2017-10-15 3240 views
一直都想試,今晚終於有時間約埋朋友黎試下。入到去見到天花掛滿了繽紛色彩既花球,地方闊落。整個餐廳滿佈辣既香味,絕不刺鼻,而係真係非常麻香。見到個MENU好多野選擇,好多野都想食,但始終兩個女仔,唔敢叫太多。🍜香鍋肥牛米線 $48驚唔夠飽先叫多左個米線,但原來水煮魚本身有水晶粉,後知後覺。叫左BB辣,肥牛都幾好食,但米線較林身,湯底冇咩特別。🌶🐟水煮黑魚(小辣)$198最後到主角水煮魚登場,其實我好想試田雞,可惜身邊無朋友識欣賞。同行朋友本身好食得辣,為左就返我簡左小辣。我地簡左水煮味型-黑魚(小辣),一上枱香味撲鼻,見到滿滿嘅辣椒都已經流哂口水。第一次食黑魚,大片厚實,隔中連埋花椒同乾辣椒一齊食,更加好食。配料都幾多,有芽菜、蒟蒻同水晶粉在底,水晶粉好滑。最後加左3款輔菜,蓮藕、仙掌、蒙古羊肉。🍴蓮藕 $23必食推介,呢度既蓮藕鬆脆好食,吸晒啲精華,非常入味。🦆仙掌 $58初初叫既時候其實唔知咩黎,最後留意返英文字先知道係新鮮鴨掌。嫩滑得黎帶爽口感,朋友唔鐘意食有腳既野,所以佢食左一舊就留哂比我。都算好食,只係食既量太多,變相真係好飽。🐑蒙古羊肉 $58肉質嫩滑,食落新鮮,帶有羊騷味,

🍜香鍋肥牛米線 $48

🌶🐟水煮黑魚(小辣)$198

🍴蓮藕 $23
必食推介,呢度既蓮藕鬆脆好食,吸晒啲精華,非常入味。
🦆仙掌 $58
🐑蒙古羊肉 $58
肉質嫩滑,食落新鮮,帶有羊騷味,朋友最愛。

自問食得辣嘅,可以試下呢樽魔鬼辣椒粉。朋友食得辣,話幾香。對於我呢個鐘意食辣又唔食辣既人黎講,食少少已辣到識飛。

最後餐廳職員送上可以解辣既桂花冰粉,口感似啫喱,充滿啖啖桂花味。
2017-10-09