2017-12-14 284 views
最近食得太多韓國日本野食,食到有啲膩,屋企最近又食唔到住家飯,所以好想揀d餐廳偏中式而且可以同白飯一齊食於是同朋友約左去lee間潮州菜既餐廳,去到已經覺得裝修好特別,因為一去到餐廳係商場內比較開揚,唔似好似一般餐廳有牆包住覺得局促入到去侍應即刻放低兩碟仔小菜,然後比menu我地揀晚餐食咩同一般潮州菜一樣,餐廳小菜會有酸菜不過唔太多餐廳會放多於一道小菜,例如腰果白飯魚,白飯魚仲係啱啱炸脆,成碟熱上,暫時印象幾良好lee碟滷水鵝肉拼盤用黎撈飯真係一流,所有材料都好入味,尤其係我超鍾意食滷水鵝肉,睇色澤都知道煮左好耐好入味,而且肉幾嫩同埋熱上,至少清左一半黎送飯然後就到我地今日既主菜豆醬焗田園春雞一睇已經好去撼,熱辣辣全雞上煲,豆醬隻味道幾特別,好重薯仔味侍應仲會幫我地剪埋隻雞,雞肉都一樣好嫩好入味,送飯一流最後我地坐左好耐傾計都無趕我地走,總的來說,lee餐係一餐價錢客觀又可以坐低傾計既好餐廳

入到去侍應即刻放低兩碟仔小菜,然後比menu我地揀晚餐食咩

酸菜

同一般潮州菜一樣,餐廳小菜會有酸菜

腰果白飯魚

滷水鵝肉拼盤

然後就到我地今日既主菜

豆醬焗田園春雞

侍應仲會幫我地剪埋隻雞,雞肉都一樣好嫩好入味,送飯一流

2017-11-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
酸菜
腰果白飯魚