2019-10-27 215 views
行開旺角諗住到白布街或者黑布街搵食,點知突然間落大驟雨,天氣涼爽喎!經過烏龍燒半開放式格局,估唔到旺角都有得 Chill, 一於坐低食返幾串串燒飲杯嘢等雨停。《脆炸粒粒雞軟骨》串串即時製作要慢慢等,一於叫個小食一邊等一邊傾計,脆薄香口,粒粒雞軟骨有嚼勁。《餐蛋串串》我對面位先生最鍾意就係食午餐肉,今次用餐蛋概念串埋一齊燒好有新意。《鹽燒鯖花魚》我平時不喜歡吃魚,鹽燒鯖花魚就不同了,燒得魚皮非常香脆,灑一點檸檬汁,魚肉冇腥味而且肉嫩多汁。《燒鹿兒島豚肉串》很懷念燒鹿兒島屋台的串燒味道,豚肉串是向他致敬的。《燒3色雞中翼》對面位先生係雞翼怪,燒3色雞中翼啱晒佢胃口,特別是叉燒雞翼。《台式黑椒腸》味道帶甜的台式腸,配上黑椒的香辣,味道更加豐富。《冬菇鹹蛋黃臘腸竹筒飯》很有創意的竹筒飯,如果可以熱啲就更加好啦!冬菇鹹蛋黃有啲食糭嘅影子,臘腸又有啲似煲仔飯,拼在一起就有 fusion 的感覺。《水蜜桃冰沙》因為串燒我哋大部份揀咗小辣,所以叫番杯涼透心的水蜜桃冰沙中和一下,爽呢!《火辣牛丸》真心堅辣,辣椒牛丸辣到噴火。《燒一口魷魚仔》十分香氣撲鼻,好有香港懷舊風味的燒魷魚仔,細路仔跟爸媽去戲院睇戲

《脆炸粒粒雞軟骨》

《餐蛋串串》

《鹽燒鯖花魚》

《燒鹿兒島豚肉串》
很懷念燒鹿兒島屋台的串燒味道,豚肉串是向他致敬的。

《燒3色雞中翼》

《台式黑椒腸》
味道帶甜的台式腸,配上黑椒的香辣,味道更加豐富。

《冬菇鹹蛋黃臘腸竹筒飯》

《水蜜桃冰沙》

《火辣牛丸》
真心堅辣,辣椒牛丸辣到噴火。

《燒一口魷魚仔》
十分香氣撲鼻,好有香港懷舊風味的燒魷魚仔,細路仔跟爸媽去戲院睇戲必有的小食,當年是推車仔檔在門口燒烤的呢!

《日式煉奶燒麻薯》
就當是今晚的甜品,燒麻薯口感非常柔滑軟糯,日式煉奶增加鮮味。

最後仲送埋桃膠糖水滋潤返添!旺角原來都可以咁chill, 天氣再涼啲又來幫襯!

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 餐蛋串串
  • 日式煉奶燒麻糬