踩入到黃金海岸嘅Gold Coast PRIME RIB,一股悠閒嘅海風撲面而來,心情即刻舒暢起來🌊。今日打算揀咗他哋嘅“Aromatic Yuzu Afternoon Tea”,想吓味蕾都跟我一齊開遊。首先講下嗰個黑芝麻脆筒,夾着柚子同蝦,我咬一啖,嘩,係正!黑芝麻嘅香味加上爽脆質感,幾引人入勝。吞拿魚他他,配上柚子醬,魚肉嘅新鮮同柚子的酸香,拍住檔絕配!😋再嚟講下嗰個柚子蟹肉三文治,簡直係層次豐富,蟹肉嘅甜,便勻勻地散佈喺涼爽嘅沙律菜之中。至於香煎帶子,係我心頭好,微酸嘅柚子和油醋汁令帶子嘅海味更突出。炸魚粒粒鮮脆無比,加上彩椒同柚子嘅爽口,真係食指大動。最後,甜品方面,個柚子白朱古力慕絲,夠哂細膩同輕盈,雲呢拿脆餅底又為口感帶點玩味。即使日常飲食習慣豪邁啲,呢次嘅體驗都叫我喺細緻嘅滋味中尋覓到新嘅滿足。多啲這種輕鬆但味道層次豐富嘅食物,真係可以令人心情話咋咋嘅!🍰🍴