2022-09-20 811 views
前幾日去咗位於中環嘅呢一間正宗意大利餐廳食晚飯。第一個印象就係覺得佢真係超級難搵,行左幾條街,來回行左幾次都完全搵唔到,原來係因為間餐廳個門面係寫住art gallery,如果下次你哋去就可以醒啲啦!入到去環境幾好,真係非常Private,一班朋友去食飯啱晒。食物感覺非常正宗,意大利人煮嘅意大利菜,食到嘅carbonara唔喺香港好creamy and cheesy嗰種,而係用蛋黃醬!不過前菜同主菜嘅味道就OK啦,個人認為冇乜特別。廚師非常talkative,一路煮嘢食都會一路介紹我哋食嘅嘢,同埋話我地知平時食到嘅港式意大利嘢係有幾唔authentic. 最後就係甜品,平時唔鍾意食甜品嘅我竟然好鍾意佢呢個黑森林蛋糕。一來鍾意佢完全唔甜,二來我親眼見到佢倒咗成支紅酒落去,一路食會一路飲醉,好啱我style😝😝