2022-03-26 735 views
< 炯記餐室 >呢間長沙灣嘅炯記餐室新開一排,新派裝修,食物有別一般餐室🤪小編去食下午茶,都幾抵食幾特別~————————————- 手撕雞牛角包(麻辣)$36 -牛角包🥐幾香脆,初頭以為裏面嘅雞絲唔多~ 點知幾有驚喜😍 因為份量唔少,而且雖然係麻辣,但係其實唔係好勁,而佢配埋特別嘅麻醬幾夾幾惹味😆————————————- 銷魂腩叉撈麵 $40 -鵝🦢油撈粗都係第一次食~ 雖然落咗鵝油,但係食落去嘅感覺唔會話好油淋淋,會比普通粗麵多咗少少油潤感同鵝油香~ 🤪 叉燒嘅驚喜唔算好大,雖然唔會好乾柴,但係唔係小編食過半肥瘦好淋好正個種~ 整體都唔錯!————————————- 瑞士汁雞翼 (兩隻)+$16 -小編覺得價錢略貴,味道正常發揮,尚算入味😀————————————- 熱奶茶 -小編覺得茶多過奶,所以會有少少苦澀~————————————評分:7/10地址:長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖營業時間:7:30-21:30#炯記餐室 #長沙灣 #長沙灣餐廳 #長沙灣茶餐廳 #長沙灣必食 #長沙灣美食#美食博客 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #
< 炯記餐室 >

- 手撕雞牛角包(麻辣)$36 -

- 銷魂腩叉撈麵 $40 -
銷魂腩叉撈麵+雞翼

- 瑞士汁雞翼 (兩隻)+$16 -
瑞士汁雞翼 (兩隻)

小編覺得價錢略貴,味道正常發揮,尚算入味😀
- 熱奶茶 -
熱奶茶

小編覺得茶多過奶,所以會有少少苦澀~
評分:7/10
地址:長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖
營業時間:7:30-21:30

#炯記餐室 #長沙灣 #長沙灣餐廳 #長沙灣茶餐廳 #長沙灣必食 #長沙灣美食#美食博客 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodstagram #🐷🐤中菜 #🐷🐤長沙灣
Type of Meal
Tea