最近搵到呢間上環浪漫🌹餐廳 ,嚟到氣氛真係好好,環境精緻,音樂好聽舒服,人流唔算好多,可以寧靜地享用晚餐,非常啱情侶或者節日慶祝🍾️Tasting Menu嘅每一道菜式都值得試試!無論麵包🥖、餐前小食(魚子醬刺身)、主菜(豬、牛、魚)、海膽意粉、甜品(四款精緻朱古力小餅乾)、Free Flow Red/ White Wine🍷🥂都好出色!— Tasting Menu —▪️Parker house全自家制麵包🥖,口感鬆軟,餐廳店員仲會特別講解🧈係用咗黑蒜白豉油製成。▪️鰤魚刺身配魚子醬Cavier禮盒真係好正好高質,配有柚子醬汁👅 味道好清新。▪️生牛他他配煙燻梭子魚煙燻梭子魚同生牛肉呢個組合層次豐富,而且整到好似一件件迷你小蛋糕🧁咁,非常特別!▪️ 雅支竹忌廉湯之前從來都無聽過/飲過呢個湯,但係食得出用咗真材實料熬煮而成,味道非常濃郁。💭▪️紅鯛魚配蕃茄羅勒紅鯛魚煎得脆卜卜,底下嘅蕃茄羅勒🌿湯酸酸甜甜,味道好開胃。🤤▪️海膽青芒果紅蝦意粉意粉🍝口感食得出係手工意粉,海膽勁creamy飽滿,非常好食。😋▪️US Prime Rib 呢個牛扒我俾滿分💯,而且醬汁配搭都好獨特,店員有講解話用咗西米,去提升

— Tasting Menu —

▪️Parker house

▪️鰤魚刺身配魚子醬

▪️生牛他他配煙燻梭子魚

▪️ 雅支竹忌廉湯

▪️紅鯛魚配蕃茄羅勒

▪️海膽青芒果紅蝦意粉

▪️US Prime Rib
呢個牛扒我俾滿分💯,而且醬汁配搭都好獨特,店員有講解話用咗西米,去提升口感!😍

▪️ 65度伊比利亞黑毛豬
黑毛豬腩肉勁好食,係高級版嘅燒腩仔,肉質鮮美滋味,咬到中間嘅腩肉中會覺得豐腴!🤩

▪️ 四式甜品🍧🍮
擺盤超靚!!!