之前帶媽媽去咗鮨文 (•ᴥ•)/ 一位難求早咗成一個半月訂先有位 同埋要俾咗訂金先 所以都幾期待去食:3我哋嗰日揀咗$880嘅Omakase 佢包咗:茶碗蒸、四件刺身、七件壽司、迷你雲丹盛(海膽)、手卷、茶碗湯同埋甜品~我印象最深刻嘅係鱈魚白子 因為我本身唔食內臟首次嘗試😗 佢超creamy入口即溶 重點係好彩完全冇我最怕嘅腥味火灸金目鯛魚 好甜身同柔軟 魚皮火灸之後 魚油更加突出 食落去超甘香😋迷你雲丹盛(馬糞海膽) 雖然佢個名叫迷你 但其實份量都幾多 望住師傅拎住板海膽掃落去個海膽杯好治療 內心期盼住佢落多啲落多啲🤪 好彩真係超多海膽~~🧡吉列帆立貝超大粒同鮮甜!食落超滿足(*¯︶¯*)配埋洋蔥青瓜味嘅他他醬好夾🤩八爪魚刺身🐙配埋柚子胡椒一齊食 口感彈牙又多肉汁☺️平貝食落好爽口 青檸汁令佢鮮味更突出~新鮮肥美嘅秋刀魚 魚味重 配埋姜蓉錦上添花😌三文魚子 又甜又爽又新鮮 份量超多!😍生牡丹蝦 超新鮮 而且蝦膏海膽一齊燒好濃味( ´▽`)大拖羅嘅魚餃位 師傳燒熟咗啲筋 令油鮨更重入口好正😚仲有海鰻、海鮮湯、茶碗蒸、鰈魚、魷魚鬚手卷等等(希望我冇記錯啲名🤣)最後以紫薯味同雲尼拿味雪糕做甜

八爪魚刺身🐙配埋柚子胡椒一齊食 口感彈牙又多肉汁☺️

平貝食落好爽口 青檸汁令佢鮮味更突出~

新鮮肥美嘅秋刀魚 魚味重 配埋姜蓉錦上添花😌

三文魚子 又甜又爽又新鮮 份量超多!😍

生牡丹蝦 超新鮮 而且蝦膏海膽一齊燒好濃味( ´▽`)

大拖羅嘅魚餃位 師傳燒熟咗啲筋 令油鮨更重入口好正😚

最後以紫薯味同雲尼拿味雪糕做甜品作結🍠🍨☺️