2019-04-22 400 views
今日係至愛嘅生日🎉🎊🎂⋯⋯就㩒去open rice 睇吓天后區有乜好地方同另一半浪漫吓啦!😍😍咦,又俾我揾到間海景餐廳叫a la umai, 都唔識點讀...😅😅但見氣氛,環境及食評都唔錯,經open rice 訂位重有8折優惠!即刻唔執輸,襟入去訂位啦⋯⋯點知㩒唔到,好鬼失望!🙄🙄跟住打去a la umai 餐廳問個明白啦,原來每晚只得6位quota. 在失望之餘,個經理就介紹話.....如果即時免費join member都可以獲全單8折優惠!!!我聽左之後緊係唔執輸booked 番兩位啦。當晚同女朋友途經樓下,非常隱蔽,門口窄窄,唔係好吸引,搭lift 上25 樓入到餐廳,先發覺眼前一亮,居高臨下,對正會展,唸吓睇煙花都唔錯。坐低點左兩位套餐,頭盤每日唔同,今晚係日式饑煮飽魚,餐湯各一,蟹肉龍蝦湯及鮮𧐢湯,主菜龍蝦伴黑鱈魚及美國肉眼扒,賣相,味道生熟適中,另外叫左2set 生𧐢$118 三隻,埋單全單8折,$1,000蚊有找,超值!!一定會介紹D Friend 黎試吓!👍🍾🥂
2019-03-13