The Market

2020-09-18 1179 views
提早兩星期訂台,要先交$400 按金準時6點30分入座,今次同維記合作我哋枱既位置比較入,行得遠少少一坐低已經有一盤凍海鮮係枱再加兩隻杯做記念品咁當然其實呢一盤海鮮都係出邊可以夾嘅食物我覺得可以唔需要放一盤係枱感覺好似冇咁新鮮龍蝦嘗算大隻,不過凍龍蝦都唔會抱有太大期望反而帆立貝刺身 有驚喜 大粒厚身 煎鵝肝算薄身,煎牛仔柳不錯 夠林蟹粥較咸但有蟹味每次行出去都會聽到廚師哥哥大嗌有喇沙面食,湯底唔算話十分之濃,反而個豆卜有驚喜,索晒啲汁冷盤只係拎左少少 煙三文魚同粉紅色個舊肉十分咸反而沙律就幾好食今日燉湯係椰子煲雞,唔算十分濃,但buffet質素黎講就ok啦!衛生程度尚算可以,大部份都有蓋封住,亦會要求食客戴口罩先出去攞嘢食,期間我見到有位先生唔記得咗戴口罩,職員都有上前勸喻帶返口罩。飲品隨左餐茶之外,出面自助飲品區亦有橙汁,西柚汁,檸檬茶甜品部分我唔食榴連 真係扣左少少分😜大部份都係榴槤甜品只有少部份係冇榴槤嘅甜品所以我都冇食唯一有食嘅就係呢個Godiva 雪糕👍🏻濃厚朱古力👍🏻👍🏻👍🏻今次我哋有東亞理工個張信用卡,所以有85折據我所知除咗呢張信用卡之外冇其他有優惠折左都要約$670一
提早兩星期訂台,要先交$400 按金
準時6點30分入座,今次同維記合作

我哋枱既位置比較入,行得遠少少
一坐低已經有一盤凍海鮮係枱
再加兩隻杯做記念品

咁當然其實呢一盤海鮮都係出邊可以夾嘅食物
我覺得可以唔需要放一盤係枱感覺好似冇咁新鮮

龍蝦嘗算大隻,不過凍龍蝦都唔會抱有太大期望

反而帆立貝刺身 有驚喜 大粒厚身

煎鵝肝算薄身,煎牛仔柳不錯 夠林

蟹粥較咸但有蟹味

冷盤只係拎左少少 煙三文魚同粉紅色個舊肉十分咸
反而沙律就幾好食

飲品
隨左餐茶之外,出面自助飲品區亦有橙汁,西柚汁,檸檬茶

甜品部分
我唔食榴連 真係扣左少少分😜