本身搵緊公司附近有邊D新餐廳可以試,唔覺意搵到呢間烘焙店,全部都係賣我最愛嘅芋頭乜乜乜!所以食完飯就上去睇下有無得買~店主自己做門面之餘仲要整埋野食真係忙到爆~我地想買芋泥卷,佢就即刻跑入廚房新鮮卷畀我地~個卷側邊睇真係爆曬漿!不過最好味其實係個蛋糕身,唔知係咪新鮮出爐關係,個蛋糕好鬆軟又厚,熱辣辣之餘仲有微甜感覺,無芋泥一樣咁好食!至於芋泥本身同一般芋泥蓉唔同,佢裡面有好多好大粒的芋頭粒仲有少少咸味,咁就唔會好快食滯,加上佢size細細碌價錢仲好平,性價比超高!等緊店主卷嘅時候我已經忍唔住食左另外買的原味芋頭酥,佢都係新鮮出爐,所以熱辣辣芋頭味飄香,問落先知道原來芋頭酥上面的漸變色係老闆精心研製,上面pattern真係好適合打卡呢~咬落去完全feel到佢落左好多芋頭.同芋泥卷唔同,佢個芋蓉相當綿密,由於唔係好甜外面又好酥脆,所以食一粒都唔會好heavy!