2020-02-18
Japanese🇯🇵 Kuromon Aquatic❤️ Oishiiii..而且非常時期,旅行最好可免則免。但又心思思想起旅行 點算❓日本🇯🇵 貴為港人熱愛旅行地之一,想在洗港能一解思鄉之苦❓近近地係尖沙咀就有日本水產吃了。黑門市場既地道特色小食🍢、和牛🐮、海鮮水產、刺身壽司🍣、各種時令食材,都一定令人好回味吧。呢間黑門水產 就正正全部食材都採購自日本🇯🇵,真正新鮮空運到港啊!餐廳風格真係好和式🥢,全店餐桌都係木系制。用餐環境舒適寬敞,播著日式輕快歌曲,飲杯sake🍶 微昏狀態 感覺真像身處日本呢。ll:✨刺身6盛 $298✨活鮑魚刺身 $98✨黑門令蟹味噌甲羅燒 $72✨極上大漁貝燒 $88✨黑門令大漁脆脆包 $88✨煙燻三文魚活火山 $98ll:✨海底之心 $62✨巨峰乳酸 $58樣樣菜式都好吸引,先來刺身6盛:帆立貝`三文魚`吞拿魚`海膽`油甘魚等等,咁多款式中 最愛帆立貝呢,新鮮肥美又鮮甜。而鮑魚刺身🐚,平時在居酒屋🏮 都很少吃到,在水產店冰鎮後很爽呢。磯燒水產都一定不能少吧。蟹味噌甲羅燒🦀 蟹膏味超濃郁,蘸點梳打餅吃 很滋味呢。而極上大漁貝燒,有海膽`帆立貝`大蝦,新鮮 連湯
l[菜式]l:
✨煙燻三文魚活火山 $98
l[特飲]l:
✨海底之心 $62
✨巨峰乳酸 $58
大漁脆脆包🥖,用上烘脆既法包底,盛載住各種刺身蓉,創新既配搭呢 都不錯。三文魚活火山🌋,就是煙燻過既三文魚🐟 內藏住壽司🍣,一口吃在嘴裡很滿足。
特飲方面,海底之心🍹 天藍色很夢幻呢。加上清新橙香🍊 味道很fresh。而巨峰乳酸🍹 香桃甜 加上乳酸,女生沒法不愛吧。
日本水產。。而家係尖沙咀都吃到了😋🥢。