2022-04-24 967 views
成日聽屋企人講一鍋堂有幾抵食,有幾高質,今次終於到我去一鍋堂食火鍋啦🤩 由於今次是第一次嚟,我同朋友就決定叫個屬於中等價位$178的特選安格斯牛(set B)100分鐘午市火鍋放題,見個餐牌有美國安格斯牛,又有西班牙栗飼豬肉同紐西蘭羊捲肉,再有幾款牛同特色食物可以揀,未食先興奮🤭 仲有好多款湯底可以揀,有成16款咁多,三心兩意之下就加咗少少錢叫咗鴛鴦鍋,揀咗藥膳同番茄,藥膳湯底有台灣的感覺,唔會好重藥材味但又食很出係養生鍋,而個番茄湯底都好正,都係俾多$50, 好抵。食放題就係要全部食物都要叫下,同埋個重點係肉肉肉🤩 全部肉個色澤好靚而肥瘦都好平均,好有肉味,睇一睇都知唔係平價貨。除高質肉之外,我最鐘意食佢個准山同蟹籽手打蝦滑,前者唔係邊度都有很叫,後者就夠彈牙。另外,仲有自助區,包括醬料,飲品,熱食,其他火鍋配料,菜,選擇夠多元化。最驚喜係有羽衣甘藍, 貴價菜啊!!!除咗食物之外,我好鐘意餐廳的坐位安排,張枱夠大,卡位坐很好舒服。我亦都好鐘意用QR code 落單,唔使等職員來,而上菜有速度,保證食放題會食到飽,同埋職員會放一樽高湯係枱,可以隨時自己加湯,唔使等,非常有效率,非常自助

美國安格斯牛
牛脷心托
西班牙栗飼豬肉

除咗食物之外,我好鐘意餐廳的坐位安排,張枱夠大,卡位坐很好舒服。我亦都好鐘意用QR code 落單,唔使等職員來,而上菜有速度,保證食放題會食到飽,同埋職員會放一樽高湯係枱,可以隨時自己加湯,唔使等,非常有效率,非常自助,100分鐘係好夠食,讚!!!!
蟹籽手打蝦滑
2022-04-23
$200 (Lunch)
美國安格斯牛
牛脷心托