第三站

Station 3 Cafe
有時候約朋友出街真係唔知去邊度好🤪 朋友就提議咗去樓上cafe坐吓,佢話呢間有board game可以玩👯‍♀️又有得食又有得玩好似都唔錯喎👀Cafe位於旺角金雞廣場25樓,景觀都唔錯,室內空間都闊落!啲梳化位坐得幾舒服😺 呢度仲有間房仔可以提供俾一大班人聚會,間房都幾大幾光猛,仲有一排玻璃窗可以望到日落景🌆呢度有最低消費,每位要叫一個晚市套餐。晚市套餐有八款,套餐係連埋$38嘅飲品🤓 如果要田園沙律同蛋糕,可以加多$38!❤️ 意式芝士肉醬闊條麵 $98估唔到都幾大兜喎😲 麵條唔會太淋,肉醬分量都唔少,每條麵都沾到肉醬😛 面頭仲有芝士,有少少拉絲,如果芝士分量再多啲就好啦😆❤️ 墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108呢款意粉有少少酸辣都幾開胃,辣度算輕微,唔太食辣嘅朋友都可以試吓😏 肉丸都幾彈牙,意粉煮得啱啱好😜❤️ 蜜糖雞翼 $52一上枱熱辣辣🔥 雞翼幾大隻,外皮焗得都幾香脆,入面醃得入味,唔會焗得太乾,咬落去有肉汁💦 呢個價錢有六隻雞翼都幾抵食👌🏻❤️松露薯條 $56薯條即叫即炸,分量都係幾多吓!佢哋用咗粗薯條,配埋松露粉好香松露味,好香脆!🍟 可以一邊玩board game一邊食,幾正🤣❤️ 朱古

❤️ 意式芝士肉醬闊條麵 $98

❤️松露薯條 $56
松露薯條

❤️ 朱古力奶昔 +$14 & 芒果乳酪 +$10
朱古力奶昔 & 芒果乳酪
杯朱古力奶昔令我童年回憶返哂嚟,係以前經常飲嘅味道!朱古力味好濃好甜,啱哂我呢啲朱古力控🙌🏻 芒果乳酪就相對清新,甜度無咁高,最重要係佢芒果味唔會好假🥭

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
有時去吓呢啲樓上cafe都唔錯,呢間又有得玩又有得食,啱哂同朋友仔過嚟hea一日!🌞
2021-08-29
$185.9 (Dinner)
蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108雖然話係雜菌但食落係得三色椒為主🫑 而蟹肉既份量都幾慷慨 鋪滿成碟意粉既面頭😍 食落好重忌廉味 而闊條麵都幾掛汁 成碟都好creamy 加上偏大份 食到後期會有啲膩 不過勝在有健康既三色椒同蟹肉平衡一下 整體來講不過不失喇😆評分: 7/10🌟 煙三文魚野菌忌廉闊條麵 $126呢碟意粉份量都係好足料 兩個人share都冇問題 而且煙三文魚同磨菇既份量都幾多 食落啲忌廉帶三文魚香同菇既鮮味 感覺比蟹肉個個忌廉更有層次同冇咁膩 個人鐘意呢款多啲✨評分: 7.5/10🌟沙律&法國朱古力芝士蛋糕 套餐+ $35本身以為加$35係得蛋糕 點知原來有埋沙律🥗 沙律食落幾新鮮 加埋啲麻醬食就更加滋味 而蛋糕就有3種口味揀 今次就揀咗🍫 一黎到已經見到個賣相幾靚 幾有驚喜🤩 食落似慕絲個種質地 好軟滑 而且朱古力粉都幾濃 沾埋cream同朱古力粉就更加好食🤤評分: 8.5/10🌟香蕉朱古力 套餐+ $6每個餐都會送$38既野飲 所以係旺角黎講野食大份又可以坐低玩boardgame係好抵食的 🤣 🍫面頭仲加咗cream 成個賣相好靚 飲落好重🍌味 每一啖都有 感覺有少少蓋過朱古
蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108
評分: 7/10🌟

煙三文魚野菌忌廉闊條麵 $126
評分: 7.5/10🌟

沙律&法國朱古力芝士蛋糕 套餐+ $35
評分: 8.5/10🌟

香蕉朱古力 套餐+ $6
每個餐都會送$38既野飲 所以係旺角黎講野食大份又可以坐低玩boardgame係好抵食的 🤣 🍫面頭仲加咗cream 成個賣相好靚 飲落好重🍌味 每一啖都有 感覺有少少蓋過朱古力本身既味道 整體黎講一般🤧
評分: 6/10🌟

特濃朱古力 套餐+ $6
呢杯係家姐叫既 怕肥既佢走咗cream 仲叫咗少甜😂😂😂 但飲落都好濃郁既朱古力 少甜咗既甜度剛好 更加突出朱古力既香味 怕甜既朋友都可以叫少甜haha😎
評分: 7/10🌟
———————————————————————
第三站 (旺角)
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
香蕉朱古力
特濃朱古力
特濃朱古力
依間cafe環境寬闊,以簡約裝修配搭白色梳化,感覺乾淨又舒適。門口位置仲提供大量board games,好適合想搵地方同朋友傾計或行街行太攰想放鬆一下既你~✨ Lunch Set✧Main Course & Drink✧❀ 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵份量好多!將煙三文魚整成玫瑰花形狀,賣相吸睛。有香濃既忌廉味,配埋沾滿醬汁既雜菌及闊條麵食都唔會太膩❀ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯一上枱聞到好香黑松露味,表面灑上好多芝士碎及香草,配埋好多細細粒既帶子及雜菌,口感豐富,risotto軟硬度適中❀ 田園沙律及蛋糕 (跟餐+$35)沙律菜爽脆又清新,配埋芝麻醬食好開胃。藍莓芝士蛋糕質感幼滑,芝士味香濃,配埋酸酸甜甜既藍莓醬,甜而不膩❀ Oreo曲奇奶昔 (跟餐+$14)奶昔上面仲加左一層厚厚既cream及灑上唔少oreo碎,飲落偏重奶味,有淡淡朱古力香❀ 花茶:神仙 (跟餐+$18)花茶係由茉莉花、檸檬草、杞子及桂圓肉沖泡而成,檸檬草味道好突出,有淡淡茉莉花,感覺似係平時做完spa既飲品,飲落好舒服,亦有解膩之用❀ 特式拼盤叫拼盤可以一次過試晒唔同款既小食~依款拼盤有炸洋蔥圈、芝士波波、雞翼、日式餃

✨ Lunch Set
✧Main Course & Drink✧

❀ 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵

❀ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

❀ 田園沙律及蛋糕 (跟餐+$35)

❀ Oreo曲奇奶昔 (跟餐+$14)

❀ 花茶:神仙 (跟餐+$18)

❀ 特式拼盤
叫拼盤可以一次過試晒唔同款既小食~依款拼盤有炸洋蔥圈、芝士波波、雞翼、日式餃子及咖喱角。當中最中意係蜜糖雞翼及炸洋蔥圈,雞翼外皮煎得香脆,肉質嫩滑,加埋蜜糖香甜可口,而炸洋蔥圈炸皮唔會好厚,仲好香脆,配埋他他醬食更惹味。原本好想食芝士條,點知轉左芝士波波,拉絲效果無咁明顯,但芝士味都夠濃
煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
特式拼盤
Lunch
煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
特式拼盤
  • 神仙
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 特色拼盤
有一種餐廳係食個「回憶」,其中一間就係呢間Station 3,想當年中學聖誕同成班fd一路食,食完就玩boardgame慢慢坐,回憶中啲嘢食都幾大份又可以坐幾耐。今次心血來潮就再嚟食返回憶嘅感覺同味道。環境位置 |環境位置都算方便,喺地鐵站行5分鐘左右到,入到去我見同好耐以前食嘅布置差不多,特別係梳化啊,裝修都差唔多,成個大專回憶返晒嚟😂佢位置都幾多,坐到幾多人,而且有啲大梳化,都叫做坐得幾舒服,放下袋喺梳化都得,同樣地都係有少量board game 喺度,不過我 8點去就見大部分人都係食飯。食物方面|意式芝士焗肉醬闊條麵 $98睇落都幾大份,肉醬幾多,不過芝士覺得可以再多啲黑松露鮮菌燴意大利飯 $122呢個好似比肉醬意粉更加出色同大份,一上到嚟勁香黑松露味,而且味道唔會太鹹,意大利飯嘅軟硬度都OK,主要係幾大份啱幾個人一齊分享。雖然佢帶子唔係大粒嗰種,但佢帶子份量都唔少,整體都可以。 $98炸魚手指、炸帶子、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗款式選擇幾多,樣樣都夠熱,3個人share每人有一樣啱啱好夠分🥰真係超邪惡😹墨西哥雞翼|有6隻,雞肉嫩滑,酸酸辣辣嘅醬汁都幾開胃,平時少啲機會食到呢種味藍莓

食物方面|

意式芝士焗肉醬闊條麵 $98
睇落都幾大份,肉醬幾多,不過芝士覺得可以再多啲

黑松露鮮菌燴意大利飯 $122

黑松露鮮菌燴意大利飯

炸魚手指、炸帶子、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗

特級海鮮拼盤

藍莓乳酪
同平時飲開嘅乳酪差唔多,藍莓味都幾重

熱情果綠茶
檸檬紅茶
黑松露鮮菌燴意大利飯
2021-07-11 1766 views
剛巧去旺角波鞋街買鞋, 再 去今日的餐廳午餐, 喜歡它提供 board game 給客人, 有得食有得玩, 與朋友相聚不錯好去處。西班牙煙鴨胸燴飯 (午餐)$76 $76 ,追加田園沙律及藍莓芝士蛋糕$35 沙律菜新鮮爽脆,伴上胡麻醬, 十分清新, 是滋味的開端。西班牙燴飯十分濕潤,配上惹味番茄醬汁, 加上嫩滑 的鴨, 讓人食指大動。煙三文魚野菌忌廉闊條麵(午餐)$76, 追加田園沙律及芝士蛋糕+$35 捲成一朵的煙三文魚,賣相精緻, 煙韌韌的闊條麵,掛滿稠密忌廉汁, 奶香吸引, 夾合埋野菌粒,口感更加豐富, 令人回味。蜜糖雞翼拼薯條(下午茶)$62 配水蜜桃綠茶 即叫即製的蜜糖雞翼, 上枱時 ,熱呼呼, 香氣十足 ,雞皮掃滿甜香的蜜糖, 配上雞肉嫩滑, 特別惹味, 跟配熱燙燙薯條 ,香脆可口 ,沾上番茄醬, 令人停不下來。飯後甜品,芝士蛋糕,口感紮實, 每口都是我最喜歡的滑溜 芝士, 啖啖窩心。精選咖啡$46、水蜜桃綠茶 雖然沒有漂亮的拉花,入口細味到繞舌的咖啡香, 香滑甘

蜜糖雞翼拼薯條(下午茶)$62 配水蜜桃綠茶

精選咖啡$46、水蜜桃綠茶
雖然沒有漂亮的拉花,入口細味到繞舌的咖啡香, 香滑甘醇, 十分享受。 水蜜桃綠茶, 既有綠茶幽香, 又帶淡淡水蜜桃的果香。

2021-09-13 1 views
Station 3 Cafe位於旺角金雞廣場嘅25樓,座位都係好舒服嘅大梳化,食飯當日雖然係平日,但都有好多人,好熱鬧。煙三文魚野菌忌廉闊條麵 $126闊條麵好有咬口,而且份量十足,煙三文魚同磨菇既份量都幾多唔少,加埋啲忌廉食落好creamy墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108意粉口感軟硬適中,味道都濃郁,配料份量都唔少,啲肉丸大大粒,食落幾惹味又唔算好辣特色拼盤 $128呢度嘅特色拼盤好豐富,有雞翼、日式餃子、洋葱圈、咖喱角等等,份量足夠,食落好香脆可口。今次用餐經驗唔錯,食物份量足夠。呢度仲提供唔同嘅board games 比客人一齊玩,約埋三五知己一齊上嚟食同玩就最岩!💕旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

煙三文魚野菌忌廉闊條麵 $126

墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108

特色拼盤 $128

💕旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
2021-09-10 0 views
早幾日朋友介紹我去呢間cafe,話幾好坐今日放工決定黎試下,之前都比較少聽金雞廣場有餐廳本身都會擔心會唔會中伏,當我入到去既時侯環境比我想像中舒服景觀都唔係正對面樓, 尚算開揚蟹肉雜菌忌廉闊條麵 闊條麵既硬度適中表面既蟹肉十分足料而忌廉同蟹肉都好夾, 味道唔錯黑松露帶子鮮菌意大利飯呢個risotto 一黎果陣既香味已經流口水🤤入面既帶子份量都幾多,唔會食食下得返d飯,不過我就鐘意risotto 硬少少焦糖朱古力外貌唔錯, 上面仲要加了cream, 倍加邪惡,焦糖同朱古力都幾夾我自己就鐘意朱古力既比例濃ddOreo Milk Shake我自己鐘意呢個奶昔多過焦糖朱古力,oreo 同奶呢個配搭係唔會輸既組合如果可以rich 多少少就perfect!朱古力蛋糕上碟時wow一聲好有心思 好靚有啲玫瑰花瓣 又有隻叉喺度好靚喎!朱古力都好rich 紐約芝士蛋糕一樣係好靚 份量適中Cheese 味都好重為呢一餐作一個美好既結尾👌🏻其實餐廳仲有好多board game可以比玩,但由於時間關係都冇時間坐低好好研究見到餐廳入面仲有vip 房, 等疫情完結一定要約班frd一齊黎玩

早幾日朋友介紹我去呢間cafe,話幾好坐
今日放工決定黎試下,
之前都比較少聽金雞廣場有餐廳
本身都會擔心會唔會中伏,
當我入到去既時侯環境比我想像中舒服
景觀都唔係正對面樓, 尚算開揚

闊條麵既硬度適中
表面既蟹肉十分足料
而忌廉同蟹肉都好夾, 味道唔錯

黑松露帶子鮮菌意大利飯
呢個risotto 一黎果陣既香味已經流口水🤤
入面既帶子份量都幾多,
唔會食食下得返d飯,
不過我就鐘意risotto 硬少少

焦糖朱古力
外貌唔錯,
上面仲要加了cream, 倍加邪惡,
焦糖同朱古力都幾夾
我自己就鐘意朱古力既比例濃dd

Oreo Milk Shake
我自己鐘意呢個奶昔多過焦糖朱古力,
oreo 同奶呢個配搭係唔會輸既組合
如果可以rich 多少少就perfect!

朱古力蛋糕

紐約芝士蛋糕
一樣係好靚 份量適中
Cheese 味都好重
為呢一餐作一個美好既結尾👌🏻

其實餐廳仲有好多board game可以比玩,
但由於時間關係都冇時間坐低好好研究
見到餐廳入面仲有vip 房,
等疫情完結一定要約班frd一齊黎玩
  • 黑松露帶子野菌燴意大利飯
[ #caloriefoodie旺角 ]• 第 三 站 •🐿Ocamp季節 接落黎就會有無限reu ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و樓上Cafe不嬲都係唔錯既選擇 又有boardgame玩可以一邊食野飲野 一邊玩 今次又黎發掘樓上Cafe啦第三站地方好大 亦都有長型梳化 方便一大班人食飯-🥘西班牙煙鴨胸燴飯 💰$112味道好特別得意 唔記得係邊度食過 似曾相識既味道煙鴨胸份量多差唔多每一啖都食到 煙燻味道還可以表層有薄芝士 配料有洋蔥同三色椒 唔會單一口感咁寡-🍄黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 💰$122黑松露味尚算濃味 表層都會有灑到一浸薄芝士燴飯口感creamy 帶子望落細細粒 但份量都幾多蘑菇份量都係屬於多 而且口感爽口 令燴飯更多層次 幾得意既係 除咗三色椒 係西班牙燴飯出現既配料都會同黑松露燴飯出現既配料一模一樣 連伴碟都一樣-🥗田園沙律及🍰蛋糕 𝚂𝙴𝚃 (+💰$35)本身想試埋個蛋糕 見單叫都要$32 所以就叫套餐啦田園沙律落咗胡麻醬 有埋蕃茄仔 普普通通啦蛋糕揀咗紐約芝士蛋糕 味道不過不失 真係好想食先試-🍟特濃芝士薯條$48表面有大量芝士 啱啱熱溶既芝士有拉絲效果仲有埋煙肉夾雜係芝士中間 好惹
[ #caloriefoodie旺角 ]

蘑菇份量都係屬於多 而且口感爽口 令燴飯更多層次
幾得意既係 除咗三色椒 係西班牙燴飯出現既配料
都會同黑松露燴飯出現既配料一模一樣 連伴碟都一樣
紐約芝士蛋糕

🥗田園沙律及🍰蛋糕 𝚂𝙴𝚃 (+💰$35)
本身想試埋個蛋糕 見單叫都要$32 所以就叫套餐啦
田園沙律落咗胡麻醬 有埋蕃茄仔 普普通通啦
蛋糕揀咗紐約芝士蛋糕 味道不過不失 真係好想食先試

🍟特濃芝士薯條$48
表面有大量芝士 啱啱熱溶既芝士有拉絲效果
仲有埋煙肉夾雜係芝士中間 好惹味 薯條都係熱辣辣
一定要襯熱食 凍咗既話 芝士就冇咁好食啦
Oreo曲奇奶昔

🍪Oreo曲奇奶昔 💰$56 𝚂𝙴𝚃 (+💰$18)
比想像中重Oreo味 唔會飲落好稀好似奶水
可能係落咗好多球cookie and cream雪糕攪拌而成
星星—蜜桃鮮打沙冰

🍑星星—蜜桃鮮打沙冰 💰$52 𝚂𝙴𝚃 (+💰$14)
又係有塔羅飲品系列既餐廳 忍唔住叫番蜜桃鮮打沙冰
雖然冰感重咗小小 但蜜桃味都濃味既
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
#caloriefoodie #caloriefoodie💛
Oreo曲奇奶昔
2021-09-08 2 views
餐廳環境好大好舒服!墨西哥香辣肉丸燴意粉肉丸都幾有咬口,唔會話太辣,會有啲香料。意粉都好滑,唔會散修修,咬落去都有彈口。而啲醬汁唔會太濃,唔會太結,岩我口味!芝士火腿飛碟想到碟都幾暖既,芝士都唔算太用不過都有好濃嘅芝士味,麵包都唔會太過乾硬。蜜糖芥茉單骨雞翼啱啱先上菜,炸到熱辣辣,出面炸到好鬆脆,裏面啲肉都多汁,點埋啲芥末醬非常之好食!審判飲品充滿塔羅嘅味道,份量仲要好鬼大份添,顏色好特別,裡面其實係青蘋果,菠蘿,薄荷檸檬味果汁沙冰,唔會太甜,有冇去喉嚨舒服晒!啱啱食完濃味既野飲呢杯最好不過!藍莓芝士蛋糕我自己唔鍾意食得太甜,件蛋糕做到啱啱好,唔會太過甜膩,口感都比較綿,當然有好香嘅芝士味啦,藍莓醬都比較豐富!
餐廳環境好大好舒服!

墨西哥香辣肉丸燴意粉

肉丸都幾有咬口,唔會話太辣,會有啲香料。
意粉都好滑,唔會散修修,咬落去都有彈口。
而啲醬汁唔會太濃,唔會太結,岩我口味!

芝士火腿飛碟

蜜糖芥茉單骨雞翼

審判

啱啱食完濃味既野飲呢杯最好不過!

藍莓芝士蛋糕

2021-09-08 2 views
🛤樓上休閒cafe🛤推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍一生人旅程有幾多站?簡單來講係咪只生、老、病、死4個大站?當中大家經歷有幾多喜、怒、哀、樂?人愈大經歷嘅事愈多,學懂珍惜仲要學懂放下。唔知道係咪有天堂、地獄、彩虹橋,唔知道死後展開嘅另一旅程會係點,暫時就去學習點樣活在當下,除咗返工放工、見家人,朋友都要見㗎❣️難得開學前朋友已經幫小朋友買哂書,可以抽時間出嚟見個面,咁就揀個中間位置方便大家~上網搵咗間cafe位於金雞廣場食完仲可以行街,距離中和中心都係幾分鐘路程。店內以白色為主調,單邊大玻璃透光度足夠感覺開揚,睇到附近樓頂同天空。Lunch Set 有Main 同1杯HKD38飲品,加HKD38有沙律同蛋糕。🐚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯HKD86✨上餐時黑松露香氣撲鼻,帶子熟成度剛好,Risotto軟硬度適中,每一啖都食到雜菌~🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵HKD86✨面層蟹肉山丘,配料三色椒新鮮爽脆,闊條麵軟硬度適中。🌙花茶系列:月亮+HKD14✨含有薰衣草、紅玫瑰、茉莉花、檸檬草,有安定情緒、解憂鬱、改善失眠、舒緩頭痛。飲落薰衣草同檸檬草味突出,感覺舒服又解膩。👼🏼塔羅特飲:小天使+HKD18✨荔枝菠蘿鮮
🛤樓上休閒cafe🛤
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

Lunch  Set
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯  &  蟹肉雜菌忌廉闊條麵

🐚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯HKD86

🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵HKD86
✨面層蟹肉山丘,配料三色椒新鮮爽脆,闊條麵軟硬度適中。
月亮
月亮  &  小天使

🌙花茶系列:月亮+HKD14

👼🏼塔羅特飲:小天使+HKD18
✨荔枝菠蘿鮮打沙冰,飲落鮮果味道濃郁,沙冰綿密,清暑佳品!

🥗田園沙律&蛋糕+HKD38
✨帶點冰凍嘅車厘茄同沙律菜新鮮爽脆,配上芝麻醬,一啖接一啖好快就食哂。
Cheesecake
🧀New York/🫐Blueberry
✨兩款cheesecake餅底一樣,分別在於Blueberry醬。擺盤有心思,食落質地較creamy,嗜甜者會喜歡。
特級海鮮拼盤

🌊特級海鮮拼盤HKD98
✨5款炸物,每款有3件!有炸魚手指、炸蝦🍤、炸蟹鉗、炸帶子、炸魷魚圈,感覺豐富。

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❣️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🏠第三站 (旺角)
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
  • 田園沙律
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 芝士蛋糕
2021-09-05 10 views
去親旺角諗唔到食咩就會揾間樓上cafe坐下,可以慢慢坐,同朋友吹成晚水🗣今次呢間cafe都一樣好好坐,仲提供好好多board game添,啱哂成班friend gathering❣️❣️黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122好有驚喜啊🤩飯嘅質地夠粒粒分明,好有口感,個汁好濃好creamy,但一啲都唔漏😋帶子粒同雜菌🍄超足料,食落啖啖都有黑松露香味👍🏻墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116意粉🍝好大份,一上枱有啲驚食唔哂🤨因為係燴意粉,所以比較多汁,加埋配菜嘅紅蘿蔔🥕、洋葱🧅同紅黃椒,食落有啲似羅宋湯🤣肉丸粒粒都好大粒,香草味好濃,同個意粉汁好夾🥰BBQ單骨雞翼 $66特濃芝士薯角 $48去樓上cafe點可以唔叫小食😙單骨雞翼炸得超香脆,可以揸住支骨一啖食哂,方便我呢啲懶人🦴🙌🏻薯角個芝士汁唔係平時出面食黃色嘅車打芝士汁,係類似藍芝士汁,食落好香濃🧀醬汁入面仲有煙肉,配薯角食好快就KO一碟喇🥔榛子朱古力 $44朱古力奶昔 $52每款主食包一杯38蚊或以下飲品,想飲其他特飲可以補差價🍹兩杯朱古力特飲都勁濃朱古力味,尤其奶昔打得好滑🍫🥛兩杯野飲仲有得揀面頭要唔要cream添😆

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122

2021-08-18
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 墨西哥香辣肉丸燴意粉
2021-09-05 5 views
放假同一班黃朋友就最好黎黃店幫襯啦,雖然依家都係只可以坐四個人,但四個人就可以霸咁大張白色梳化,正我哋叫咗兩個餐同埋兩個小食開心share,咁就可以消磨一個下晝,非常抵玩夏日炎炎,嘆番左手邊嘅黃色嘅芒果乳酪$10同右手邊嘅薄荷朱古力$6就真係冇得彈啊,跟餐都係加返差價,分別係$10同埋$6就可以有得飲啦大家都想食闊條麵,咁我哋就叫咗兩個唔同嘅款式呢款就有朵玫瑰花係面,其實係由三文魚整成下面就係好creamy 既闊條麵,非常煙”銀”另一款就有唔少蟹肉,岩哂我呢d懶人麥樂雞炸到個面好脆,配埋蜜糖醬真係食唔停口我哋仲一人加多$35,要左份沙律同蛋糕添,白色既紐約芝士蛋糕同埋黑色既法國朱古力芝士蛋糕
大家都想食闊條麵,咁我哋就叫咗兩個唔同嘅款式
煙三文魚惹菌忌廉會闊條面
呢款就有朵玫瑰花係面,其實係由三文魚整成
下面就係好creamy 既闊條麵,非常煙”銀”
另一款就有唔少蟹肉,岩哂我呢d懶人
蟹肉雜菌忌廉闊條面
麥樂雞炸到個面好脆,配埋蜜糖醬真係食唔停口
香脆麥樂雞塊
BBQ單骨雞翼
2021-08-11
$193 (Lunch)
煙三文魚惹菌忌廉會闊條面
蟹肉雜菌忌廉闊條面
香脆麥樂雞塊
BBQ單骨雞翼
2021-09-04 15 views
基本上次次約朋友出街食飯都係油尖旺,呢區好多餐廳都係限時嘅😩想同朋友傾耐啲都唔得,唯獨樓上cafe真係可以坐耐啲都唔會被趕走👍價錢相對平啲,openrice bk位正價有5折😳又有board game玩,一邊傾一邊玩一邊食都幾舒服架~◾️焗意芝士焗肉醬闊條麵 • $98闊條麵軟硬適中,醬汁偏甜少少,略嫌唔係好夠熱,應該焗嘅時間唔太夠,如果再熱啲會好食好多!◾️黑松露帶子先菌會意大利飯 • $122意大利飯嘅份量勁多🤣🤣🤣口感都幾creamy!!唔錯!◾️蜜糖雞翼 • $52呢款係我幾滿意嘅小食!雞翼焗到層皮有少少脆,再搽上蜜糖~果然雞翼加蜜糖冇得輸,鹹鹹甜甜,做小食一流◾️特濃芝士薯條 • $48芝士汁有少少稀,搞到薯軟身咗少少,整體味道都唔錯嘅◾️朱古力奶昔 • $52其實係沙冰嚟嘅,飲落冇乜冰粒幾滑,再加埋cream喺上面,真係超級邪惡之選🥲

◾️焗意芝士焗肉醬闊條麵 • $98

◾️黑松露帶子先菌會意大利飯 • $122
意大利飯嘅份量勁多🤣🤣🤣口感都幾creamy!!唔錯!

◾️蜜糖雞翼 • $52

◾️特濃芝士薯條 • $48
芝士汁有少少稀,搞到薯軟身咗少少,整體味道都唔錯嘅

◾️朱古力奶昔 • $52