2018-06-24 60 views
慶祝朋友大日子,決定要食好嘢😍傳聞呢個食海膽為主,就訂左呢間,一黎就要點海膽杯menu .有詳細解釋,跟住黎食冇錯👍👍一上枱就雙眼發光,服務員細心提醒唔使沾豉油芥末同唔好掛住影相擺禁耐 🤣🤣 太了解我地 先講海膽,第一啖要連埋塊魚干片一齊食,脆魚干襯托海膽啖啖鮮味,入口即溶😋😋食第二三四五六七八九十層, 魚子/蟹肉/拖羅蓉都很有鮮味,同有特別海葡萄; 海膽有三層,越食越濃味,味覺大享受😋😋另一個必食係呢個:海膽燒岩蠔,有齊喜歡嘅多宝:蠔,海膽,芝士。 我都鍾意分開黎食😂😂 海膽繼續入口即溶有鮮味,隻蠔燒完,加埋沙律醬都仲帶有海水味同滑滑的,唔似其他店燒到乾唒水 😋😋我地再點其他小食,(兩位女生食完一碟飯/麵唔使食其他嘢😂)用脆魚干片代替塊紫菜,上面有三文魚碎同蟹籽堆,正吖!特別的fusion 菜,下次少啲沙律醬會好啲😅😅 再點個特色海膽火焰卷,一上菜店員都講解點樣開火,我地等睇表演🤣🤣 燒完就變暖暖壽司,上面除左眼見蟹籽,海膽同芝士,仲有帶子😍😍😍但加洲卷舊飯有啲大,好朋友就決定幫我處理😂最後點左兩個甜品 (女人胃唔同啲),呢間真係行創意料理路線,楊枝柑露沙律,好清新!!有蘋果絲,芒
慶祝朋友大日子,決定要食好嘢😍

傳聞呢個食海膽為主,就訂左呢間,一黎就要點海膽杯

menu .有詳細解釋,跟住黎食冇錯👍👍

另一個必食係呢個:

我地再點其他小食,(兩位女生食完一碟飯/麵唔使食其他嘢😂)

但加洲卷舊飯有啲大,好朋友就決定幫我處理😂

最後點左兩個甜品 (女人胃唔同啲),呢間真係行創意料理路線,楊枝柑露沙律,好清新!!有蘋果絲,芒果,大彈牙西米,連個碗都襯埋,好清新同好岩夏天食 👍👍

最最最最後:海膽雪糕
又咸又甜想點?決定要點黎試下,一食落去,唔識形容😂😂 似食拖肥糖嘅咸,但又有牛奶嘅甜,食到最尾似食好立克禁樣,好特別同滿足左我好奇心😏😏

今餐好滿足,替朋友開心之餘,又可以一餐食到高質海膽,蠔同帶子,正吖 😋😋😋😋😋

最後有其中一幅靚油畫

Type of Meal