2019-11-03 214 views
一年前嚟過烏龍燒,嗰陣有嗰爐可以自己燒,又好玩又好食,仲要醬料阿調味粉有得自己落,不過嗰陣4個人就人均都要$200😯一年後再嚟呢,入座先發現原來依家無得自己燒,變咗係落order就上串燒咁,開頭有啲落空😢雖然係咁,但串燒味道依然!😛同行四個人,大概叫咗12款野食都幾飽肚,仲要人均消費都係$100左右!🤪最驚艷係蒜蓉雜菌,蒜蓉茄子同焦糖香蕉!前兩者都係蒜蓉夠多夠惹味,所以好好味道!後者雖然聽落奇奇怪怪,但佢做到焦糖夠脆又甜甜地,味道好得意!不過有啲串燒又略嫌唔夠味道同乾身咗啲,例如花枝丸同冬菇。但大致上咁嘅價錢咁嘅質素係好不錯的😋

不過有啲串燒又略嫌唔夠味道同乾身咗啲,例如花枝丸同冬菇。

但大致上咁嘅價錢咁嘅質素係好不錯的😋
魚腐串燒
花枝丸
2019-11-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
蒜蓉雜菌
大啡菇
  • 脆脆蜜糖燒香蕉
  • 蒜蓉牛油焗什菌
2019-11-03 75 views
在旺角,吃串燒的好地方都頗多。這晚來到其中一間,吃吃串燒談談天。吃燒物入必點的雞翼很大隻多肉,有蒜蓉、黑椒和蜜糖三種味,我最愛蜜糖,甜甜的和嫩滑的雞肉很配!餐蛋串串竟是玉子燒和午餐肉的組合,玉子燒意外地好吃,蛋味濃濃又鬆軟,吃完馬上想來多一串!燒鵪鶉蛋還是第一次試,小小的一顆很有趣。蒜蓉燒茄子是蒜蓉怪不可錯過的一道,軟淋的茄子吸滿蒜蓉的精華,太香了。羊肉串羊味都頗濃,就是乾了點。芝士丸咬下去爆出香濃的芝士,最適合我這個芝士迷!金菇牛肉卷是經典的選擇,難有不好吃的道理。最期待的當然是汁燒鹿兒島A4和牛,吃下去果然沒有失望,軟中帶點爽口,多汁不肥膩,太好吃!最後點了燒麻糬作結,略嫌硬了點,但是夠特別的。想不到餐廳還會送糖水,很貼心。吃完燒物,來一口水蜜桃沙冰,人生一大樂事!

燒鵪鶉蛋還是第一次試,小小的一顆很有趣。

羊肉串羊味都頗濃,就是乾了點。

芝士丸咬下去爆出香濃的芝士,最適合我這個芝士迷!

金菇牛肉卷是經典的選擇,難有不好吃的道理。

最後點了燒麻糬作結,略嫌硬了點,但是夠特別的。

想不到餐廳還會送糖水,很貼心。

吃完燒物,來一口水蜜桃沙冰,人生一大樂事!
2019-10-27 215 views
行開旺角諗住到白布街或者黑布街搵食,點知突然間落大驟雨,天氣涼爽喎!經過烏龍燒半開放式格局,估唔到旺角都有得 Chill, 一於坐低食返幾串串燒飲杯嘢等雨停。《脆炸粒粒雞軟骨》串串即時製作要慢慢等,一於叫個小食一邊等一邊傾計,脆薄香口,粒粒雞軟骨有嚼勁。《餐蛋串串》我對面位先生最鍾意就係食午餐肉,今次用餐蛋概念串埋一齊燒好有新意。《鹽燒鯖花魚》我平時不喜歡吃魚,鹽燒鯖花魚就不同了,燒得魚皮非常香脆,灑一點檸檬汁,魚肉冇腥味而且肉嫩多汁。《燒鹿兒島豚肉串》很懷念燒鹿兒島屋台的串燒味道,豚肉串是向他致敬的。《燒3色雞中翼》對面位先生係雞翼怪,燒3色雞中翼啱晒佢胃口,特別是叉燒雞翼。《台式黑椒腸》味道帶甜的台式腸,配上黑椒的香辣,味道更加豐富。《冬菇鹹蛋黃臘腸竹筒飯》很有創意的竹筒飯,如果可以熱啲就更加好啦!冬菇鹹蛋黃有啲食糭嘅影子,臘腸又有啲似煲仔飯,拼在一起就有 fusion 的感覺。《水蜜桃冰沙》因為串燒我哋大部份揀咗小辣,所以叫番杯涼透心的水蜜桃冰沙中和一下,爽呢!《火辣牛丸》真心堅辣,辣椒牛丸辣到噴火。《燒一口魷魚仔》十分香氣撲鼻,好有香港懷舊風味的燒魷魚仔,細路仔跟爸媽去戲院睇戲

《脆炸粒粒雞軟骨》

《餐蛋串串》

《鹽燒鯖花魚》

《燒鹿兒島豚肉串》
很懷念燒鹿兒島屋台的串燒味道,豚肉串是向他致敬的。

《燒3色雞中翼》

《台式黑椒腸》
味道帶甜的台式腸,配上黑椒的香辣,味道更加豐富。

《冬菇鹹蛋黃臘腸竹筒飯》

《水蜜桃冰沙》

《火辣牛丸》
真心堅辣,辣椒牛丸辣到噴火。

《燒一口魷魚仔》
十分香氣撲鼻,好有香港懷舊風味的燒魷魚仔,細路仔跟爸媽去戲院睇戲必有的小食,當年是推車仔檔在門口燒烤的呢!

《日式煉奶燒麻薯》
就當是今晚的甜品,燒麻薯口感非常柔滑軟糯,日式煉奶增加鮮味。

最後仲送埋桃膠糖水滋潤返添!旺角原來都可以咁chill, 天氣再涼啲又來幫襯!

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 餐蛋串串
  • 日式煉奶燒麻糬
  • 冬菇咸蛋黃臘腸竹筒飯
  • 燒鹿兒島豚肉串
2019-10-26 41 views
旺角食飯,朋友想食串燒,於是去咗呢間烏龍燒店面不大,但座位好闊,畀咗張4人枱我地整體非常抵食,夠大份,食到飽飽埋單人均$140,宵夜吹水好地方。燒鴨舌同燒雞腎串,燒得好香、色澤極吸引❤︎茴香好重,味道濃又辣辣地,好惹味。燒翠肉瓜同大蘑菇,正正常常。特別喜歡大蘑菇,唔會燒到乾哂,keep到嫩又有汁,不錯。好少見到有紫椎山食!新鮮好靚,好似紫薯咁唔少得燒韮菜。燒黑松露墨魚滑,好彈牙!呢份貴少少,$48全菇牛肉卷蒜蓉燒茄子串蜜糖燒香蕉,仲配咗兩款朱古力醬畀我地點~燒菠蘿,每次食串燒都必食,果澀味幾重
旺角食飯,朋友想食串燒,於是去咗呢間烏龍燒
店面不大,但座位好闊,畀咗張4人枱我地

好少見到有紫椎山食!新鮮好靚,好似紫薯咁

唔少得燒韮菜。

燒黑松露墨魚滑,好彈牙!呢份貴少少,$48

全菇牛肉卷

蒜蓉燒茄子串

蜜糖燒香蕉,仲配咗兩款朱古力醬畀我地點~

燒菠蘿,每次食串燒都必食,果澀味幾重
2019-10-25 151 views
三五好友想喝點小酒、聊點是非,此時燈光微昏暗的平價串燒店絕對是首選,吹著冷氣,酒後吐心聲,好不快活,也許這也是這間烏龍燒的宗旨。烏烏龍龍食串燒,自自在在好逍遙。這種生活態度寫意得像笑傲江湖看著桌上調味料,玫瑰鹽耶,有點品味!食串燒當中必定點的一定是羊肉串,撒上點孜然,剛端上來的時候表面的油還咕嘟的鼓著氣泡,看 著就想趕緊吃上一口。來一客蒜蓉牛油焗雜菌吧,越簡單的,就越難做得好。牛油的香味令菇菌更香,少鹽的牛油味道恰到好處,入口還帶種煉奶味。脆皮滑雞片也是食串燒時經典必選,選擇肥瘦恰當、軟嫩多汁的雞肉,香氣獨特的孜然醃漬去腥後,點綴辣椒粉微微刺激味蕾,入口迷幻的香氣令人為之酥麻。如此皮脆肉嫩的效果,伴上惹味的雞汁,讓人無不啜指回味。一整隻新鮮魷魚,刷上店家特調醬汁,經過炭火烤後,很讚。魷魚鬚的部分烤得較乾但卻很香脆,如果喜歡吃辣再加點辣椒粉慢慢咀嚼鮮甜滋味。稍微提個建議,如果有檸檬汁擠一擠更棒。咸蛋冬菇臘腸竹筒飯是我怎麼也想不明白為什麼會在燒烤店出現的食物,因為出現澱粉類的主食其實對串燒店來說不就很快填飽客人的肚子以致他們點少了串燒嗎?!但是,這道確實是驚喜,每粒飯都沾滿了鹹蛋黃,沙沙的

看著桌上調味料,玫瑰鹽耶,有點品味!

但是,這道確實是驚喜,每粒飯都沾滿了鹹蛋黃,沙沙的口感香得不得了,感覺好像起碼用了兩個鹹蛋黃的份量,咀嚼中又品嘗到臘腸和冬菇的香氣。

日式煉奶燒麻糬是少見的東西,送上來是4塊如棉花糖般的小磚,還伴濃稠煉奶和花生碎。
先沾煉奶嚐一口,再沾花生碎一口吞下,從香甜到香口,完全兩種口味層次的享受。

腐竹糖水冰沙是今天的驚喜,腐竹具有濃郁的豆香味,做成糖水後的味道清甜滋潤,而變成冰沙之後,綿密中帶冰涼,冰涼中帶奶香,真是甜入心呢。

最後完美的點綴是這碗木耳桃膠桂圓糖水,和上面的腐竹糖水冰沙是完成不同的甜品,桃膠有種好像在食啫喱的感覺,搭配桂圓似甜不甜,就算不喜歡吃甜點的男生應該也很喜歡這糖水

吃著串燒,大聲說說笑,樂極無限。這才是正確的生活態度嘛!

2019-10-09
2019-10-17 38 views
今日同朋友岀外吃飯,大家都不想吃太飽,諗住食下野,飲杯野,傾下偈就好,而附近有間串燒,我們就去試下。半開放式,宜家天氣涼左,都不覺太熱。串燒款式頗多,我們就點了串燒必食款。在燒製時會添加孜然粉,如果唔想加,記得落單時說明。雞腎爽口,雞軟骨很脆口,正!牛舌火喉剛剛好,不會燒得過老,肉質亦不韌。這個菇挺不錯,很入味亦爽口茄子🍆必食呀,蒜蓉味太正,同茄子係絕配。菠蘿亦清甜,不是太酸,適合我,又可以消一消滯。雞翼即叫即烤,上枱熱辣辣,肉質嫩滑,調味亦剛好。鴨舌稍嫌調味粉多了少少,有點辣。本身喜歡吃鯖魚,味道都不錯,加上檸檬汁就是最佳食法啦。食串燒,再飲下菊花蜜下一下火就最好不過!最後還有桃膠糖水送,
今日同朋友岀外吃飯,
大家都不想吃太飽,
諗住食下野,飲杯野,傾下偈就好,
而附近有間串燒,
我們就去試下。

半開放式,宜家天氣涼左,都不覺太熱。
串燒款式頗多,我們就點了串燒必食款。
在燒製時會添加孜然粉,如果唔想加,記得落單時說明。

雞腎爽口,雞軟骨很脆口,正!
雞軟骨x2

烤雞腎  x2

牛舌火喉剛剛好,不會燒得過老,肉質亦不韌。
燒牛舌

這個菇挺不錯,很入味亦爽口
蒜蓉牛油焗雜菌

茄子🍆必食呀,蒜蓉味太正,同茄子係絕配。
蒜蓉燒茄子

菠蘿亦清甜,不是太酸,適合我,又可以消一消滯。
烤菠蘿

雞翼即叫即烤,上枱熱辣辣,肉質嫩滑,調味亦剛好。
燒三色雞翼

鴨舌稍嫌調味粉多了少少,有點辣。
燒鴨舌x2

本身喜歡吃鯖魚,味道都不錯,加上檸檬汁就是最佳食法啦。
鹽燒鯖花魚

食串燒,再飲下菊花蜜下一下火就最好不過!
杞子龍眼菊花蜜

最後還有桃膠糖水送,

2019-10-17 140 views
天氣涼涼地好想食燒烤,又好有慾望想食蒜蓉茄子同埋串燒 醒起朋友推介話有間係旺角幾唔錯嘅燒烤 即刻去食-烏龍燒店內環境不錯,坐位舒適,冷氣充足 而且好通風 食完出黎唔會成陣味相片幾吸引價錢唔貴宵夜仲有折蒜蓉燒茄子串 超正 超多蒜仲可以食埋皮燒原隻生蠔 蠔好肥美 配埋蒜同少少辣椒真係好夾 完全沒有腥味燒原隻扇貝都好大粒 好足料 睇返d相都分泌緊口水金菇牛肉卷 牛肉唔會燒到好老幾唔錯 不過重點係個汁 淡淡嘅咸味燒汁好好味 燒四季豆 有孜然少少辣粉 調味恰到好處鹿兒島縣A4和牛 入口溶化 真係同係日本食嘅一樣 唔會燒得太老 油花充足 必吃之選鐵板汁煎鰻魚 鰻魚冇骨唔會腥而且啖啖肉 仲有鐵板一直熱著 擺左一陣食都仲暖 紫芋甘薯餅 外脆內軟 係紫薯入面有粒粒栗子 食到天然嘅紫薯甜味 非常合襯Hoegaarden生啤 大大杯先六十幾蚊 抵最後店主仲送左個紅棗龍眼燉桃膠糖水 即刻下火
相片幾吸引

2019-10-17
Type of Meal
Dinner
2019-10-06 14 views
今日同大女晚餐,佢提議食串燒,好呀!呢度好多選擇,自稱好肚餓嘅佢係咁剔,都叫咗唔少嘢店員收點菜紙時問我哋要大,中,定小辣,我哋揀咗小辣, 所以每碟都有少少辣,好惹味呀燒韮菜,燒得又唔會乾喎,唔錯。大蘑菇,好貼心提供刀叉畀我哋切,阿女好識做切咗一半畀我, 心已經甜曬燒三式雞中翼,三種唔同味道,香噴噴,皮脆肉嫩一口甜薯串,日本番薯片,好鍾意食甜薯,用串燒方法,甜之中更加上焦香蒜蓉燒茄子,上面佈滿蒜蓉,好香極品黑豚肉片,切得好薄,好嫩脆皮燒滑雞片,雞片確實嫩滑台式蒜味腸,黑椒腸,串燒必食日式煉奶燒麻薯,煙煙靭靭, 伴有煉奶同花生碎。仲叫咗雞髀菇,鹿兒島豚肉串,好滿足。最後仲免費附送桃膠糖水,滋潤有益地方雖然唔係好大,但夠開揚, 大開中門,唔會話食到成身一陣串燒味
今日同大女晚餐,佢提議食串燒,好呀!

呢度好多選擇,自稱好肚餓嘅佢係咁剔,都叫咗唔少嘢

燒韮菜,燒得又唔會乾喎,唔錯。

燒三式雞中翼,三種唔同味道,香噴噴,皮脆肉嫩

蒜蓉燒茄子,上面佈滿蒜蓉,好香

極品黑豚肉片,切得好薄,好嫩

脆皮燒滑雞片,雞片確實嫩滑

台式蒜味腸,黑椒腸,串燒必食

日式煉奶燒麻薯,煙煙靭靭, 伴有煉奶同花生碎。

仲叫咗雞髀菇,鹿兒島豚肉串,
好滿足。

最後仲免費附送桃膠糖水,滋潤有益

2019-09-26
  • 燒韮菜
2019-10-02 8 views
心血來潮突然間想食串燒喺旺角行咗好多個圈都搵唔到一間稍為啱心水但竟然可以喺旺角火車站附近搵到一排食店,遠處已經聞到BBQ嘅香味。然後入去坐低就叫嘢食每張落班只都有好多選擇好多款式海鮮蔬菜肉類應有盡有存在梗係醒下胃,叫咗個麻辣豬耳同埋海蜇等左唔夠10分鐘已經有串燒上枱蔬菜方面有四季豆翠玉瓜同埋韭菜鹹味同埋辣度都10分適中,入口仍然好多蔬菜嘅水份。呢間食店唯一嘅特別就係佢有竹筒飯食完全係意料之外嘅事情,鹹蛋臘味竹筒飯味道亦都10分可口。海鮮方面我哋叫咗鮑魚同埋燒魷魚鮑魚配埋佢豐富嘅蒜蓉簡直可以落單多次亦都好友鮮味,相信控制火候嘅廚師經驗豐富,魷魚大個一隻手掌,食落口完全唔會有燒焦同埋乾燥嘅感覺。水準之上的食物
心血來潮突然間想食串燒
喺旺角行咗好多個圈都搵唔到一間稍為啱心水

然後入去坐低就叫嘢食
每張落班只都有好多選擇好多款式
海鮮蔬菜肉類應有盡有
存在梗係醒下胃,叫咗個麻辣豬耳同埋海蜇
等左唔夠10分鐘已經有串燒上枱
蔬菜方面有四季豆翠玉瓜同埋韭菜
鹹味同埋辣度都10分適中,入口仍然好多蔬菜嘅水份。

呢間食店唯一嘅特別就係佢有竹筒飯食
完全係意料之外嘅事情,鹹蛋臘味竹筒飯味道亦都10分可口。

海鮮方面我哋叫咗鮑魚同埋燒魷魚
鮑魚配埋佢豐富嘅蒜蓉簡直可以落單多次
2019-09-30 8 views
店舖位於旺角洗衣街附近,係出名既宵夜一條街,黎既時候人唔算太多,所以食得好舒服既。三味燒雞翼必點,燒得皮脆肉嫩岩岩好,拎上黎嘅時候雞皮仲標緊油,非常鮮美呀。其次係燒大磨菇,燒完後封鎖住肉汁,一切開即爆汁,juicy到一個點,encore之選。大大條燒饅魚只係40幾蚊咋,配埋竹筒飯一齊食一流,鰻魚肉嫩滑易入口,醬汁惹味;咸蛋竹筒飯口感豐富,皇牌抵食。總結黎講係一間抵食夾大件既串燒店,有機會會再黎!!

總結黎講係一間抵食夾大件既串燒店,有機會會再黎!!
  • 蝦米菜甫肉鬆竹筒飯
2019-09-27 11 views
串燒店喺香港越開越多, 朋友一直都有介紹呢間烏龍燒 串燒店, 終於有機會可以試下! 串燒既香味太吸引, 同埋好多選擇, 食左好多野. 天氣咁熱, 我地叫左涼食既前菜。燒韭菜, 燒四季豆同燒翠玉瓜真係好好食,最怕燒得好乾, 好彩冇,火喉岩岩好唔會老,食落爽脆!一d都唔會乾, 仲好有水份!超好食! 第一次見燒墨魚滑, 好特別, 煎好一塊既, 好食! 蒜蓉牛油焗什菌, 見到立即點, 到邊見到都要點下, 推介👍🏻最後仲叫左個竹筒飯, 好好笑,.又幾好食wo. 好滿足又好開心的一晚, 下次會再黎
天氣咁熱, 我地叫左涼食既前菜。
第一次見燒墨魚滑, 好特別, 煎好一塊既, 好食!
最後仲叫左個竹筒飯, 好好笑,.又幾好食wo.
好滿足又好開心的一晚, 下次會再黎
2019-09-25 19 views
今天放工約了一班很耐沒有見的朋友到旺角食飯,想了很久都不知道吃什麼。最後決定去烏龍燒食串燒。一大班人最適合就是食串燒,每個人都可以點自己喜歡的,份量也不多, 10分好。首先,我們點了幾個前菜,辣辣的10分開胃。另外我們還點了墨魚餅十分之但我彈牙和很香我最喜歡這道菜。而他們的雙重芝心丸和一般街外的不同芝士味很香很龍100分。當然不少得他們最出名的雞扒十分之滑一點都不鞋。當晚環境了很多不同的東西,我們個個都十分之滿意,很飽很開心地離開了。如果下次一大班人去食飯我一定會再返嚟食架!

2019-09-19
Type of Meal
Dinner
2019-09-14 20 views
烏龍燒位於旺中帶靜的白布街,開放式的環境,不怕餐後弄得一身燒烤味。這裡的佈置簡約隨性,愈夜愈多顧客來光顧,談天說地吃吃串燒,喝喝酒,多寫意。至於服務方面,也很滿意。原隻新鮮魷魚 $39.5/隻 想不到這隻新鮮魷魚是如此肥厚,質地有彈性,沒有腥味。汁燒鹿兒島縣A4和牛 伴喜瑪拉雅山岩鹽 $68.5 四塊和牛牛味頗濃,入口輕軟,令人回味。皇牌燒牛舌 $35.5/串 牛舌質地質爽實,沒有一般牛舌的羶味。惹味黑松露墨魚滑 $48墨魚滑彈牙,有墨魚味,黑松露味很濃。日式煉奶燒麻糬 $22燒甜美菠蘿 $19菠蘿甜而不酸,可以開胃解滯。蒜蓉燒茄子串$15.5 有重重的茄子香味,配搭了香濃的蒜蓉,絕對是廉價美食。桃膠糖水結帳前送上滋潤的桃膠丶木耳和紅棗糖水,十分貼心。這家烏龍燒的出品,總是把食物燒得剛好,不會過焦,而食物品質和調味方面也有水準,值得支持!
原隻新鮮魷魚 $39.5/隻
想不到這隻新鮮魷魚是如此肥厚,質地有彈性,沒有腥味。
汁燒鹿兒島縣A4和牛 伴喜瑪拉雅山岩鹽 $68.5
四塊和牛牛味頗濃,入口輕軟,令人回味。
皇牌燒牛舌 $35.5/串
牛舌質地質爽實,沒有一般牛舌的羶味。
惹味黑松露墨魚滑 $48
墨魚滑彈牙,有墨魚味,黑松露味很濃。
日式煉奶燒麻糬 $22
燒甜美菠蘿 $19
菠蘿甜而不酸,可以開胃解滯。
蒜蓉燒茄子串$15.5
有重重的茄子香味,配搭了香濃的蒜蓉,絕對是廉價美食。

桃膠糖水
結帳前送上滋潤的桃膠丶木耳和紅棗糖水,十分貼心。
  • 汁燒鹿兒島縣A4和牛
  • 原隻新鮮魷魚
  • 蒜蓉茄子串
  • 燒菠蘿
2019-09-13 33 views
這家店鋪可能會有點陌生 但開了好一段時間來到晚飯時間 又不太肚餓就想起食串燒😝最近食多了串燒 深圳就食得多了 這次去旺角這食街有很多不同類型的店鋪 總會找到想食的我們很快就入座及點餐 食物也很快地送到🤤·麻吉年糕燒 HKD$19.5·燒原隻生蠔(3隻) HKD$58·汁燒鹿兒島縣A4和牛 HKD$68.5·燒孜然羊肉串 HKD$28·脆炸粒粒雞軟骨 HKD$28·鐵板汁煎鰻魚 HKD$48.5·水蜜桃沙冰 HKD$29食材挻新鮮 和牛很嫰口 意想不到地好味道呢🥰通常食和牛也是煎/做火鍋 用燒的方式就很少另外饅魚用鐵板上可以保持溫度 挻不錯的感覺價錢不過不失 不知道大家又會喜歡食串燒麼?

這家店鋪可能會有點陌生 但開了好一段時間

·水蜜桃沙冰 HKD$29

食材挻新鮮 和牛很嫰口 意想不到地好味道呢🥰
通常食和牛也是煎/做火鍋 用燒的方式就很少
另外饅魚用鐵板上可以保持溫度 挻不錯的感覺
價錢不過不失 不知道大家又會喜歡食串燒麼?

2019-09-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2019-09-11 361 views
旺角行完街,朋友突然間口痕想食串燒,就諗起之前經過好多次旺角黑布街有幾間串燒店,所以就決定食串燒。烏龍燒餐廳位於旺角東站附近的地舖,在白布街街口旁邊,而且招牌也挺搶眼,很容易就會找到。佢張菜單亦係落單紙真係好多選擇,而且每樣都好吸引,因為價錢真係唔貴,我們兩個女生叫左好多串食。肉食類✔️👍🏻汁燒鹿兒島縣A4和牛 - 好Juice,好香牛味,必食第一位!✔️金茹肥牛卷- 真係好好味,燒得剛剛好,佢有自家製醬油,點一點就perfect ✔️雞翼有三種味,但味道可以更入味一點,因為覺得蒜蓉比較淡✔️燒牛舌-好厚切,好有驚喜,願本以為係好薄好細塊。✔️台灣腸✔️墨魚丸兩者都燒到外皮好脆,內部好香,好好味!蔬菜類我們亦都叫左好多蔬菜類✔️大啡菇 - 好大隻,有刀比你切,醬料加咗落去好好味✔️烤韭菜都幾好食,燒韮菜最怕燒得太乾,呢度嘅火喉剛好,韮菜食落爽脆。✔️茄子🍆我好想佢有燒成條茄士,因為三小舊唔係好夠喉😂去到最後,餐廳非常貼心,額外附送桃膠龍眼木耳杞子糖水。食完一輪燒物,再食返碗糖水潤返,熱氣全消。我們食到好飽,每人先係200有找,而且好高質,係香港串燒來說,絕對係好平,同埋香港串燒店已經算少,所以佢真係超值

肉食類

✔️雞翼有三種味,但味道可以更入味一點,因為覺得蒜蓉比較淡

✔️燒牛舌-好厚切,好有驚喜,願本以為係好薄好細塊。

✔️台灣腸
✔️墨魚丸
兩者都燒到外皮好脆,內部好香,好好味!

蔬菜類
我們亦都叫左好多蔬菜類

✔️大啡菇 - 好大隻,有刀比你切,醬料加咗落去好好味

✔️茄子🍆
我好想佢有燒成條茄士,因為三小舊唔係好夠喉😂

我們食到好飽,每人先係200有找,而且好高質,係香港串燒來說,絕對係好平,同埋香港串燒店已經算少,所以佢真係超值。

2019-09-05
  • 燒韮菜