2021-06-09 34 views
好友今天假日,疫情下很久沒見面了,相約在銅鑼灣記利佐治街金百利四樓的"麻辣派對"曾與她光顧過,滋味難忘!餐廳的花花裝潢很漂亮,令人視覺味覺都感到滿足! 入到餐廳心情興奮,熱辣辣的菜式五花八門,川渝涼菜,水煮系列,海鮮系列,泡椒,酸辣鍋,家常小炒,老火湯……等系列。種類繁多!選擇十分廣泛。 午市,下午茶也有多項優惠,十分抵食! 好友愛吃辣重口味,今回真要 大快朵頤 一番了!我們點了這個抵食的~戀味毛肚套餐 $ 78辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q彈!配上自選的水晶粉,濃濃酸辣湯底, 刺激又惹味,配料豐富有爽口炸菜絲,香菜,脆脆花生米,肉碎等等。麻辣牛展肉套餐 $ 78麻麻帶辣的牛展肉彈牙有嚼勁!配上爽滑雲南米線!大大碗的份量十足!清炒萵筍 $ 78吃過麻辣,這個口味清淡的萵筍可令味蕾一番清新感受。加 $10可配 蜜語水果茶 一瓶!凉冰冰含有;西瓜,火龍果,橙, 奇亞籽等水果。口感清新與麻辣是絕配!最後,餐廳還免費送上甜品~熱辣辣的紅豆沙!很窩心啊~讚!

種類繁多!選擇十分廣泛。
午市,下午茶也有多項優惠,十分抵食!
好友愛吃辣重口味,今回真要 大快朵頤 一番了!

我們點了這個抵食的~
戀味毛肚套餐 $ 78
辣辣毛肚嫩滑又入味,非常Q彈!

麻辣牛展肉套餐 $ 78
麻麻帶辣的牛展肉彈牙有嚼勁!

配上爽滑雲南米線!
大大碗的份量十足!

清炒萵筍 $ 78
吃過麻辣,這個口味清淡的萵筍可令味蕾一番清新感受。

加 $10可配 蜜語水果茶 一瓶!

最後,餐廳還免費送上甜品~
熱辣辣的紅豆沙!很窩心啊~
讚!
2021-06-07
  • 凍蜜語水果茶
  • 酸辣水晶粉
  • 戀味毛肚
2021-06-06 62 views
星期日出銅鑼灣行街,午餐就揀左金百利商場四樓既「麻辣派對」餐廳裝修好靚,燈光重好浪漫氣氛很好,像高級西餐廳最重要係冷氣夠,坐位寬敞,坐得舒舒服服嘆個late lunch午市餐飲可以免費轉燉湯,套餐份量同晚市一樣咁大份款式選擇都唔少燉湯上枱時熱辣辣,好夠味,好清甜,免費轉絕對要轉黎試下,真係有家既味道口水雞配雲南米線$68肉質結實,味道夠麻夠辣,花生香脆可口紅燒牛筋腩津白$78個汁好好味,好岩送飯!份量好多,肉又多津白又多,牛夠淋又夠入味酸菜煮鮮牛肉$78呢個最驚喜,酸味夠,又帶辣,超級惹味除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了湯底勁正好誇張,牛肉食極都有,明明食左好多塊,但食到尾都重有每款餸既辣度都可以自選,很體貼!份量多味道好
星期日出銅鑼灣行街,午餐就揀左金百利商場四樓既「麻辣派對」

餐廳裝修好靚,燈光重好浪漫
氣氛很好,像高級西餐廳

午市餐飲可以免費轉燉湯,套餐份量同晚市一樣咁大份

款式選擇都唔少

口水雞配雲南米線$68

肉質結實,味道夠麻夠辣,花生香脆可口

紅燒牛筋腩津白$78

個汁好好味,好岩送飯

份量好多,肉又多津白又多,牛夠淋又夠入味

酸菜煮鮮牛肉$78

呢個最驚喜,酸味夠,又帶辣,超級惹味
除左酸菜重有芽菜金菇作配菜,吸了湯底勁正

好誇張,牛肉食極都有,明明食左好多塊,但食到尾都重有

每款餸既辣度都可以自選,很體貼!
份量多味道好

Lunch
嚟咗銅鑼灣金百利廣場,美食雲集,鍾意食辣嘅我見到呢間麻辣派對簡單係兩眼發光,二話不說就上咗去食,回應川菜熱切嘅呼喚🤩川菜款式琳琅滿目,五花八門咩都有,於是掙扎一輪之後決定—水煮系列😍酸菜江團魚 ($216)- 一上檯都令人好驚艷,大盤到呢,已經有種幸福感覺湧上嚟,份量真係超級足,夠晒幾個人share食😚- 江團魚相對少骨,食落方便啲,魚肉吸收酸菜湯底嘅精華,突出魚肉嘅鮮味,所以揀咗呢款湯底同魚種😆魚肉雪白大件,而且好掛汁,啖啖都好滿足❤️- 小辣辣度啱啱好,唔會太過火,而且酸菜都好香口,酸味到位,令成道菜風味更佳,脆身爽口,好正啊😜- 配料都係豐盛過人,有幼身索汁嘅水晶粉(+$28)、動L動L嘅魔芋、爽口嘅芽菜,口感層次都係冇得輸😋鮮椒爽脆生腸 ($78)- 生腸賣相都冇得彈,新鮮光滑,表面佈滿蒜蓉同埋辣椒粒,底下仲有清新爽脆嘅青瓜絲,望落去已經覺得好惹味,而且生腸脆身爽口,辣辣地好香口,愈食愈上癮,作為冷盤小食一流😜蜜語水果茶 ($38)- 水果茶真係茶如其名,非常甜蜜,係各式各樣嘅水果(西瓜、橙、青檸)嘅加持底下,入口份外refreshing,解膩一流,仲食到有奇亞籽,亦都非常啱食辣

酸菜江團魚 ($216)

魔芋
水晶粉

鮮椒爽脆生腸 ($78)
鮮椒爽脆生腸

蜜語水果茶 ($38)
- 水果茶真係茶如其名,非常甜蜜,係各式各樣嘅水果(西瓜、橙、青檸)嘅加持底下,入口份外refreshing,解膩一流,仲食到有奇亞籽,亦都非常啱食辣野嗰陣飲一杯,超級推薦🥰
蜜語水果茶

是日甜品(紅豆沙) (贈送)
- 紅豆沙熱辣辣好暖身,軟綿滑身,啱晒食完飯食番碗☺️
紅豆沙

餐廳設計都非常有特色,而且上菜速度整體來講都算幾快,地方都闊落乾淨,遲啲經過想食川菜會再encore😙
2021-06-06
魔芋
水晶粉
蜜語水果茶
紅豆沙
2021-06-09 0 views
今天下午在銅鑼灣逛街, 突然想念酸菜魚的味道, 所以便上了金百利廣場4樓這間麻辣派對吃個午飯。招牌口水雞首先前菜我們點了一碟招牌的口水雞, 醬料味道很濃厚, 香口的花生芝麻令整碟口水雞更加生色不少, 雞肉份量多, 雞肉嫩滑之餘, 而且很入味, 味道亦很麻很辣。酸菜江團魚想不到午餐也能嚐到美味酸菜魚, 而且份量也不算少, 帶來與晚餐相約的滿足感, 江團魚的魚肉很鮮甜嫩滑, 酸菜份量足夠, 令整鍋酸菜湯也很美味可口。雲南米線在吃麻辣的餐廳, 米線怎可缺少, 雖然米線的湯底亦很濃厚, 米線亦堅韌有口感, 掛湯力一流, 但味道與酸菜魚不是太配合, 因為兩種食物都是比較濃味, 分開來吃才能感受得到。萵笋炒鮮牛肉吃得麻辣, 當然要點一碟清菜中和一下辣味, 萵笋是其中一款我最愛的蔬菜, 口感清爽, 味道清甜, 與嫩滑的鮮牛肉配搭得宜。凍蜜語水果茶這杯水果茶用料十足, 有各款時令水果, 菠蘿西瓜蜜瓜一應俱全, 是消暑解辣的良品。老火湯不含味精的老火湯, 湯料也很豐富。喳喳糖水吃完午餐後, 侍應還說有免費糖水送上, 每人一碗的喳喳糖水, 不會很甜很膩, 各種豆類份量豐富。

招牌口水雞

雲南米線

萵笋炒鮮牛肉

老火湯
不含味精的老火湯, 湯料也很豐富。

喳喳糖水
2021-06-08 0 views
這次和朋友三人嚟到銅鑼灣的麻辣派對進行晚餐,我們叫了一份炸雞軟骨,一份酸菜魚,一份酸辣田雞,我哋問侍應邊隻魚冇咁多骨,侍應回答佢哋所有魚都會先把骨挑起所以每款於骨都唔係好多,怕吃骨的朋友有福了,一嚟到已經比佢樣貌吸引,食落去不會太鹹不會太酸不會太辣,味道剛剛好,最令我驚喜反而是炸雞軟骨,渣粉唔算口,但味道十分之好。送白飯一流!

2021-06-05 34 views
位於好多餐廳嘅金百利,競爭咁大但係長期午市都幾多人食過好多次最鍾意佢嘅麻辣水煮系列,辣到可以選擇大中世,口口嘅水煮由下面係熱辣辣嘅魚柳同埋配菜,略嫌芽菜份量唔夠多,好多時食水煮魚,都係配菜比魚更加好食。呢度嘅魚樓冇腥味,而且食得出唔係平價鯰魚柳,加分!不過水煮只可以配飯,如果要轉面就要加錢。天氣咁熱唔想食飯,就試吓佢哋嘅麻辣小麵,其實都唔錯,麻辣味好香濃,湯底裏面有好多配料包括花生、榨菜、蒜頭etc,唔會淨係得個辣字,都算幾有層次感。凍檸茶超級大杯,每一次我都飲唔晒。人均60幾蚊有呢個份量同埋質素,喺銅鑼灣來講我覺得算唔錯。

位於好多餐廳嘅金百利,競爭咁大但係長期午市都幾多人

食過好多次最鍾意佢嘅麻辣水煮系列,

凍檸茶超級大杯
2021-05-31 142 views
今天剛好到銅鑼灣工作晚上約了幾個得會吃辣的朋友食飯。我們在找那一家可以坐得舒服又好吃的餐廳,突然在sogo對面看到麻辣派對,我們就直接上去了。因為之前在尖沙咀吃過覺得很好吃又便宜。我們叫了酸菜桂花魚再加了幾個輔菜。湯不會太辣,有魚的鮮味。酸酸的很開胃,魚很滑,一鍋裏面真的很多魚又大片。裏面還有些黃豆芽很爽又入味,還有水晶粉非常Q彈。唯外再叫了兩個小菜,口水雞,雞肉很滑配上個汁超濃,吃到停不了。還有一個酸辣土豆絲,炒得夠乾,一條條爽口的土豆絲。真的每一道菜都好吃,餐廳漂亮又夠大,坐得很舒服。
2021-05-28 0 views
天口熱, 無乜胃口, 食D辣野開下胃係基本啦. 餐廳一向服務都好好, 電話外賣自取有七折之餘, 仲主張即叫即煮, 所以出發前叫定, 就剛剛好. 仲要送冷或熱飲, 凍飲仲要唔駛加錢添.酸菜江團魚, 食得辣既, 建議嗌大辣, 魚片滑得很, 軟得黎有時一夾就斷開添, 但大部份都有連埋魚皮, 如果唔鍾意食魚皮既人, 可能要考慮一下喇.佢會送埋個白飯既, 我最興就係撈埋D酸菜湯一齊食, 雖然唔係人人接受倒, 但真係份外惹味.同事食水煮魚同水煮牛, 今次叫左大辣, 辣到佢地飛起, 水煮比酸菜係辣D既, 所以下次水煮都係叫返中辣好D. 鮮牛肉都好嫩滑, 份量都算多既.再一次讚下店員, 本身同事點餐佢只係話要檸茶走甜, 平常無講凍, 就等於係熱架啦, 原來佢係要凍既. 當佢去取餐個陣, 佢問店員可唔可以換杯凍既比佢, 真係可以比佢換倒, 唔係間間餐廳都咁好相與架.最後提供埋外賣餐單, 因為餐廳情調比較暗, 所以拎左張返黎影個清晰版既, 開心SHARE.

水煮江團魚
水煮鮮牛肉

2021-05-26
TakeAway
水煮江團魚
水煮鮮牛肉
今天在銅鑼灣上班,午飯時候跟同事一起到附近的金百利廣場吃午飯。同事特別喜歡吃酸菜魚和小菜,我們特意選了麻辣派對🎉午市時候,餐廳推出午市套餐,價錢相宜,性價比非常高。酸辣魚可以挑選BB辣、小辣、中辣、大辣等,根據自己的喜好安排。酸菜魚份量非常多,而且魚塊是厚切的👍🏻酸菜魚口感爽口滑身,我和朋友讚不絕口,魚肉沒有碎骨!配料包括芽菜、酸菜等等,這個餸伴飯最佳選擇😋乾煸肉鬆四季豆伴飯最佳餸菜!四季豆配肉碎伴在一起炒,味道非常惹味👍🏻感覺不會太油膩,是我最喜愛的蔬菜🥬蕃茄蛋煮牛肉是家裏最常吃到的餸菜,牛肉口感軟身,而且炒蛋滑身,蕃茄酸酸甜甜,非常開胃。晚市,還可以跟朋友一起吃酸辣魚呢😋

同事特別喜歡吃酸菜魚和小菜,我們特意選了麻辣派對🎉

午市時候,餐廳推出午市套餐,價錢相宜,性價比非常高。

酸菜魚份量非常多,而且魚塊是厚切的👍🏻
酸菜魚口感爽口滑身,我和朋友讚不絕口,魚肉沒有碎骨!
配料包括芽菜、酸菜等等,這個餸伴飯最佳選擇😋

乾煸肉鬆四季豆

蕃茄蛋煮牛肉

晚市,還可以跟朋友一起吃酸辣魚呢😋
  • 乾煸四季豆
朋友咁岩出左嚟銅鑼灣行街,大概1400 打電話問我食左飯未,如果未食就一齊食!我問食咩好....??佢話想食水煮魚...我諗一諗,近近地在金百利4樓麻辣派對,都唔差!門口都見到大概兩隊人排緊隊,我地等左五分鐘就有位!坐底,見到有下午茶餐,梗係叫下午茶啦!我朋友係唔食得辣,所以我地點既菜都係叫BB 辣!欖菜肉碎炒四季豆呢個餸,超好撈飯食!酸菜魚魚好滑,冇腥味👍🏻👍🏻👍🏻仲有好多配菜,例如:芽菜,酸菜,金菇
我諗一諗,近近地在金百利4樓麻辣派對,都唔差!
門口都見到大概兩隊人排緊隊,我地等左五分鐘就有位!
坐底,見到有下午茶餐,梗係叫下午茶啦!
我朋友係唔食得辣,所以我地點既菜都係叫BB 辣!
欖菜肉碎炒四季豆
呢個餸,超好撈飯食!

酸菜魚

魚好滑,冇腥味👍🏻👍🏻👍🏻
仲有好多配菜,例如:芽菜,酸菜,金菇
2021-05-12
$80 (Tea)
  • 酸菜江團魚
  • 乾煸四季豆
2021-05-15 193 views
見到同事成日都叫外賣,所以心思思想試吓,晏晝4:00打電話去叫外賣,10分鐘就可以拎,諗住飲燉湯點不知冇晒,下次要早啲嗌先得喇,我叫咗中辣諗住都唔會好辣啦,點知都好辣🤪魚嘅份量好多而且仲大大塊,勁抵食,不過我就覺得酸咗少少,但係都可以再食,因為外賣有七折真心抵,折咗之後都係$59,下次可以試埋佢其他小菜,趁佢而家仲有七折😂😂其實之前都有試過佢嘅川北涼粉,我都覺得好好味,上次又係外賣,因為有七折呀嘛😌
2021-05-14
10 Minutes (TakeAway)
2021-05-13 169 views
/麻辣派對/銅鑼灣/|酸菜味型(江團)|$188|魚肉數量好多,最後食唔曬,揀咗小辣,食咗一陣都即刻感覺到嘴唇有啲麻。江團依款魚無骨,幾厚肉,亦無乜鯹味。加咗一份水晶粉,份量都幾足夠。但整體好似無乜酸菜,同埋食到中間覺得啲魚好鹹,會食到好口渴|麻辣雞鍋(半隻)|$158|調味好好食,洋蔥好甜,雞肉都嫩,揀咗bb辣,辣度幾適中|冰雪鮮檸c飲|$38|建議要點飲品,食物都重味精,食食吓會好口渴。依杯水果茶唔會偏甜,同埋好大杯~
/麻辣派對/銅鑼灣/

|酸菜味型(江團)|$188|

|麻辣雞鍋(半隻)|$158|
調味好好食,洋蔥好甜,雞肉都嫩,揀咗bb辣,辣度幾適中

|冰雪鮮檸c飲|$38|
2021-05-13
我哋成班朋友一直都好鍾意食酸菜魚 朗豪坊有間嘢以前係我哋嘅飯堂 不過自從疫情後 都好少一班人出去街度食飯 呢日見有四個人咁多 就決定轉吓口味試呢間麻辣派對嘅酸菜魚因為據聞佢最近勁有人氣呢日我哋嗌咗酸菜桂花魚+蓮藕+萵筍+水魷魚 麻辣小麵/芹香炒五素/燒椒小皮蛋 啲食物一嚟到 已經聞到勁重麻香味雖然係外賣 但佢份量依然畀到足而當中有兩樣美食係令我哋最難忘嘅1) 酸菜魚總共分咗兩個盒嚟裝 其中一盒桂花魚嘅份量仲要相當多 講番個味道 湯汁好鮮甜 麻香酸辣味都好足 開胃到極 而且一啲化學嘅感覺都冇 感覺好真材實料咁 桂花魚就唔使講啦 真係比其他魚出色好多 滑不溜口之餘仲要入口即溶咁滯 而我哋揀嘅三款配料亦都好入味 蓮藕萵筍夠爽甜 水魷魚就爽口彈牙2)燒椒小皮蛋 鵪鶉蛋做嘅皮蛋 比起鴨蛋做嘅皮蛋更加有咬口 (雖然好似冇咁香甜) 但因為同啲麻椒香好夾 食落又唔滯 所以我都唔經唔覺食咗好多粒 都幾毒呀至於另外兩個菜, 就以麻辣小麵較為失色唔係我哋預想中嘅食物同味道,下次
我哋成班朋友一直都好鍾意食酸菜魚

而我哋揀嘅三款配料亦都好入味
蓮藕萵筍夠爽甜 水魷魚就爽口彈牙
2)燒椒小皮蛋
鵪鶉蛋做嘅皮蛋 比起鴨蛋做嘅皮蛋更加有咬口
(雖然好似冇咁香甜)
但因為同啲麻椒香好夾 食落又唔滯
所以我都唔經唔覺食咗好多粒 都幾毒呀

至於另外兩個菜, 就以麻辣小麵較為失色
唔係我哋預想中嘅食物同味道,下次應該唔會再叫LU
但整體嚟講 呢間嘢絕對係好味道嘅
芹香炒五素
  • 燒椒小皮蛋
  • 麻辣酸菜魚
2021-05-09 182 views
突然有臨時飯局 又想食辣野 今次揀左麻辣派對 其實之前係尖沙咀都食過 覺得啲野都幾好食 所以今次反兜🤤🤤夜晚7點幾去到 都好多人下 啲位都爆爆地 最後叫左乾煸四季豆 辣子雞味既乾鍋 叫左田雞,午餐肉,雞脆骨,花椰菜同鮮牛肉落左單無耐 四季豆好快就到左炒得好惹味 肉碎加埋小小辣 啲四季豆有咬口 唔會過林 好食👍🏻無幾耐 杯水果茶都到左 有兩塊西瓜,火龍果同奇亞籽。最欣賞反而係啲奇亞籽,健康之餘又有口感,有啲野咬下甘。同埋杯野唔會話太甜,又夠哂大杯,讚最後辣子雞干鍋都黎埋 拎黎送飯一流😆午餐肉係厚切版 好大舊😂😂本身想叫鴨舌 可惜無哂,但係雞軟骨都好好食,軟骨多過肉,係我既cup of tea 😌😌牛肉就略嫌油左啲 不過就好滑花椰藥係必叫 索哂啲香料既味 夠哂重口味😋田雞就炸到好香脆 但係無斬到啲腳趾😳啲腳趾清晰可見😂😂啲花生都幾新鮮 完全無油億味🤓限時個半鐘 但啲店員都好好 見你未食完都唔會趕你走 如果提早喺OpenRice book定位可以免+1

落左單無耐 四季豆好快就到左

辣子味乾鍋

2021-05-07
乾煸四季豆
辣子味乾鍋
一入門職員就大大聲好似鬧人咁,叫人一定要用安心出行,不能寫紙,只能用安心出行。一坐底發現張枱痴立立,叫人再抹多次,結果一樣痴立立,算數。員工態度非常差,坐底幾分鐘諗緊食咩,職員已經企係隔離望住想催單咁,係咁問食咩,諗好味。之後野食凍上,叫了一條魚3個配料,加一個辣子雞,一條魚加配料三百幾蚊,只有麻味,3個人食兩碟野都食唔晒,實在太難食,咁既質素非常差。Blacklist最後埋單7百幾,食到一肚氣。

最後埋單7百幾,食到一肚氣。