2018-09-08 207 views
放工同朋友gathering, 見平時大排長龍的He She Eat居然不用排(可能是時間尚早6:10PM) ,而朋友一直好想嘗試下He She Eat既鹹食,所以就決定食!我們兩個女生,因為見好多野都好想食,結果眼闊肚窄,叫左好多野食。1. 帶子青蘋果焦糖合桃子蜜糖芥末沙律$95好清新的沙律,帶子煎得剛好又大粒,青蘋果本身已經好香,配上蜜糖芥末,又甜又香,令人好開胃!2. 蟹肉蕃茄牛油果沙律 $95好特別的沙律,我覺得係絕對的皇牌! 蟹肉的份量比想像中多,加上底層的滿滿嘅牛油果mix黑松露,好清新開胃的配搭! 沙律有4塊小多士比你揸變成牛油果多士,不過如果小多士的分量可以再多點就好了,因為好味到停唔到口!3. 墨魚汁魷魚扁意粉 $108平時好怕意粉會好乾身,但HE SHE EAT的意粉不會太乾身,黑魚汁的味道好夠濃,而且好足料,有好多魷魚。不過整體有啲辣(特別食到底),因為朋友唔食得太辣,如果可以點不同辣的程度就好了。不過我自己本身好中意食辣,所以就覺得剛剛好,我食曬成碟!4. 燒豬肋排 $108又有驚喜之一,豬肋骨不得了,因為肉好嫩好好食,而且好易切開,加上甜甜酸酸的醬汁很開胃,整

1. 帶子青蘋果焦糖合桃子蜜糖芥末沙律$95
帶子青蘋果焦糖合桃子蜜糖芥末沙律

2. 蟹肉蕃茄牛油果沙律 $95
好特別的沙律,我覺得係絕對的皇牌!
蟹肉蕃茄牛油果沙律

3. 墨魚汁魷魚扁意粉 $108
墨魚汁魷魚扁意粉

4. 燒豬肋排 $108
又有驚喜之一,豬肋骨不得了,因為肉好嫩好好食,而且好易切開,加上甜甜酸酸的醬汁很開胃,整體很驚喜!
配菜薯條炸得很香脆,份量好多,是很值得點的!
燒豬肋排

5. 牛油果乳酪沙冰 $45
好多餐廳有牛油果乳酪沙冰飲,見到有我必點!
沙冰的質地好smooth,好明顯係用左成個新鮮的牛油果打成,
加上酸酸甜甜嘅乳酪配落濃濃的牛油果,又解渴,又唔覺得甜膩。
牛油果乳酪沙冰

6. 士多啤梨藍莓窩夫 $58
來到He She Eat點可以唔叫甜品,由於太飽,所以我們Share一份士多啤梨藍莓窩夫。大大塊的窩夫附上一小球雪糕和蜜糖醬。再配上鮮果-士多啤梨藍莓,不過可能雪糕係面,令到窩夫脆度不夠,比較像麵包的口感,不過都非常美味。
士多啤梨藍莓窩夫

總而言之,He She Eat無論係鹹食同甜品都好出色,難怪會成日大排出龍。
而且,本人好喜歡它的餐廳設計,雲石的台好MODERN,影食物相的時候都特別靚,好適合朋友聊天食飯的好地方。
帶子青蘋果焦糖合桃子蜜糖芥末沙律
蟹肉蕃茄牛油果沙律