2022-07-08 1256 views
攝取鹽份太高, 唔講咁多喇, 直入食評👇🥢椒鹽九肚魚$75外層脆粉漿唔太厚, 炸得脆口熱辣辣, 椒鹽灑得剛剛好唔會太鹹, 九肚魚嫩滑無骨, 炸得清爽唔油膩🥢蝦蟹棗$138💀每樣四粒嘅蝦棗蟹棗, 賣相唔算靚, 不過新鮮炸得熱辣辣, 外皮乾身唔油膩, 先講下蟹棗, 蟹棗食落有薑味, 蟹肉唔算多唔鮮甜, 餡料冇肉汁比較乾身; 至於蝦棗係幾爽彈有肉汁, 不過呢碟蝦蟹棗嘅鹽度超高囉😣🥄蠔仔肉碎粥$50💀內裏嘅蠔仔肉碎嘅份量超豐富, 再配埋冬菇絲及蔥花食落唔錯, 不過衰在湯底鹽度超高, 影響咗蠔仔肉碎嘅鮮味😩🥄方魚瑤柱肉碎粥$50💀瑤柱及肉碎份量都幾多, 不過方魚就比較少得幾粒, 同一個通病, 湯底亦都超高鹽度😖茶錢十八蚊一位, 本身佢有餐前小食, 不過喺可以唔要嘅, 所以就慳番廿幾蚊🤑除咗椒鹽九肚魚嘅調味係適中之外, 其他食物都覺得鹽度超高, 食咗一餐之後, 大概可以一個禮拜要食減鹽餐👻😅🤣☠️另外, 我哋係晚餐第一輪入座的, 所以理論上晚飯前應該清潔過地面, 但係發覺地氈上超多食物碎屑及污糟物, 衛生程度非常一般👎魚堅總評性價比 2👍(以5👍為滿分)
攝取鹽份太高, 唔講咁多喇, 直入食評👇

🥢椒鹽九肚魚$75

🥢蝦蟹棗$138💀

🥄蠔仔肉碎粥$50💀

🥄方魚瑤柱肉碎粥$50💀

魚堅總評
性價比 2👍
(以5👍為滿分)
Type of Meal
Dinner