2020-02-20 628 views
就快新年 又係日日都大魚大肉嘅日子 呢日同朋友嚟到灣仔揾食 附近嘅老土齋同素食buffet都唔係我地杯茶 最後揀左成日經過但無食過嘅bread and beast 半開放設計 以為得酒飲(因為次次經過都係5pm happy hour時段) 原來午市有Light嘅午餐選擇 坐半開放位真心幾舒服 我就睇中左 Avo Shoom Bowl $78 牛油果 温泉蛋 同飯 east meet West 配搭 飯底用左三款米 糙米 紅米 白飯 所以係比想像中飽肚 鐘意佢唔會好多汁濕淋淋咁 間中仲食到爆汁提子粒 成個set都好健康 朋友揀左Ur Veggie Welcome $88 個包烘到微暖 入面塞滿晒菜絲 調味唔多 夠清新 最鐘意係加$22/$32/$42 就可以配腐乳蓮藕片/Lennon Fries/椰菜仔 配飲品,腐乳甜甜地蓮藕切到好薄好脆,Lennon Fries個汁係加左小丸子醬温泉蛋,酸酸甜甜,兩款都好好食🤤🤤🤤!

我就睇中左 Avo Shoom Bowl $78

$120 (Lunch)