閨蜜👭約會好地方之另類港女下午茶~~~放假相約好閨蜜吃下午茶 我地兩個都係奇怪嘅女仔 唔中意去酒店食靚靚high tea 反而中意食d食得爽嘅野 唔使斯文 最緊要好食 例如酸菜魚咁~~~呢間出名食酸菜魚水煮魚嘅鋪頭 一直都係閨蜜嘅最愛 今次佢生日由佢發辦 最後佢叫咗金牌水晶粉同酸菜魚🐟~~~金牌水晶粉:條條都煙韌彈牙 望落好晶瑩 辣度可以自選 我地就揀咗bb辣 bb辣食落酸度會較高 如果鍾意冇咁酸就可以叫辣d 另外裏面仲有好多配料 例如有 肉碎 榨菜 香蔥 花生等等 超級惹味 尤其係花生🥜 真心香到不得了 為整個粉變得更為出色 完全令人食唔停口~~~酸菜魚:佢哋有幾種魚可以揀 我哋就揀咗最平嘅個種 之前食過曬咁多種 感覺上味道分別唔大不過最貴嘅桂花魚確實會在滑少少 酸菜魚嘅魚份量非常多 而且完全唔會好薄切 非常足料 裡面嘅芽菜 酸菜 魔芋 亦非常美味 我哋兩個人食 食唔到太多 如果大家多啲人食嘅話 可以加埋佢哋嘅其他配料 款款都係廿零三十蚊左右 好抵食~~~除咗食物質素之外 整體餐廳嘅環境都幾舒服 暗暗地 但係好多彩色嘅燈光 好特別 而且服務員嘅服務態度亦都好好 仲有綠豆沙糖水送
閨蜜👭約會好地方之另類港女下午茶
~~~
除咗食物質素之外 整體餐廳嘅環境都幾舒服 暗暗地 但係好多彩色嘅燈光 好特別 而且服務員嘅服務態度亦都好好 仲有綠豆沙糖水送 唯一要挑剔 真係次次黎都好多人好旺場 哈哈 大家如果想make sure唔使等 最好book定位😁
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
麻辣派對 (金百利廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場4樓R1號舖
2021-02-26 0 views
🇨🇳 麻辣派對 🇨🇳 | 嗜辣者的最愛香辣干鍋|整體評分: 👍🏼👍🏼👍🏼(5分為滿分)麻辣雞鍋 (半隻) $158⭐️⭐️💫可能點了中辣的關係 這個麻辣干鍋有點過辣 除了辣 不太能吃到雞件的原味🌶自選配菜款式很多 蓮藕和薯仔都很入味且辣得過癮酸辣土豆絲 $78⭐️⭐️⭐️土豆絲炒得很爽脆 配上酸辣口味十分開胃
🇨🇳 麻辣派對 🇨🇳

酸辣土豆絲 $78
⭐️⭐️⭐️
土豆絲炒得很爽脆 配上酸辣口味十分開胃
2021-02-18 140 views
呢間麻辣派對我都已經食過好幾次 雖然價錢唔平但係辣得過癮 兩個人食嘅份量真係叫一個煲就夠 呢度啲辣食完第二日係會爆菊花所以建議大家唔係好食得辣嘅話 就叫微辣好喇餐廳嘅燈光我個人覺得有啲暗 餐廳嘅座位都有少少逼 不過每次都好多人所以如果多人食我建議先book位 講吓啲嘢食先 我哋叫咗兩樣嘢 一個係自選魚 今次有少少失望係麻辣個味唔夠麻味好似得辣味咁 不過我嫌啲辣椒真係多過啲餸不過整體來講味道係唔錯
不過整體來講味道係唔錯
2021-02-02 201 views
食物質素唔錯,正宗川渝麻辣口味。價錢同份量都相宜。平日午餐時段入座,並未有人排隊或滿座。食嘅途中放下筷子一分鐘即刻有店員想收走碗麵😅理解香港地大家趕時間,但希望下次可以先詢問客人意見。
2021-01-30 159 views
都係想要一張紙巾啫,佢話要收我$3一盒⋯有收加一喎,大排檔都會借卷廁紙你搣兩格啦d筷子拎到來油笠笠,落單啲人惡死能登,猛咁問仲有冇野加,好似驚死我之後加單要佢做多啲嘢咁落單嗰張單,係張印刷精美嘅膠面紙,好唔環保啊
落單嗰張單,係張印刷精美嘅膠面紙,好唔環保啊
2021-01-30
$170 (Lunch)
2021-01-11 198 views
前日,同同事去銅鑼灣行街突然好肚餓,喺金百利商場附近。我一眼見到麻辣派對呢幾個大嘅招牌即刻就同同事上咗去嗰間餐廳。今日叫咗三份套餐。1、辣子雞,火辣辣香噴噴嘅辣粉,正宗川味。2、水煮魚,魚肉好滑,大大份,而且冇骨,配飯正,總有芽菜諗起流口水🤤。3、四季豆,好似食極都仲有,肉醬都好多。每份套餐都會包送一大碗白飯加一杯嘢飲,我叫左杯奶茶,等於平時個D三杯份,奶味好濃。或送湯(雞湯),呢個雞湯係老火湯,等於出邊$50嘅碗湯最後總送一份甜品,桂花紅豆沙濃烈嘅桂花味配粉粉嘅紅豆沙,食上隱....掛住個味。
2021-01-04 220 views
想食麻辣野又點可以錯過麻辣派對呢一入內見到咁靚既裝修 真係有點驚喜而且menu上面有好多唔同既特式菜餚同自由選拼既鍋物飲品方面亦都有果茶等特飲提供可以話有一點花多眼亂 樣樣都想試今次點選左麻辣雞鍋 冬天絕對不能錯過啦!仲加配左肥腸 茄子同金菇 相當豐富其實仲有好多不同既配料 但真係多到食唔哂雞鍋辣極十足 食落好惹味雞件大大件 而且肉質非常嫩滑 又入味茄子同辣係天生一對 越食越上癮成個鍋份量相當十足 兩個人都已經好夠 真係好抵食當然唔夠的話都可以加配薯粉或者飯 任君選擇另外想讚一讚呢度既服務好細心 好有禮貌令人食得舒服開心 希望下次再黎試下其他菜式
想食麻辣野又點可以錯過麻辣派對呢
一入內見到咁靚既裝修 真係有點驚喜
而且menu上面有好多唔同既特式菜餚同自由選拼既鍋物
飲品方面亦都有果茶等特飲提供
可以話有一點花多眼亂 樣樣都想試

今次點選左麻辣雞鍋 冬天絕對不能錯過啦!
仲加配左肥腸 茄子同金菇 相當豐富

當然唔夠的話都可以加配薯粉或者飯 任君選擇

另外想讚一讚呢度既服務好細心 好有禮貌
令人食得舒服開心 希望下次再黎試下其他菜式
2020-12-31 128 views
今日試左呢間麻辣派對我揀左川香豬軟骨酸辣粉 $58 +$10 肥腸 連凍檸茶 先黎個前菜,好大兜涼拌雲耳湯底夠酸,有炸菜、肉碎、花生、蔥辣度可選bb/小/中/大,我揀左bb,完全無辣味水晶粉係淋身,唔係煙煙un un果款豬軟骨唔得,唔入味,每舊都唔淋,有d仲好爽口加餸$10,我加左大腸,有軟有Un,大約有10舊,舊舊都好肥大,但都係唔夠味飲品好大杯要收加一,埋單$74.8整體:份量好多,無論食品或飲品,所以適合同朋友吹水慢慢食慢慢飲,如果就咁食Lunch,我覺得一碗麵加飲品就夠晒,唔需要加餸
今日試左呢間麻辣派對
我揀左川香豬軟骨酸辣粉 $58 +$10 肥腸 連凍檸茶

先黎個前菜,好大兜涼拌雲耳

川香豬軟骨酸辣粉

湯底夠酸,有炸菜、肉碎、花生、蔥
辣度可選bb/小/中/大,我揀左bb,完全無辣味

水晶粉係淋身,唔係煙煙un un果款

豬軟骨唔得,唔入味,每舊都唔淋,有d仲好爽口

飲品好大杯

要收加一,埋單$74.8

2020-12-31
$74.8 (Lunch)
川香豬軟骨酸辣粉
今日同同事一齊去銅鑼灣食飯😋大家一直都想食酸辣魚好耐 🐟之前食過麻辣派對嘅酸辣魚好出名好好味😋所以今次決定再幫襯午市仲有優惠套餐 比係夜晚食咁抵好多午市嘅酸辣魚份量都好多 酸辣魚超大條厚切!🤩🤩🤩魚肉口感爽口滑身✌🏻冇乜細過 啖啖肉 真係好味又高質!配料都有好多 芽菜、酸菜份量都好多!送飯一流超開胃☺️☺️蔬菜推介炒四季豆!好嘢惹味啊!🥰🥰👍🏻加入左肉碎同香料 夠鑊氣之餘好juicy!!唔會乾爭爭!必食另外叫咗牛油蒜蓉娃娃菜 份量好多感覺比較健康 雖然落咗牛油 但係食落去唔係好油膩!味道清甜、清新加咗鮑片 蔬菜冇咁單調👍🏻👍🏻午市套餐除咗包白飯之外仲有飲品 份量夠晒多 好抵食啊!
今日同同事一齊去銅鑼灣食飯😋

午市仲有優惠套餐 比係夜晚食咁抵好多
午市嘅酸辣魚份量都好多 酸辣魚超大條厚切!🤩🤩🤩
魚肉口感爽口滑身✌🏻冇乜細過 啖啖肉 真係好味又高質!
配料都有好多 芽菜、酸菜份量都好多!
送飯一流超開胃☺️☺️

蔬菜推介炒四季豆!好嘢惹味啊!🥰🥰👍🏻
加入左肉碎同香料 夠鑊氣之餘好juicy!!
唔會乾爭爭!必食

另外叫咗牛油蒜蓉娃娃菜 份量好多
感覺比較健康 雖然落咗牛油 但係食落去唔係好油膩!
味道清甜、清新
加咗鮑片 蔬菜冇咁單調👍🏻👍🏻

午市套餐除咗包白飯之外仲有飲品
份量夠晒多 好抵食啊!
呢一間餐廳用其他訂座應用程式都係有半價優惠,雖然佢有每人最低消費$80,但菜單多到眼花撩亂,真係任嗌都唔貴!先講餐廳環境,好chill啊,除咗有花花燈之外,仲配埋花花碟!呢度嘅酸菜魚超大盤,都係80幾蚊(留意番,因為半價左),裏面嘅配料亦都好足夠,有寬粉,有蓮藕,有魔芋,仲有好多豆芽,全部都吸晒酸菜嘅味。講返重點喺條魚度,江團魚魚肉超滑,好大片仲要無骨無鱗。大讚!另外仲叫咗個雞煲,不過就比較油膩,同坊間嘅雞煲味道有啲落差。之後仲叫咗啲小食,涼拌秋葵好好味!大大條嘅秋葵配上蒜泥同陳醋,好正啊!椰菜花炒腩肉又係超級惹味,椰菜花炒完都好爽口,腩肉應該事前有醃製過。仲有個麻辣手拍青瓜,略嫌嗰啲辣粉會比較容易濁親!但都係10分滿意嘅一餐飯

酸菜江團魚

但都係10分滿意嘅一餐飯
酸菜江團魚
2020-12-13 98 views
嘩好彩係收緊堂食之前,同老友坐埋一齊聚一聚,就正因我和兩位朋友都是喜歡食辣的,先可以去這間稱之為「麻辣派對」的餐館,一出電梯便感到他的氣勢店內的裝修很雅致,分間一個個卡位,使客人很有空間的感覺有好多不同的食物,有辣有唔辣及選擇今次叫了好幾個不同的菜式當然也叫了受歡迎的食物,《鮮椒味型桂花魚》麻椒味煮得很香,至於桂花魚切片一起煮,每片都仍保持鮮嫩爽滑容易入口,亦不會太辣另一《香辣豬手+肥牛鍋》一上枱已聞到辣椒香味,豬手炆得很軟熟入口即溶,更加入了辣椒的嘢味,這個菜還加入了肥牛肉,肥牛很爽滲入了辣椒的香氣,食落更將肥牛的肉香滲出叫咁多肉,梗係要叫返個菜啦,豆豉鯪魚油麥菜咪以為好簡單,但味道唔能夠太鹹,因會蓋過豆豉的味道和菜太鹹,但這間的師傅煮得不錯另外還有一個前菜,辣椒小皮蛋,小小的麻辣味不會導致皮蛋失去味道,而每一粒皮蛋細細粒一啖一個十分之野味另外亦都有很多不同的果茶,實在太掛念他的食物,希望可以盡快可再享用這美味的食物
店內的裝修很雅致,分間一個個卡位,使客人很有空間的感覺
有好多不同的食物,有辣有唔辣及選擇
鮮辣味型桂花魚
香辣豬手肥牛鍋
豆豉鯪魚油麥菜
辣椒小皮蛋
2020-12-12 102 views
我地叫左鮮椒剝皮魚🐟同埋霹靂嬌娃鍋.鮮椒味岩曬鐘意食麻嘅人,但剝皮魚就唔太推薦,因為係有埋骨🦴咁上,冇咁滑又要去骨食。所以魚方面都係會推薦江團多啲,夠滑又方便食😋.霹靂嬌娃鍋就姐係麻辣田雞,呢個鍋食落冇咩特別,田雞就都幾滑,但湯底偏鹹,所以唔太推薦🥵麻辣派對有兩間分店,一間係尖沙咀,一間係銅鑼灣,兩間嘅辣度係唔同架!尖沙咀果間BB辣已經辣到飛起,但銅鑼灣果間嘅BB辣就完全唔辣🧐已經食過幾次,之後都會繼續去!
我地叫左鮮椒剝皮魚🐟同埋霹靂嬌娃鍋

已經食過幾次,之後都會繼續去!
2020-12-11 99 views
呢幾排真係多咗喺屋企食飯, 不過日日都要煮, 有時真係想抖下。 銅鑼灣依間麻辣派對, 而家外賣自取做緊七折, 落咗order, 15分鐘之內就有得攞。 我喺呢度賣咗幾次外賣, 佢哋服務好, 而且有效率, 啲嘢仲熱辣辣 。 歡迎電子貨幣, 例如Alipay, WeChat pay etc... 今次叫咗個酸菜魚同埋餐肉炒蛋套餐, 有湯有飯有嘢飲, 七折咗之後都係110蚊零兩毫, 真係平過自己煮, 佢啲酸菜魚真係幾好食, 呢個價錢真係物超所值, 大家不妨試下。
酸菜江團魚套餐
小蔥餐肉炒蛋套餐
酸菜江團魚套餐
小蔥餐肉炒蛋套餐
  • 酸菜江團魚
2020-12-10 80 views
有個朋友好鍾意食辣,所以決定同佢去一間專食麻辣嘅餐廳試下。麻辣派對位於銅鑼灣金百利廣場,聽個名就知道主打川菜。餐廳佈置非常特別。有多款菜式,每款菜式有不同辣度可供選擇。涼拌黑木耳質軟味鮮,口感爽脆。清炒萵筍 肉質脆嫩, 清甜鮮美。鮮椒味型材料分量十足,新鮮藤椒煉製,味道清香,麻感柔和。江團魚肉肥美細嫩,緊緻彈牙,膠質豐富。水晶粉、魔芋配上水晶粉及魔芋,吸盡精華,入口爽口彈牙。桂花冰入口清甜,解辣一流。
有個朋友好鍾意食辣,所以決定同佢去一間專食麻辣嘅餐廳試下。
麻辣派對位於銅鑼灣金百利廣場,聽個名就知道主打川菜。
餐廳佈置非常特別。
有多款菜式,每款菜式有不同辣度可供選擇。
涼拌黑木耳
質軟味鮮,口感爽脆。
清炒萵筍
肉質脆嫩, 清甜鮮美。
鮮椒味型
材料分量十足,新鮮藤椒煉製,味道清香,麻感柔和。
江團
魚肉肥美細嫩,緊緻彈牙,膠質豐富。
水晶粉、魔芋
配上水晶粉及魔芋,吸盡精華,入口爽口彈牙。
桂花冰
入口清甜,解辣一流。
2020-12-07 82 views
第四波疫情又來了,原本book好枱一家三口食飯又要cancel,為了不讓兩老太失望,就把原本的堂食改成外賣。先要一讚麻辣派對的外賣包裝真是做到一滴不漏,飯盒外層包了緊緊的保鮮紙,即使是滿滿湯汁的麻辣雞煲,晃了一程巴士也沒半點滲漏。我爸最愛吃麻辣,這份麻辣雞煲(中辣)是他的最愛辣味十足,雞件非常入味,配料相當多,光是洋蔥都足以下飯,雞肉算是嫩滑,我們另加了茄子,同樣惹味。古法咕嚕肉這份咕嚕肉就是用來解辣用,肉件很大塊,味道香甜。媽媽尤其喜歡它的蕎頭,很解膩。
為了不讓兩老太失望,就把原本的堂食改成外賣。
先要一讚麻辣派對的外賣包裝真是做到一滴不漏,
飯盒外層包了緊緊的保鮮紙,即使是滿滿湯汁的麻辣雞煲
晃了一程巴士也沒半點滲漏。

我爸最愛吃麻辣,這份麻辣雞煲(中辣)是他的最愛
辣味十足,雞件非常入味,配料相當多,光是洋蔥都足以下飯,
雞肉算是嫩滑,我們另加了茄子,同樣惹味。
古法咕嚕肉
這份咕嚕肉就是用來解辣用,肉件很大塊,味道香甜。
媽媽尤其喜歡它的蕎頭,很解膩。