啦。結果埋單先知原來dinner set冇折,得小食有半價,而且成張單要過$200覺得介紹唔太清楚,而且Openrice上面嘅description太譁眾取寵食物就不過不失啦,有啲唔錯,有啲就名不乎實,介紹吓先:黑松露意大利飯幾好食,黑松露味濃,而且食落口好creamy,賣相亦幾靚仔煙三文魚磨菇意粉唔好食嘅意粉,一來意粉太乾身,味道亦較淡,唔夠creamy,好似不停放面粉入口咁可人兒花茶跟餐叫咗個茶,個名改得好可愛,但有薄荷葉嘅原故,飲落好似漱口水,感受唔到有幾可人兒黑松露薯條薯條幾大兜,食極都有,但完!全!冇!黑!松!露!味! 普通薯條但有啲黑色點點...不過環境尚算唔錯,唔似一般樓上cafe咁烏煙瘴氣,座位頗為闊落有啲位有電制,亦可以用佢Wi-Fi,用嚟做嘢都合適嘅😄 見佢係黃店,雖然本人支持黃色經濟圈,但黃店都要自強加油,食物要好食先可以繼續營運落去,所以希望呢間餐

食物就不過不失啦,有啲唔錯,有啲就名不乎實,介紹吓先:

黑松露意大利飯
幾好食,黑松露味濃,而且食落口好creamy,賣相亦幾靚仔

煙三文魚磨菇意粉

可人兒花茶

黑松露薯條
薯條幾大兜,食極都有,但完!全!冇!黑!松!露!味!
普通薯條但有啲黑色點點...

有啲位有電制,亦可以用佢Wi-Fi,用嚟做嘢都合適嘅😄

見佢係黃店,雖然本人支持黃色經濟圈,但黃店都要自強加油,食物要好食先可以繼續營運落去,所以希望呢間餐廳能夠努力改善食物質素,先唔會辜負大家嘅支持!