2022-06-09
馬六平時我放lunch都成日揀佢,因為份量多質素又好,今次等我又試埋西環呢間分店質素如何先~~呢間店比灣仔大好多,裝修都好有特色!巴東牛肉班蘭椰漿飯:係一款辛辣嘅肉類料理,佢哋嘅牛肉用咗十多款嘅香料,加埋辣椒同椰奶一齊燉煮,一放入口就食到有辣椒勁度,仲有各種香料混合而成嘅香味,亦會食到嫩滑牛肉入口即化嘅口感,多款味道口感匯聚一齊,配埋充滿椰香嘅椰漿飯,就更加有東南亞嘅特色。新加坡咸蛋黃魚皮:新加坡一大特色小食,用充滿咸香嘅咸蛋黃醬包裹住香脆可口嘅魚皮,為魚皮多添上一份濃烈咸蛋黃嘅咸香味,同魚皮本身好夾。美祿哥斯拉:喺經已好濃郁香甜嘅美祿上面加配美祿嘅香脆波波,可以有效為其增添香脆嘅口感。馬六無骨海南雞唎沙米線:海南雞用嘅係龍崗雞,呢啲雞嘅黃油較多,肉質較嫩滑香濃,餐廳嘅雞仲環係走地雞,所以雞嘅肉質和油脂比例好均勻。呢度嘅喇沙用新加坡華人嘅方式煮,所以味道較其他地方嘅喇沙會較濃嘅椰香。斑蘭咖央多士:多士香脆,加埋用咗斑蘭葉、椰漿、鴨蛋或雞蛋、砂糖和牛油等材料隔水加熱撈勻所做成嘅斑蘭咖央醬,食落有椰香同斑蘭嘅獨特香味,亦有香甜嘅味道,令人一食上癮。
呢間店比灣仔大好多,裝修都好有特色!
巴東牛肉班蘭椰漿飯: