2021-11-16 580 views
彩嘅沾麵可能係全香港最好食嘅,我選擇咗蝦湯,非常濃郁,最正嘅係啲拉麵,佢有幾款口味俾你選擇 ,我選擇咗胡椒味嘅拉麵,第一次食嘅時候,覺得好似胡椒味嗰款公仔麵😅,越食越上癮,因為佢會令到食每一啖都有蝦嘅濃郁味再加上胡椒嘅辛辣味,比起小麥味嘅拉麵多一份刺激,好正好夾。我坐嘅位置係喺煮麵嗰個煲後面,其實我一坐低就已經聞到一陣味,覺得好奇怪,呢陣味正常情況下唔會係一間餐廳度出現,呢陣味就係公廁嘅味道😅,但係四周又冇廁所,點解會有依陣味,我嘗試將隻味拆解,應該係煮麵嗰煲水嘅鹼水味,加埋唔知咩嘢香料嘅味,變成好似公廁嘅味🤣所以喺度食麵都有少少挑戰,希望可以將來改變一下。
蝦沾麵
蝦沾麵