2019-08-22 653 views
星期五除咗去蘭桂坊之外,梗係去中環搵吓嘢食啦,同朋友喺蘭桂坊附近一條斜路上面見到呢間幾有氣氛嘅酒吧餐廳試吓。到去呢度嘅裝修好特別主要都係橙色同埋有唔同種燈組成,感覺真係幾有摩洛哥風,唔知以為自己去咗中東。一入到黎店員就問我地有冇食開佢哋嘅阿拉伯菜,諗下真係好似冇試過非常之期待由於我哋唔飲酒所以叫咗fruit Prunch ,比較鍾意唔會太甜,有淡淡的果香。另外都叫咗杯香蕉奶昔,好重香蕉味真係用香蕉落去打,如果唔飲酒嘅話呢兩杯嘢飲都係一個好嘅選擇。錢財方面我哋就叫咗個chicken with bread ,邊有啲薯蓉中間呢就有雞肉粒,一定要配上佢哋特製嘅辣椒醬,然之後就會放喺類似pita bread 入邊包住嚟食,個包我就幾鍾意食la有兩款嘅一款就係麥, 重麥香。另外我哋都叫咗個沙律,沙律油黑醋同埋芝士組成,最鍾意佢哋配搭左無花果有成四粒,口感額外之豐富。主食方面我哋就叫左羊肉 ,店員極力推介呢個羊,佢哋話呢個係招牌菜嚟嘅,羊肉好彩唔算太so因為我本身係唔係幾鍾意食羊肉嘅。羊肉都煮得好琳入邊仲有配左薯仔同埋紅蘿蔔。最後我哋就叫咗個藜物配蔬菜湯,禮物平時比較少係屋企食得,相對上比白飯健康好

最後我哋就叫咗個藜物配蔬菜湯,
禮物平時比較少係屋企食得,相對上比白飯健康好多,又會吸收少啲澱粉質,呢度配上番茄湯,酸甜甜咁又開胃味道又夾