2022-08-04 1517 views
有個best fd同事生日, 起公司附近揀咗間評價高一點的西餐廳lunch同佢慶祝見呢度lunch都有好多選擇, 一於帶佢嚟試試環境都幾外國風, 係坐得舒適嘅, 檯與檯之間會有空間見佢生日, 食好d點咗2份大廚推介的午餐, lunch set都附送是日餐湯 (蘑菇忌廉湯) 或沙律和飲品 (特飲需加錢)餐湯和沙律都無乜特別, 是正常唔難吃的飲品加了不$10換我特飲, 因為實在太熱, 想飲D冰凍超爽口的左: 藍色多瑙河爆珠梳打 (是薄荷檸檬味)右: 蜜桃爆珠梳打杯底有好多爆珠, 我超鐘意呢D口感, 好得意望到2杯嘅漸變顏色, 好似去咗旅行咁, 起lunch來個小break好寫意10oz安格斯肉眼扒配薯條 $208喜歡木板是乾爽不是濕濕的, 而且擺盤也很精美除咗有波浪薯條外, 仲有擺到好似花朵般的烤蔬菜5成熟的肉眼, 生熟度剛好, 切開沒有血水浸出廚師把肉眼扒的表面煎得香香的, 加埋迷迭香做調味, 食的時間帶點香味!厚嫩有肉質感的肉眼, 帶有少少筋, 都屬正常的 (最怕果D用梳打粉醃到無哂肉質同肉味嘅牛扒)我鐘意食食物嘅原味道, 黑椒汁分開上, 配合想蘸嘅時候就蘸而佢嘅黑椒汁唔會好辣, 唔會
見呢度lunch都有好多選擇, 一於帶佢嚟試試
環境都幾外國風, 係坐得舒適嘅, 檯與檯之間會有空間
見佢生日, 食好d
餐湯和沙律都無乜特別, 是正常唔難吃的
左: 藍色多瑙河爆珠梳打 (是薄荷檸檬味)
右: 蜜桃爆珠梳打
杯底有好多爆珠, 我超鐘意呢D口感, 好得意
左: 藍色多瑙河爆珠梳打 右: 蜜桃爆珠梳打
10oz安格斯肉眼扒配薯條 $208
喜歡木板是乾爽不是濕濕的, 而且擺盤也很精美
除咗有波浪薯條外, 仲有擺到好似花朵般的烤蔬菜
5成熟的肉眼, 生熟度剛好, 切開沒有血水浸出
10oz安格斯肉眼扒配薯條
我鐘意食食物嘅原味道, 黑椒汁分開上, 配合想蘸嘅時候就蘸
而佢嘅黑椒汁唔會好辣, 唔會好刺激
另一份主菜
西班牙穀飼橡果黑毛豬
同樣都是有靚靚的烤蔬菜, 配了蒜香蜂蜜燒汁, 蒜味濃, 朋友很喜歡, 我就覺得稍減醬汁會更佳
西班牙穀飼橡果黑毛豬

比肉眼拱薄身點, 質感軟嫩, 都好食
廚師已將黑毛豬扒切4片上碟, 大家都食得方便, 也容易d share
西班牙穀飼橡果黑毛豬
總括來說, 是很抵食的, 可說是抵吃兼大份, 烤蔬菜都吃不下了~
咁近公司, 下次要再帶其他同事來試試!
2022-08-01
$185 (Lunch)
左: 藍色多瑙河爆珠梳打 右: 蜜桃爆珠梳打