2019-12-29 2299 views
禾輂果陣都一路有幫襯架!宜家搬左黎石門,睇下有無好大分別先!如果單睇室內裝修,佢就真係幾值得加分既,因為佢真係將本身位於禾輂果度,大排檔既環境及風味,完全搬左過黎,連地板都係用返果度既設計!餐牌方面就好似無咩改動,選擇都係咁多,就連一d非常招牌既招牌菜都一路保留住,價錢都無太大既改動,都算係咁了!招牌菜一號,呢個都真係必食,佢就係招牌 Wasabi 手撕雞!呢個手撕雞堅好食,食落陣陣 Wasabi 味,入面既配料包括青瓜絲及蟹籽都搞拌曬一齊,口感爽口又好味,岩曬一枱人 share 食架!大排檔必食菜式 2號,炸蠔餅!宜家市面上既炸蠔餅真係唔係度度都好食,因為除左技術及火喉,有一個炸蠔餅既重重重點係!一定要用上鴨蛋去炸!如果用雞蛋就變得唔好食了呢個蠔餅就一定係用左鴨蛋去做,所以外層既脆口及香口程度都極就,外脆內軟,外面既炸漿又唔厚,入面有蔥花,差唔多每啖都食到蠔仔肉,非常好味其實佢呢間大排檔都好有潮州打冷既感覺,呢度都有潮州打冷鹵水野食架,今晚我地高揀左個招牌鹵水鵝,呢個係例牌既大小黎,其實份量都幾多,雖然鵝既下面亦其實係有豆腐放底,不過佢既件數才都夠多而且肉質比較豐富,唔係剩係得肥膏,

而且肉質比較豐富,唔係剩係得肥膏,食起嚟陣陣嘅滷水香味,再加埋辣椒油,真係好出色

炸大腸,可能唔係人人都鍾意食,但係鍾意食香口野嘅,就一定鍾意,因為佢真係有種好特別,非常獨特嘅味道,可能你會覺得佢係臭,但係其實佢真係好香,外脆內軟,嗰種香口嘅程度,令你非常滿足

望落好似乳豬皮咁樣,食落真係好脆口,淡淡甘香油脂喺晒你個口腔入邊,真係非常滿足

食完咁多肉類嘅嘢,食返條菜,平衡下先,佢係馬拉盞炒通菜,都炒得幾好食喎,因為味道夠香濃,有少少香辣既感覺,非常開胃

呢碟炒飯真係唔野少,因為佢嘅份量非常多,非常有驚喜,你見到佢入面嘅配料配菜份量都唔少,非常足料㗎,而且食起上嚟好有鑊氣,呢個係幾出色嘅炒飯!鹹魚雞粒炒飯, $58 ,大大碟!

最後,呢一道菜叫十三香炸蝦!亦係今晚最貴嘅一道菜,價值$164 ,不過如果只係單單睇個名,發現個名同個賣相,完全係兩回事!

嘩,你睇吓佢啲辣椒幾澎湃!原來呢一個菜係用左十三種香料製成,當中嘅蝦雖然唔係完全經過炸香,但係每隻都非常大隻及新鮮,食起嚟,香辣嘅果種感覺,再配埋彈牙大大隻既蝦肉,其實都真係幾好食!

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)